احرار: نماينده وزارت کشور در اجراي طرح ايجاد دفاتر تسهيل گري و توسعه محلي گفت: يک سوم جمعيت شهري کشور که 20ميليون نفر را شامل مي شود، در بافتهاي ناکارآمد ساکن هستند.
نواب ميرزايي روز يکشنبه در جلسه مشترک کار گروه تخصصي فرهنگي در تبريز اظهار داشت: دانشگاه تهران در دهه پنجاه مطالعاتي را در مورد بحث حاشيه نشيني انجام داد که آن زمان ميزان افراد حاشيهنشين را حدود 15هزار نفر اعلام کرد.
وي با بيان اينکه طبق آمار دستگاهها و سازمانهاي مختلف در حال حاضر 9تا 11ميليون نفر ساکن سکونتگاههاي غيررسمي هستند، افزود: از دهه هفتاد سکونت گاههاي غير رسمي به عنوان پنج آسيب اول کشور مطرح است.
ميرزايي اظهار داشت: اقدامات مختلفي در سکونتگاههاي غير رسمي انجام ميشود که بر اساس آن، دستگاههاي اجرايي اعم از کميته امداد، بهزيستي، علوم پزشکي و شهرداري وارد عمل شده و کارها و هزينههاي زيادي نيز کردهاند اما در نهايت اين اقدامات باعث بهبود وضعيت حاشيهنشيني نشده است.
وي با بيان اينکه راهکارهاي مختلفي توسط نهادهاي متولي ارائه شده است، افزود: در حوزه اجرا همه براي انجام کارها متفق القول هستند از اينرو دفاتر تسهيلگري در اين محلات تشکيل ميشود تا به صورت نظام يافته و هدفمند بتوانيم اين منابع را توسط دستگاههاي نهادهاي مختلف هزينه کنيم.
ميرزايي گفت: طبق آسيبشناسي انجام گرفته از سوي صاحب نظران، يکي از مهمترين دلايل انفعال، نبود اقدامات هماهنگ و هم پيوند است از اينرو بايد اقدامات به صورت متوالي در يک بازه زماني مشخص انجام ميشد و وقتي چنين نشده آسيبهاي ناشي از کمبود امکانات و يا مشکلات اقتصادي و اجتماعي تشديد شده و به نوعي حل نشده باقي مانده است.
وي با بيان اينکه بخشي از آسيبها در حوزه کلان کشور هست و اين در آسيبشناسي بسيار تأثيرگذار است، افزود: در عين حال اقدامات خوبي در سطح محلات ميتوان انجام داد.
ميرزايي اظهار داشت: آذربايجانشرقي از نظر جمعيت هفتمين استان کشور از نظر سکونتگاه غير رسمي است و طبق وظيفه محوله وزارت کشور از سوي رهبر معظم انقلاب، سال گذشته 10استان به عنوان پايلوت انتخاب شد و 69دفتر تسهيلگري در اين استانها تشکيل شد.
وي ادامه داد: با توجه به کسب نتايج خوب در استانهاي پايلوت تصميم بر آن شد تا در سال جاري 10استان پايلوت به 22استان ارتقا يابد که استان آذربايجانشرقي نيز جزو اين استانها است.
ميرزايي افزود: بيشترين دفاتر را در استان سيستان و بلوچستان، خوزستان و تهران داريم که اين محلات با کمبود خدمات محلات، مصالح و نبود مديريت شهري در اين مناطق و مشکلات اقتصادي روبرو هستيم.
وي گفت: دفتر تسهيلگري علاوه بر نياز سنجي، دارا سنجي و آسيب سنجي را نيز انجام ميدهد که در نهايت مجموع آنها به يک سنتز و تحليل مناسب ميرسد که همه دستگاههاي متولي در آن دخيل هستند.
حدود 600هزار نفر از جمعتي1.8 ميليون نفري تبريز در سکونتگاههاي غيررسمي و حاشيه نشين ساکن هستند.
مهر