احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي از ثبت 3اثر ناملموس آذربايجان شرقي در فهرست آثار ملي کشور خبر داد.
مرتضي آبدار با بيان اينکه آثار ناملموس هر منطقه نشان از حيات معنوي آن جامعه است، اظهار کرد: آذربايجان به واسطه تاريخ و فرهنگ اصيل خود علاوه بر ابنيه ثبت شده تاريخي، همواره از طريق توانمندي و هنرمندي مردمان خود در کشور شهرتي بي بديل داشته و نقش موثري در ذخيره گنجينه هاي فرهنگي ايران ايفا کرده است.
وي با اشاره به اينکه سه اثر ناملموس استان آذربايجان شرقي در نشست اخير کميته ملي ثبت ميراث ناملموس فرهنگي کشور در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، ادامه داد: روز گذشته نشست کميته ملي ثبت ميراث ناملموس فرهنگي در استان اردبيل برگزار شد و در اين نشست سه اثر ناملموس آذربايجان شرقي پس از بررسي و تائيد نهايي در فهرست آثار ناملموس ملي قرار گرفت.
مديرکل ميراث فرهنگي استان گفت: در اين جلسه دانش سنتي تهيه کشمش، ورزش بومي و سنتي کُشتي(آشيرما) و مهارت سنتي ريسندگي فرش با چرخ دستي(جهره) شهرستان ملکان با تاييد اعضاي کميته تخصصي ميراث ناملموس به ثبت رسيدند.
آبدار در خاتمه با اشاره به اينکه ثبت بيش از 1800اثر ميراث ملموس و ناملموس استان، نشان از توانمندي، ارزش و اهميت ميراث آذربايجان در کشور دارد، ادامه داد: ميراث فرهنگي ناملموس يا همان فرهنگ، آداب و رسوم از دستاوردهاي معنوي هر قوم و تمدن محسوب مي شود که به نوعي ريشه در هويت و ديدگاه آن دارد؛ از اين رو ثبت ملي، ماندگاري و حفظ آنها در ارتباطي مستقيم با روح و هويت مردم هر منطقه است.