احرار: مشاور سياست گذاري دولت ژاپن در مسايل محيط زيست و متخصص پروژه جايکا در ايران گفت: احياي درياچه اروميه به عنوان يکي از مشکلات اساسي محيط زيست ايران به عزم همگاني نياز دارد.
تات سو سينو ظهر سه شنبه در جريان بازديد از پروژه استقرار کشاورزي پايدار که از طرح هاي احياي درياچه اروميه در مياندوآب است اظهار داشت: کشاورزان و جوامع محلي اهتمام جدي براي اجراي اين پروژه دارند اما اين همت بايد همگاني باشد.
وي ادامه داد: راهبري سازمان هاي دخيل در امر احياي درياچه اروميه مانند سازمان حفاظت محيط زيست، جهاد کشاورزي و همچنين طرح حفاظت از تالاب هاي ايران نيز در خصوص درياچه اروميه قابل تقدير است.
مدير جهاد کشاورزي مياندوآب در اين بازديد گفت: پروژه همکاري در احياي درياچه اروميه از طريق مشارکت جوامع محلي در استقرار کشاورزي پايدار و حفاظت از تنوع زيستي از جمله طرح هاي مهم براي احياي اين زيست بوم به شمار مي رود که از سال 1393در 19روستاي اين شهرستان آغاز شد.
محرمعلي ديانتي ادامه داد: برخي از فازهاي اين پروژه هم اکنون در هفت روستاي اين شهرستان شامل قپچاق، للکلو، گزلان، گوگ تپه، داش تپه، ملک آباد و نظام آباد در حال اجراست.
وي با بيان اينکه فاز اصلي اين پروژه (فاز پنج) نيز در 2روستاي مظفرآباد و تلخاب از توابع اين شهرستان هم اکنون اجرا مي شود، اظهار داشت: اين پروژه در سه روستاي حاصل قوبي افشار، شعبانلو و مراد خانلو نيز به روش PTD دنبال مي شود.
ديانتي هدف از اجراي اين پروژه را بکار بردن برنامه هاي مشخص جهت مديريت درست مزرعه در راستاي استفاده بهينه از آب در مصارف کشاورزي و ساير نهادها به صورت پايلوت در روستاهاي هدف و با مشارکت جوامع محلي عنوان کرد.
پروژه استقرار کشاورزي پايدار به صورت مشترک و با همکاري دولت ژاپن(جايکا)، دفتر عمران سازمان ملل متحد (undp) و جمهوري اسلامي ايران در حوضه آبريز درياچه اروميه در حال اجراست.
اين پروژه از سال 1393در 19روستاي اين شهرستان اجرا شده و برخي از فازهاي آن نيز هم اکنون در هفت روستاي اين شهرستان شامل قپچاق، للکلو، گزلان، گوگ تپه، داش تپه، ملک آباد و نظام آباد در حال اجراست.
فاز پنجم اين پروژه در 2روستاي مظفرآباد و تلخاب مياندوآب در حال اجراست و در سه روستاي حاصل قوبي افشار، شعبانلو و مراد خانلو اين شهرستان نيز اين پروژه به روش PTD اجرا مي شود.
سازمان همکاريهاي بينالمللي ژاپن (جايکا)، يک سازمان دولتي ژاپني است که با هدف کمک به رشد اقتصادي و اجتماعي کشورهاي در حال توسعه فعاليت کرده و از سال 1394با ستاد احياي درياچه اروميه براي تهيه مدل يکپارچه هيدرولوژي حوضه آبريز درياچه اروميه همکاري ميکند.