احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: با توجه به افق پنج ساله استان در حوزه گردشگري و وجود بسترهاي لازم جهت سرمايهگذاري و ارتقاء کيفي ظرفيتهاي گردشگري، اداره کل ميراث فرهنگي استان خواستار برگزاري دورههاي آموزشي توسط موزه ملي ژاپن در تبريز در راستاي تقويت ظرفيتهاي موجود است.
، مرتضي آبدار در نشست تدوين استراتژي توسعه گردشگري شمالغرب کشور با مشارکت آژانس همکاريهاي بينالمللي ژاپن (جايکا) با بيان اينکه بر اساس مطالعات انجام شده توسط جايکا محور شمالغرب ايران از نظر غناي تاريخي - فرهنگي قابليت تبديل شدن به مقصد گردشگري جديد در کشور را دارد، اظهار کرد: مطالعات اين آژانس بينالمللي نشان ميدهد، محور شمال غرب ايران از ظرفيتهاي گردشگري غني برخوردار بوده و آذربايجان شرقي در راس استانهاي حاضر در اين محور، جهت تمرکز مطالعاتي و بررسي ظرفيت هاي موجود در اولويت قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينکه بخشي از سايتهاي ثبت شده در فهرست ميراثجهاني يونسکو در محور شمال غرب کشور و به خصوص آذربايجان شرقي قرار دارد، افزود: طي دو سال اخير اقدامات موثري از جمله برگزاري دورههاي آموزشي توسعهي گردشگري و صيانت از ميراث فرهنگي با همکاري مشترک اين اداره کل و جايکا انجام شده است.
وي ادامه داد: ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي به واسطه سند تدبير توسعه گردشگري، نگرشي جامع بر حوزه گردشگري و بخشهاي دخيل در اين حوزه داشته و افقي روشن را تا سال 1400 به وسيله تدوين برنامههاي مطالعاتي و آموزشي متمرکز بر اکوتوريسم، ژئوتوريسم و بومگردي در راستاي توسعه گردشگري آذربايجان شرقي تعريف کرده است.
آبدار با بيان اينکه پروژه برندسازي تبريز توسط شهرداري کلانشهر تبريز در حال پيگيري است، بر تاثير بسزاي مطالعات آژانس بينالمللي جايکا بر اين امر تاکيد کرد.
نشست تدوين استراتژي توسعه گردشگري شمالغرب کشور با مشارکت آژانس همکاريهاي بين المللي ژاپن (جايکا) با حضور مديرکل ميراث فرهنگي استان، معاون دفتر برنامهريزي و حمايت از توسعه گردشگري، نمايندگان آژانس بينالمللي جايکا در ايران و جمعي از مسئولان استاني و شهري برگزار شد و ظرفيتهاي گردشگري آذربايجان شرقي به منظور توسعه گردشگري شمال غرب کشور در اين نشست مورد بررسي قرار گرفت.