احرار: همه ما نگران سلامت آدمهاي اطرافمان هستيم، روز امتحان قلبمان تندتر ميزند و بعد از تصادفِ اتومبيلمان با خودرو ديگر، سرگيجه و افت فشارخون سراغمان ميآيد.
همه ما هرروز بارها اضطراب را در موقعيتهاي مختلف و با شدتهاي متفاوت تجربه ميکنيم و نميتوانيم انکار کنيم که اضطراب، همراه هميشگي هر فرد سالمي است. اما مشکل، از آنجايي شروع ميشود که اتفاقهاي طبيعي براي ديگران، ضربان قلبمان را بالا ميبرد يا در موقعيتهاي اضطرابآور، اين احساس با شدتي کنترلنشدني سراغمان ميآيد.دچار اضطراب شدن بهمعناي بيمار بودن نيست، اما اگر با هر بهانه سادهاي اضطراب شديد سر تا پايتان را فرا ميگيرد و در زندگي طبيعيتان اختلال ايجاد ميکند، بهتر است وضعيت جسمي و روانيتان را زير نظر يک متخصص بررسي کنيد. شايد کمبود اين ويتامينها در بدنتان، شما را بيش از اندازه با اضطراب درگير کرده است.
ويتامين A
برخي تحقيقات کمبود سطح ويتامين A يا بتاکاروتن را در افراد مضطرب ثابت کردهاند. به گفته اين محققان، مصرف ميزان کافي اين ويتامين، ممکن است به کاهش اضطراب افراد منجر شود. اما يادتان نرود که بدن به ميزان خاصي ويتامين A نياز دارد و زيادهروي در دريافت اين ويتامين، به اندازه کمبود آن خطرناک است.
ويتامين B
ويتامينهاي گروه B نقش مهمي در حفظ سلامت روان بازي ميکند. اگر سطح اين ويتامينها در بدنتان پايين باشد، بيشتر دچار اضطراب و افسردگي ميشويد. محققان ميگويند دريافت ميزان کافي ويتامين B علائم سندرم پيشقاعدگي را هم کاهش ميدهد.
ويتامين D
هيچ متخصصي ترديدي در وابستگي روان به ويتامين D ندارد. با توجه به بررسيهاي انجام شده، کمبود اين ويتامين نه تنها پوکياستخوان و ضعف عضلاني ميآورد، بلکه سلامت روان را هم تهديد ميکند. به گفته محققان، کمبود ويتامين D ميتواند فرد را به اضطراب مزمن و افسردگي دچار کند.
اسيدهاي چرب امگا3
محققان ميگويند، رعايت رژيم غذايي سالم و کامل، به کاهش اضطراب و ديگر اختلالات رواني کمک ميکند. از نظر آنها مصرف ميزان کافي غذاهاي دريايي، اضافهکردن روغن زيتون به غذا يا کمکگرفتن از مکملهاي امگا3، به پايين آمدن سطح اضطراب کمک ميکند.
سلامت نيوز