احرار: يک روانشناس گفت: بعضي از گفتوگوهاي ذهني و افکار منفي در افراد وجود دارد که کنار گذاشتن آنها اولين قدم براي شروع ذهنيت مثبت است.
وحيد اکبري متخصص و کارشناس ارشد روانشناس باليني اظهار گرد: کساني که بيشتر گفتوگوهاي درونشان منفي است، مجبور به تحمل يک زندگي ناخوشايند شدهاند؛ در حالي که اگر با ديدگاهي درست ذهنيت اشتباه را تغيير دهند، چرخهي زندگي در مسير مثبت و رو به پيشرفت قرار ميگيرد.
اين روانشناس افزود: بعضي از گفتوگوهاي ذهني و افکار منفي در افراد وجود دارد؛ کنارگذاشتن اين افکارِ اشتباه، اولين قدم براي شروع ذهنيت مثبت است.
وي با بيان اينکه افراد تنها به نکات منفي يک موضوع توجه ميکنند و تمام نکات مثبت آن را فيلتر کرده و ناديده ميگيرند، افزود: ممکن است شخصي در يک روز کاري، مسئوليتش را با موفقيت انجام دهد و مورد تشويق قرار گيرد، اما در موردي هم دچار خطايي شود و تذکر دريافت کند؛ بنابراين اگرچه اين روز، يک روز ايده آل بوده اما از نظر اين شخص يک روز وحشتناک محسوب ميشود، چرا که تنها بر روي اشتباهش تمرکز کرده و تمام تشويقها و موفقيتهايش را در طي روز ناديده گرفته است.
اين روانشناس با اشاره به اينکه بعضي از افراد مسائل را به مشکلات شخصي مربوط ميکنند، افزود: معمولا وقتي يک اتفاق ناخوشايند رخ ميدهد، افراد خودشان را سرزنش ميکنند و تقصير را به گردن ميگيرند، براي مثال به دليل لغو يک ملاقات گمان ميکنند که کسي مايل به معاشرت با آنها نبوده است.
اکبري تصريح کرد: گاهي اوقات افراد به صورت ناخودآگاه بدترين را پيشبيني ميکنند و ممکن است از بيرون رفتن با دوستانشان اجتناب کنند.
وي افزود: آنها از ترس اينکه مبادا خطايي سر بزند و يا اينکه يک کار کوچک در برنامه روزمره با مشکل مواجه شود اين فکر به ذهنشان خطور ميکند که روز وحشتناکي در انتظار دارند؛ بنابراين بهتر است افراد اين افکار منفي را دور بريزند و نکات مثبت را جايگزين کنند و توانايي هايشان را به کار گيرند