احرار: مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با اشاره به يافتههاي باستان شناسان در خصوص ابنيه کشف شده طي هفته گذشته در منطقه والمان تبريز اظهار کرد: طبق مستندات تاريخي، اين منطقه در دوره صفويه بيابان بوده و دروازههاي تبريز تا ارک ادامه داشتهاند، اين ابنيه نيز محل عبور فاضلاب بوده است.
به گزارش احرار به نقل از ايسنا، مرتضي آبدار در حاشيه بازديد ميداني خبرنگاران از پروژه والمان و ابنيه کشف شده طي حفاريهاي اين پروژه اظهار کرد: 95 درصد از ابنيهاي که به هنگام حفاري پروژه والمان کشف شده، از بين رفته است و بررسيها نشان ميدهد که اين بنا ارزش نگهداري ندارد، اما حساسيت مردمي باعث شد تا با چشم پوشي از ابراز نظر مديريتي، از نظر کارشناسان باستان شناسي و معماري نيز در اين خصوص استفاده شود.
وي متذکر شد: پس از گذشت حدود يک هفته تيمي متشکل از اين کارشناسان کاوشها را آغاز و نقشههاي قديمي را بررسي کردند و بر اساس اطلاعات سازمان ميراث فرهنگي به اين نتيجه رسيديم که تکليف اين پروژه بايد روشن شود.
آبدار تاکيد کرد: برخي با انتشار مطالبي مبني بر کشف شهرک زير زميني به هنگام حفاري پروژه والمان، جو را ملتهب و ادعا ميکنند که ميراث فرهنگي متعصب نيست، در حاليکه ما نسبت به مسايل ميراث فرهنگي، تاريخ و تمدن خودمان متعصب هستيم.
وي ادامه داد: پروانه اين پروژه مشارکتي از سال 92 توسط شهرداري منطقه چهار صادر شده و اين پروژه از ابتداي چهار راه شريعتي آغاز شده و تا محله برق لامع ادامه دارد.
وي گفت: عمليات عمراني پروژه والمان در محل کشف ابنيه تاريخي به دليل عدم نياز به حفظ اين ابنيه ادامه مييابد ولي ادامه عمليات در مابقي مناطق اين پروژه متوقف شده و به بعد از بررسيها، باستان سنجي مسير پروژه، صدور مجوز توسط اداره کل ميراث فرهنگي استان و حضور ناظر اين اداره کل در محل موکول ميشود.