احرار: راه آهن سراسري اروميه – مراغه بعد از دو دهه فردا با حضور رئيس جمهور و هيئت دولت به بهره برداري رسيده و اروميه به شبکه ريلي متصل مي شود.
راه آهن سراسري مراغه اروميه که عمليات ساخت آن از سال 80به طول 185کيلومتر در استان آغاز شده، قرار بود هفته دولت امسال با حضور يکي از مقامات کشوري به بهره برداري برسد که اين وعده نيز به دليل عدم اتمام مراحل نهايي ايستگاه اروميه به فردا همزمان به سفر رئيس جمهوري منتقل شد.
راهآهن مراغه - اروميه از طرحهاي عمراني آذربايجان غربي است که اروميه را به راهآهن سراسري وصل ميکند، که تاکنون ?? کيلومتر از اين طرح به بهره برداري رسيده و مابقي فردا به بهره برداري مي رسد.
ايستگاه راه آهن اروميه 16هزار متر مربع وسعت دارد که يکي از بزرگترين ايستگاه هاي راه آهن در سطح کشور محسوب مي شود، ظرفيتهاي گسترده انتقال بار و مسافر و راحتي و سهولت در ارتباطات و امنيت در مسافرتهاي طولاني از بزرگترين مزاياي خط آهن است.
آذربايجان غربي بهدليل هممرز بودن با سه کشور ترکيه، عراق و جمهوري آذربايجان بهعنوان شاهراه ارتباطي ايران به اروپا ياد ميشود اما اروميه با وجود ضرورت و اهميت توسعه زيرساختهاي راه و حملونقل محروم از شبکه ريلي است.
5000هزار ميليارد ريال براي اجراي راه آهن اروميه – مراغه هزينه شده است
مديرکل راه و شهرسازي آذربايجان غربي در خصوص آخرين وضعيت اين طرح گفت: راه آهن مراغه- اروميه هم اکنون به مرحله به بهره برداري رسيده و فردا همزمان با حضور مقامات کشوري همراه با ايستگاه هاي راه آهن اروميه و نقده افتتاح خواهد شد و مرکز استان به شبکه حمل و نقل ريلي کشور اتصال مي شود.
ابراهيم مبارک قدم با بيان اينکه تاکنون پنج هزار و 131ميليارد ريال براي احداث راه آهن مراغه – اروميه به طول 182کيلومتر هزينه شده است افزود: عمليات ريل گذاري به طول 100کيلومتر و اتمام عمليات ساخت ايستگاه هاي راه آهن نقده و اروميه در سه سال گذشته انجام شده است.
مديرکل راه و شهرسازي آذربايجان غربي با اشاره به اينکه معماري ايستگاه راه آهن اروميه با مساحت ?? هزار مترمربع برابر با الگوهاي نوين و ايراني –اسلامي طراحي شده است افزود: شبکه ريلي با برخورداري از ظرفيتهاي مناسب براي ترانزيت کالا، مزيت صادراتي براي بسياري از توليدات منطقه اي نسبت به ديگر روشهاي حمل و نقل دارد.
ابراهيم مبارک قدم با تاکيد بر اينکه راه آهن مراغه - اروميه در مسير شهرهاي پرجمعيت جنوب استان قراردارد، ادامه داد: سهولت در حمل و نقل کالا، راه اندازي پايانه لجستيکي در اروميه به خاطر نزديکي به دو مرز بين المللي، زمينه سازي مناسب براي توسعه صادرات استان و توجه ويژه به توسعه شبکه حمل و نقل در استان را ميتوان از مهم ترين مزيت هاي اين طرح به شمار مي رود.
مديرکل راه و شهرسازي آذربايجان غربي به ارائه خدمات حمل و نقل مسافري در مسير اروميه تا مراغه اشاره کرد و ادامه داد: پيش بيني شده که خدمات حمل و نقل مسافر در روزهاي آينده در ايستگاه راه آهن اروميه ارائه شود.
مهر