احرار: معاون محيطزيست انساني سازمان حفاظت محيطزيست گفت: با توجه به اهميت تمرکز بر احيا درياچه اروميه 15اسفند به عنوان روز ملي درياچه اروميه تعيين ميشود.
مسعود تجريشي عصر امروز در جمع خبرنگاران با تشريح آخرين وضعيت حاکم بر درياچه اروميه و اقدامات چند سال اخير ستاد احيا اين درياچه اظهار داشت: با مشورت کارشناسان و تاريخ شناسان صاحبنام روز 15 اسفند به عنوان مناسبترين روز براي نامگذاري به نام درياچه اروميه مشخص شده و اين مهم در سفر آتي معاون اول رئيس جمهور به آذربايجان غربي رسماً اعلام ميشود.
وي افزود: تا کنون دولت براي احيا درياچه اروميه 2 هزار و 965 ميليارد تومان هزينه کرده با اين حال 70 درصد از هزينههاي انجام شده در قالب پروژههاي مختلف هنوز به مرحله ثمردهي نرسيده است.
تجريشي تصريح کرد: تونل انتقال آب از کاني سيب به درياچه اروميه که 35.6 کيلومتر درازا خواهد داشت با 68 درصد پيشرفت فيزيکي طبق برنامه در حال احداث است و در صورت اتمام سالانه 623 ميليون متر مکعب را به درياچه اروميه خواهد رساند که اين پروزه به تنهايي حدود بک هزار و 600 ميليارد تومان هزينه در بر داشته است.
معاون محيطزيست انساني سازمان حفاظت محيطزيست گفت: با اتمام سد سيلوه نيز سالانه 100 ميليون متر مکعب و با اتمام 19 تصفيه خانه پيرامون درياچه که 364 ميليارد تومان هزينه در بر دارند سالانه 300 ميليون متر مکعب آب به درياچه اروميه سرازير خواهد شد و علاوه بران با توسعه شبکههاي فرعي نيز سالانه 100 ميليون مترمکعب آب صرفهجويي شده و به درياچه اروميه خواهد ريخت.
تجريشي گفت: با اتمام سردهنه سازي بر 200 نهر پيرامون درياچه اروميه نيز 100 ميليون متر مکعب آب انتقال داده شده و با مرمت و بازسازي تأسيسات بهرهبرداري نيز 100 ميليون متر مکعب آب به صورت سالانه به درياچه اروميه ميريزد.
وي افزود: در مجموع با ثمر دهي پروژه هاي ستاد احيا درياچه اروميه و هدايت روان آبها سالانه دو ميليارد متر مکعب آب به سمت درياچه اروميه سرازير خواهد شد و در اين ميان موضوع صرفهجويي 40 درصدي در بخش کشاورزي نيز به جد در حال پيگيري است و همزمان موضوع تغيير الگوي گشت و کاشت گياهان دارويي و محصولات کم آب بر و داراي توجيه اقتصادي نيز در حال انجام است.