احرار:مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي از بابت تاخير در بازگشايي موزه ادب و عرفان بقعه شيخ شهابالدين اهري از مردم اهر عذرخواهي کرد گفت: مديريت بقعه شيخ شهابالدين اهري هياتامنايي ميشود.
به گزارش احرار به نقل از تسنيم، ، مرتضي آبدار در آيين بازگشايي موزه ادب و عرفان اهر با اشاره به اينکه موزه ادب و عرفان اهر يکي از موزههاي شاخص شمالغرب کشور و قطب موزه استان آذربايجان شرقي است، اظهار داشت: موزه ادب و عرفان و بقعه شيخ شهابالدين محمود اهري در جريان زلزله سال 91 منطقه ارسباران دچار آسيبديدگي شده بود و قانون اين اجازه را ميدهد تا زماني که موزه در خطر باشد آن را تعطيل کنيم.
وي افزود: تا زماني که خطرات احتمالي از موزه رفع نشود و براي آنکه خسارت جاني ناشي از تخريبهاي احتمالي از بين نرود تمامي مسئوليت بازنگه داشتن موزه بر عهده مدير موزه است به هر حال بر طبق خطرات احتمالي موزه ادب و عرفان اهر تعطيل شد و وقتي که بنده به عنوان مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي مسئوليت قبول کردم موزه اهر نيمه فعال بود.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي با ذکر اينکه نصب آجرهاي فيروزهاي منارههاي بقعه شيخ شهابالدين اهري مطالبه مردم اهر بود، گفت: بقعه شيخ شهابالدين اهري قابليت ثبت جهاني را دارد، يعني محدوده و قلعهاي قديمي در جوار اين بقعه وجود دارد با آزادسازي حريم ميتوانيم به سمت ايجاد پايگاه ملي و ثبت جهاني حرکت کنيم.
آبدار، پيشنهاد مديريت بقعه شيخ شهابالدين اهري و تصميمات لازم درباره اين بقعه را به صورت هياتامنايي مطرح کرد و گفت: اداره بقعه شيخ شهابالدين اهري به صورت هياتامنايي، ميتواند در پيشبرد اهداف ثبت جهاني و مسائل معنوي، فرهنگي و محتوايي کمک بسياري ميکند.
وي در ادامه از بابت تاخير در بازگشايي موزه ادب و عرفان بقعه شيخ شهابالدين اهري از مردم اهر عذرخواهي کرد و افزود: عليرغم اينکه قول داده بوديم تا موزه ادب و عرفان اهر در هفته ميراث فرهنگي بازگشايي شود با آنکه مراحل قانوني را نيز ميبايست طي ميکرديم از اينرو مجدداً از مردم اهر به خاطر تاخير در بازگشايي موزه عذرخواهي ميکنم.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي تصريح کرد: پيشنهاد مديريت هياتامنايي بقعه شيخ شهابالدين اهري را رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز دادند و قرار شد براي اثبات پيشنهاد خودشان ستاد شبکه بهداشت و درمان اهر از حريم بقعه خارج و به محل ديگري انتقال يابد.
آبدار از آمادهسازي طرحهاي توسعهاي بقعه شيخ شهابالدين اهري خبر داد و گفت: طرحهايي براي توسعه و نگهداري بقعه شيخ شهابالدين اهري تدوين ميشود، از طرفي هم ما نميتوانيم اعتبارات شهرستان اهر را در جاي ديگري هزينه کنيم چراکه براي اعتبارات طرح معرفي شده و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه هزينه کرد اعتبارات منطبق بر طرحها را بررسي ميکنند.
احد نژاد ابراهيمي، رئيس دانشکده معماري دانشگاه هنر اسلامي تبريز در آيين بازگشايي موزه ادب و عرفان اهر بابيان اينکه به نظر بنده در حق بقعه شيخ شهابالدين اهري ظلم شده است، اظهار داشت: علت اينکه ميگويم در حق بقعه ظلم شده اين است که اينجا باغمزار است، به طوري که از دوران حکومت پهلوي باغ مزار شيخ شهابالدين اهري را به پارک تبديل کردند و رفته رفته باغ اين مزار از بين رفت در حالي که باغمزار شيخ شهابالدين اهري يکي از معدود باغ مزارهاي کشور است.
وي افزود: متاسفانه محدسات اطراف باغمزار شيخ شهابالدين اهري به مرور زمان از بين رفته و اين امر باعث شده تا مزار شيخ شهابالدين اهري حقير به نظر آيد و به عبارتي آداب رسيدن به مزار شيخ شهاب از بين رفته است.
رئيس دانشکده معماري دانشگاه هنر اسلامي تبريز بابيان اينکه رسيدن باغمزار شيخ شهابالدين اهري به جايگاه اصلياش به همت ملي نيازمند است، گفت: تحقيقات و مطالعات نشان ميدهد باغمزار شيخ شهابالدين اهري در زمانهاي قديم شکوه و عظمت خاصي داشت و هر صبح در اين مزار مراسمات مختلفي برگزار ميشد.
نژاد ابراهيمي، بناي مزار شيخ شهابالدين اهري را يکي از بناهاي شاخص در کشور دانست، گفت: زلزله سال 91 منطقه ارسباران تنها دليل آسيبديدگي بناي مزار شيخ شهابالدين اهري نبود بلکه زلزله صرفاً کمک کرده بود تا کمتوجهيهاي گذشته بيشتر نمايان شود.
وي اضافه کرد: بناي مزار شيخ شهابالدين اهري اکنون همانند بيماري است که سرپا ايستاده و نياز دارد تا مرتباً به آن رسيدگي شود و حساسيتي که مردم اهر نسبت به بقعه و موزه ادب و عرفان داشتند بايستي تداوم يابد و همانطور که سيماي 40 سال گذشته به داخل بقعه بازگشته تقاضا داريم تا مردم اهر بارديگر با حساسيتشان باغمزار و شان و جايگاه آن را مطالبه کنند.
رئيس دانشکده معماري دانشگاه هنر اسلامي تبريز بابيان اينکه شيخ شهابالدين اهري بر گردن شيعه حق دارد ولي متاسفانه از آن جايگاه به شيخ شهابالدين اهري آنطور که بايد و شايد پرداخت نشده است، ابراز داشت: عدم معرفي جايگاه شيخ شهابالدين اهري از هر جهات بدين معناست که دنيايي از طلا داريم اما در ويترين قرار نگرفته است.