1398/04/15 - 17 : 31
کد خبر: 19016
باغباني فرهنگ و ادب ايران و آذربايجان در بنياد شهريار
احرار: "بنياد پژوهشي شهريار"، محلي براي باغباني فرهنگ و ادب ايران و آذربايجان و محملي براي نکوداشت فرهيختگان و هنرمندان در تبريز است.

ساختماني قديمي با معماري برجسته قاجاري با تابلوي کاشي کاري به نام «بنياد پژوهشي شهريار» در چهارراه باغشمال تبريز که با قامت بزرگ و برافراشته اش نگاه هر رهگذري را مي دزد به خود جذب مي کند؛ عظمت بنا و اسم درج شده بر سردر آن، هر عاشق دوستدار اهل فرهنگ و ادب را براي بازديد از اين مجموعه وسوسه مي کند.

من نيز همواره در گذر از اين چهارراه مدام به اين فکر مي کردم که اينجا کجاست و کارش چيست، تا اينکه به خاطر انجام مصاحبه با رييس اين مجموعه، درهاي اين خانه فرحبخش به رويم گشوده شد و الحق که ديدن اين بنا و تاريخچه اي که در دل آن نهفته است، سوهان روح بود و صفاي ضمير و هم صحبتي با بانويي فرهيخته و گيس سفيد کرده در وادي ادب و عرفان و فرهنگ و زبان بر حلاوت آن مي افزود.

دکتر «مهري باقري، رييس بنياد پژوهشي «شهريار»، گرچه از سنگر تدريس در دانشگاه بازنشسته شده است، اما از سنگر فرهنگ و ادب، با شور جواني و طروات عاشقانه مراقبت مي کند،؛ تو گويي امروز اولين روز کاري اين جوان جهانديده است؛ و چه نيک انديش بانويي که از زمان روي کار آمدن، همه نوع سليقه و انديشه را اينجا جمع کرده و در حد توان و وسع بنياد، جوانان مشتاق آموختن را پاي درس پيران تجربت انديش نشانده است.

بنياد پژوهشي «شهريار» که محلي براي اشاعه فرهنگ، ادب و زبان ملي و محلي است، هر از گاهي براي آشنايي فرهنگ دوستان با بزرگان فرهنگ و هنر و انديشه درگذشته و حال شان، مراسم نکوداشتي براي معرفي افراد و آثار قلمي و فکري و دستي شان برگزار مي کند.

در اساس نامه آن آمده است: آذربايجان از ديرباز مهد فرهنگ و تمدن اسلامي و ايراني بوده و تاريخ و فرهنگ آذربايجان بخش افتخارآميزي از تاريخ و فرهنگ مشترک ايران زمين به شمار مي آيد. اين سرزمين زادگاه و خاستگاه عالمان و حکيمان و عارفان و اديبان و شاعران و هنرمندان گرانقدري است که از خود به زبان هاي فارسي وترکي و عربي آثاري ارجمند به يادگار گذاشته‌اند. به منظور پاسداري از اين فرهنگ ارجمند به موجب اين اساس نامه، بنيادي وابسته به فرهنگستان زبان و ادب فارسي به نام «بنياد پژوهشي شهريار» براي تحقيقات علمي دربار زبان و ادبيات در آذربايجان تأسيس مي‌شود.
بنياد، که وابسته به فرهنگستان زبان و ادب فارسي است، به نام شاعر بزرگ و بلندآوازه ايران، شادروان سيدمحمدحسين شهريار، که مورد علاقه و احترام uموم ايرانيان و به ويژه مردم آذربايجان است، «بنياد پژوهشي شهريار» ناميده مي‌شود.
هدف از تشکيل بنياد، فراهم آوردن تمهيدات لازم براي تحقيق و پژوهش درباره شاعران و اديبان و نويسندگان بزرگ ايران به ويژه آذربايجان و انتشار آثار آنان و نيز پژوهش در زبان فارسي و ترکي و معرفي شاعراني است که به زبان هاي فارسي و ترکي شعر سروده‌اند.
مهيا ساختن وسايل و امکانات لازم به منظور تحقيق در ابعاد و جلوه‌هاي مختلف زبان وادب فارسي در آذربايجان، تحقيق در زبان و ادبيات ترکي و گونه‌هاي مختلف آن در آذربايجان و رابطه اين زبان با زبان فارسي، تحقيق در متون ادبي، تاريخي، ديني و عرفاني و حماسي در آذربايجان و کوشش براي طبع و نشر
اين آثار، تحقيق درباره ديگر زبان‌ها و گويش‌هاي گذشته و حال آذربايجان و کوشش در جهت معرفي مفاخر ادبي ايران به ويژه آذربايجان در گذشته و حال از جمله وظايف اين بنياد است.
رييس بنياد پژوهشي «شهريار» که خود از اعاظم فرهنگ و ادب و پژوهشگري برجسته در حوزه زبان و اديان و عرفان است و کارنامه درخشاني در تاليف، تحقيق، ترجمه و تدريس در داخل و خارج از کشور دارد، در باغباني از اين گلستان فرهنگ و ادب، فرد شايسته و نکويي است.
پروفسور مهري باقري که نخستين بانوي برگزيده در نخستين همايش چهره‌هاي ماندگار سال 1380است، همچنين پژوهشگر برجسته دانشگاه تبريز در سال‌هاي 1369و 1038و استاد نمون? کشوري در سال 1385و نخب? برگزيده کشوري در سال 1386نيز مي‌باشد.
دغدغه اين بانوي فرهيخته علم و علم‌آموزي است؛ تاسيس گروه آموزشي فرهنگ و زبان‌هاي باستاني و اداره آن، با همکاري و همت همسر دانشمند خود، مرحوم "دکتر بهمن سرکاراتي"، تلاشي در جهت توسعه فرهنگ ايراني بوده که سرانجام به دايرشدن و رونق‌يافتن اين رشته در دانشکده ادبيات و علوم انساني منجر شد.
آنچه گفته شد، يک روي سکه است؛ روي ديگر سکه چهره علمي، فضائل اخلاقي و منش انساني و فرهنگي اين بانوي بزرگوار است؛ مي‌دانيم که فرهنگ و تمدن هر ملتي مجموعه‌اي است از آثار به‌جا مانده از اعصار گذشته و باورها و راز و رمزهايي که جهان هستي را مي‌سازد و توجيه مي‌کند.
استاد

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 6 + 4

  آخرین اخبار
نشان ارادت فرصتي براي پاسداشت از خيرين حرم ساز
آزادي دو زنداني غير عمد به همت دانش‌آموزان تبريزي
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
نشان ارادت فرصتي براي پاسداشت از خيرين حرم ساز
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
توسعه زيرساخت‌هاي هوشمندسازي در تبريز با 850 کيلومتر فيبر نوري
آزادي دو زنداني غير عمد به همت دانش‌آموزان تبريزي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.