احرار: استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه استان فاصله زيادي با وضعيت مورد انتظار دارد، گفت: اراده جمعي مسئولان، نمايندگان و بخش خصوصي استان بر حل مشکلات و رسيدن به شرايط مطلوب است و هيچ مشکلي از نظر تعامل و همفکري بخشهاي مختلف نداريم.
محمدرضا پورمحمدي در جلسه شوراي اداري استان با حضور رئيس کل ديوان محاسبات کشور، افزود: بهبود شرايط نيازمند همراهي بخش خصوصي، مشارکت فعال اجتماعي، جذب سرمايهگذاري و تخصيص اعتبارات مورد نياز براي پروژههاي دولتي است.
وي با بيان اينکه بزرگترين سرمايه استان، انسانهاي فرهيخته، انديشمند و کارآفرين آن هستند، افزود: در حال حاضر با وجود مشکلات اقتصادي، 270 واحد توليدي در استان داراي طرح توسعه هستند، تنها در مناطق روستايي، 7000 فرصت شغلي از محل تسهيلات دولتي ايجاد شده و سرمايهگذاري خارجي نيز پنج برابر شده است.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به ظرفيتها و مشکلات بالقوه استان، اظهار کرد: در برخي از بخشها دچار عدمتوسعهيافتگي مزمن هستيم و براي رسيدن به وضعيت مورد انتظار، نيازمند تلاش مضاعف همه بخشها هستيم.
وي با بيان اينکه آذربايجان شرقي همواره يکي از قطبهاي صنعت و توليد کشور بوده است، افزود: برخي از صنايع مادر استان شرايط خوبي ندارند و در اثر واگذاريها، دچار چالشهاي متعدد شدهاند و سرنوشت آنها نامعلوم است؛ البته در برخي از اين صنايع مانند ماشينسازي تبريز اقدامات خوبي صورت گرفته است که اميدواريم به زودي نتايج مثبت آن را مشاهده کنيم.
پورمحمدي با اشاره به کاهش سهم جمعيتي و گردش اقتصادي استان، خاطرنشان کرد: نرخ بيکاري استان نسبت به ميانگين کشوري پائينتر است که علت آن، مهاجرت نيروي کار است.
وي، بهرهوري پائين در بخش کشاورزي، کند اجرا شدن پروژههاي زيرساختي، سهم پائين استان از افزايش بودجه سالانه و تخصيص کم اعتبارات عمراني را از ديگر مشکلات استان ذکر کرد و گفت: تنها سه درصد از بودجه جاري استان در اختيار دستگاههاي استاني است و درخصوص بقيه اعتبارات، استان هيچ نقشي ندارد که لازم است در اين خصوص اختيارات و منابع بيشتري به استان داده شود.
استاندار آذربايجان شرقي در پايان تأکيد کرد: همه تلاش خود را براي بهبود شرايط به کار ميگيريم و در اين مسير همه مسئولان، نمايندگان و بخش خصوصي استان همکاري و همراهي خوبي دارند.