احرار: محمدحسين عزيزي متخصص تغذيه درباره بيماريهاي خطرناک فصل تابستان اظهار کرد: برخي بيماريهاي ناشي از گرمازدگي بسيار سطحي و قابل درمان هستند و تنها با روشهاي ساده رفع ميشود.
ي در ادامه گفت: اما برخي از بيماريهاي خطرناک در فصل تابستان حتي قابل تشخيص نيستند که بتوان آنها را درمان کرد، به همين دليل زندگي فرد را در معرض خطر قرار ميدهند.
اين بيماريهاي خطرناک در تابستان به سراغتان ميآيد
عزيزي درباره عوامل تاثيرگذار در ايجاد بيماري گرمازدگي بيان کرد: در فصل گرما براي رشد ميکروبها زمينه مناسبي فراهم ميشود تا با سرعت تکثير و گسترش يابند که موجب بيماريهاي خطرناک عفوني ميشوند؛ مواد غذايي در اين بازه زماني سريعتر فاسد ميشوند پس بهتر است که از مواد غذايي مانده کمتر استفاده شود.
اين متخصص تغذيه درباره نشانهها و علائم گرمازدگي تصريح کرد: گرمازدگي موجب بروز بيماريهاي خطرناکي مانند عفوني، وبا، اسهال و تهوع، سنکوپ، ضايعات پوستي خارش دار ميشود.
عزيزي درباره راههاي پيشگيري از گرمازدگي گفت: بايد دقت کرد مواد غذايي در شرايط مناسب نگهداري شود و از زنجيره سرما خارج نشوند؛ بايد در اين فصول به بهداشت فردي بيشتر توجه شود و افراد کمتر در معرض آفتاب قرار بگيرند؛ همچنين محيط و لوازم شخصي بايد ضد عفوني شوند.
اين متخصص تغذيه درباره درمان گرمازدگي گفت: بايد در اولين قدم فرد مبتلا به گرمازدگي از محيط گرم دور شود و به محلي داراي تهويه مناسبي برود، از نوشيدنيهاي مناسب اين فصل استفاده شود.
وي يادآوري کرد: در گذشته به دليل نبود درمانهاي مناسب و داروهاي کافي افراد در اثر گرمازدگي جان خود را از دست ميدادند. اما امروزه به دليل پيشرفت و توسعه علم افراد در صورت بيماري درمان ميشوند. دقت داشته باشيد در اين فصل دماي بدن فرد بايد چک شود تا از حد معمول بالاتر نرود.
منبع:باشگاه خبرنگاران