1398/01/18 - 17 : 20
کد خبر: 18676
خطر سيل و زلزله تبريز روي ميز شوراي اسلامي
احرار:جاري شدن سيل در برخي نقاط کشور و خسارت هاي جاني و مالي ناشي از آن و خطر بالقوه اين پديده به ويژه زلزله در تبريز موجب شد تا مباحث و خطرات ناشي از اين پديده ها به جلسه علني شوراي اسلامي اين شهر راه يابد.

به گزارش ارار به نقل از ايرنا، عبور رودخانه هاي « آجي چاي» و «مهران‌ رود» يا «ميدان‌ چاي» از تبريز، اين شهر را به منطقه اي سيل خيز تبديل کرده، چنانچه سوابق تاريخي نشان مي دهد که اين رودخانه ها بارها طغيان کرده و خسارت ها و خرابي هاي زيادي به بار آورده است‌.
با توجه به وجود گسل هاي زلزله در تبريز، زمين لرزه هاي بزرگ و ويرانگري در طول تاريخ در اين شهر روي داده، به طوري که در اثر بروز زلزله هاي شديد بارها اين شهر با خاک يکسان شده و دوباره ساخته شده است.
زلزله و خطر جاري شدن سيل در تبريز مسئولان و متوليان امر را بر آن داشت تا روز يکشنبه در يک صد و هفدهمين جلسه علني شوراي اسلامي اين شهر به موضوع مقابله با بلاياي طبيعي و حوادث غيرمترقبه بپردازند.
ناصر جهانسري، رييس انجمن پدافند غيرعامل شمالغرب، در اين جلسه با اشاره به نبود متولي مشخص براي مواجهه با بحران ها به ويژه سيل و زلزله، گفت: در مجموعه پدافند غيرعامل براي مواجهه با تهديدهاي طبيعي برنامه اي وجود نداشت.
مديرکل سابق مديريت بحران آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه با قدرداني از مجموعه شوراي اسلامي و شهرداري تبريز براي لايروبي مسيل ها براي مقابله با خطر ناشي از سيل، گفت: علاوه بر خطر سيل، موضوع زلزله نيز بسيار مهم است و بايد براي مواجهه با آن برنامه ريزي انجام شود.
خليل ساعي با تاکيد بر اينکه زلزله مهمترين معضل استان به شمار مي رود، افزود: خانه هاي ساخته شده در عينالي بر روي گسل تبريز ساخته شده و خطر زلزله آن ها را تهديد مي کند.
آخوندزاده، مسئول رودخانه ها و سواحل آب منطقه اي، نيز در اين جلسه با تاکيد بر اينکه بستن روي مسيل ها اقدام نادرستي است، گفت: در نتيجه تلاش مديريت شهري اين استان در بين استان هاي کشور از معدود مناطقي بود که با بحران سيل مواجه نشد.
رئيس کميسيون معماري و شهرسازي شوراي اسلامي تبريز نيز در اين جلسه با بيان اينکه اتفاق هاي گلستان و آق قلا در اثر اشتباهات فردي روي داد، گفت: وضعيت تبريز با آق قلا متفاوت است چرا که در تبريز و در منطقه بهشتي بارش باران باعث تخريب 3 خانه شده است.
فريدون بابايي اقدم با اشاره به اينکه توانايي اسکان 3 خانواده در تبريز وجود ندارد، افزود:
اصلي ترين مخاطره در اين شهر زلزله است و با توجه به مناسب نبودن وضعيت مناطق حاشيه نشيني تبريز بايد بيش از 90 درصد تلاش مسئولان معطوف به اين پديده شود.
وي با بيان اينکه در کشور چيزي بنام مديريت بحران وجود ندارد، اظهار داشت: بايد برنامه ريزي هاي مناسب براي مديريت بحران انجام شود و در برگزاري مانور مديريت بحران در تبريز زلزله در محوريت قرار گيرد.
حسن‌پور، مدير بحران آب منطقه‌اي، نيز در اين جلسه به نبود نقشه هاي احتمال آب گرفتگي مناطق تبريز اشاره کرد.
شهردار تبريز نيز در اين جلسه با بيان اينکه در اين شهر تعدادي از مسيل ها پر شده و به معبر تبديل شده است، گفت: فعاليت هاي شهرداري تبريز در سال 97 بيشتر در زير زمين بوده و در سال گذشته 7 کانال احداث کرده که آن ها در گذشته تبديل به معبر شده بود.
ايرج شهين باهر با اشاره به اينکه تبريز نيازمند سدهاي جذبي است، افزود: با توجه به آسفالت خيابان‌ ها و پشت بام خانه ‌ها جايي براي جذب آب‌ ها وجود ندارد و در زمان بارش باران، آب‌ ها در سطح خيابان ها روان مي‌شود.
وي با انتقاد از اينکه اطراف اين شهر پر از نخاله است، يادآوري کرد: شهرداري براي کمک به جذب آب از سال گذشته در احداث خيابان‌ها از سنگ فرش استفاده مي‌کند.
شهين باهر با تاکيد بر آزاد سازي بسترهاي رودخانه‌ها، اظهار داشت: در بيشتر بسترها ساخت ‌و سازهاي غيرمجاز انجام شده و آن ها در زمان بارش مستمر باران موجب ايجاد سيل مي شود.
عضو شوراي اسلامي تبريز نيز در اين جلسه گفت: اين شهر 4 مشکل اساسي دارد که شامل حاشيه نشيني، کمبود فضا سبز، بافت فرسوده و نبود مديريت يکپارچه است.
محرم محمدزاده با انتقاد از اينکه اقدام عملي براي رفع اين مشکلات انجام نمي شود، افزود: اگر زلزله اي در تبريز روي دهد به هيچ وجه قادر به امداد رساني به ساکنان مناطق حاشيه نشين نخواهيم شد.
عضو ديگر شوراي اسلامي تبريز نيز با تاکيد بر انجام مطالعات کارشناسي در اجراي طرح هاي شهري و استاني گفت: بايد آمادگي کامل و لازم براي مقابله با مخاطرات و حوادث غيرمترقبه وجود داشته باشد.
شهرام دبيري، اقدام هاي شهرداري تبريز در لايروبي هاي مسيل ها را خوب ولي ناکافي ارزيابي کرد و افزود: براي مقابله با بلاياي طبيعي مانند سيل و زلزله بايد پيش بيني هاي لازم و اطلاع رساني هاي مناسب انجام و آموزش هاي لازم به شهروندان ارايه شود.
عضو شوراي اسلامي تبريز نيز با بيان اينکه در استان هايي که سيل رخ داد، رودخانه فقط در مقابل تجاوز و بي مسئوليتي مديران واکنش نشان داده است، گفت: در ستاد بحران فقط مسئولان حضور دارند و نقش NGO ها و نهادهاي مردمي در آن مشخص نشده است.
غلامحسين مسعودي ريحان، افزود: اگر به مردم بها داده شود، اين بحران ها بسيار راحت تر رفع مي شود.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 5 + 7

  آخرین اخبار
نشان ارادت فرصتي براي پاسداشت از خيرين حرم ساز
آزادي دو زنداني غير عمد به همت دانش‌آموزان تبريزي
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
نشان ارادت فرصتي براي پاسداشت از خيرين حرم ساز
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
توسعه زيرساخت‌هاي هوشمندسازي در تبريز با 850 کيلومتر فيبر نوري
آزادي دو زنداني غير عمد به همت دانش‌آموزان تبريزي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.