احرار: استاندار آذربايجان شرقي گفت: متاسفانه غفلت هايي در سال هاي گذشته در زمينه معرفي و شناساندن فرش دستبافت تبريز صورت گرفته است که بايد جبران شود.
محمدرضا پورمحمدي روز دوشنبه در مراسم رونمايي از پوستر اولين نمايشگاه بين المللي فرش دستبافت تبريز، افزود: فرش تبريز نماد و جزو مفاخر معنوي آذربايجان است که به لحاظ هنر، صنعت و اقتصاد داراي مزيتهاي بيشمار و بسيار بالايي است و بايد فراخور همين جايگاه به آن پرداخته شود.
وي اظهار کرد: هم اکنون فرش ايران زينت بخش موزههاي مشهور جهان است و جهانيان فرش را با نام ايران ميشناسند که در اين ميان نيز فرش تبريز بر تارک اين هنر- صنعت ايراني ميدرخشد و قطب اصلي توليد فرش ايران همواره آذربايجان بوده است.
پورمحمدي، اشتغال 200هزار نفر در آذربايجان شرقي د ر حوزه فرش را نمونهاي از جايگاه و اهميت اقتصادي اين هنر- صنعت برشمرد و يادآوري کرد: اين حجم اشتغال نشان دهنده نقش اقتصادي و معيشتي فرش در ميان خانوارهاي ايراني و آذربايجان است.
وي برگزاري نمايشگاه بين المللي فرش دستبافت تبريز را بستري مناسب و بهتر براي تبليغ و معرفي اين محصول دست هنرمندان تبريزي بيان و اضافه کرد: يکي از نقاط ضعف و منفي اين صنعت طي سالهاي اخير مربوط به تبليغات آن بوده است که بر همين اساس امروز شاهد جايگزيني هند و ترکيه در اين حوزه هستيم.
پورمحمدي، نابودي کارگاههاي سنتي فرش در آذربايجان را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت: در مقابل اين رويکرد که به بهانه صنعتي سازي صورت گرفت، شيوههاي جديد توليد فرش ارائه نشد، هرچند در سالهاي اخير تکاپوي هايي از سوي تعدادي از توليد کننده ها در اين عرصه صورت گرفته است، اما به هيچ عنوان اين اقدامات کافي نيست.
وي از رايزيني و مکاتبات استانداري آذربايجان شرقي با ساير استانها جهت حضور در نمايشگاه بين المللي فرش دستبافت تبريز خبر داد و افزود: از نمايندگي وزارت امور خارجه نيز در بخش بين المللي کمک ميگيريم.
استاندار آذربايجان شرقي از برگزار کنندگان اين نمايشگاه خواست تا زمينه حضور فعالانه نويسندگان، اهل قلم و تجار و بارزگانان متبحر در اين رويداد مهم اقتصادي کشور را مهيا کنند.
به گزارش ايرنا، اولين نمايشگاه بين المللي فرش تبريز از 9تا 13مرداد ماه در محل نمايشگاههاي بين المللي اين شهر برپا ميشود و علاقمندان ميتوانند از ساعت 16تا 22از اين نمايشگاه بازديد کنند.