احرار: محققان تا به حال بارها هشدار داده اند که صرف بيش از حد وقت در شبکه هاي اجتماعي مانند فيس بوک، اينستاگرام واسنپ چت زيان بار است و به تازگي مشخص شده اين کار باعث افسردگي هم مي شود.
يافته هاي روانشناسان دانشگاه پنسيلوانيا نشان مي دهد که هر چه مدت زمان استفاده از شبکه هاي اجتماعي بيشتر شود، ميزان افسردگي و حس تنهايي در آنها نيز بيشتر مي شود.
اين اولين بار است که در يک تحقيق دانشگاهي ارتباط مستقيم و قطعي ميان ميزان استفاده از شبکه هاي اجتماعي و افزايش مشکلاتي همچون افسردگي برقرار مي شود. بر همين اساس افرادي که ميزان استفاده خود از سايت هاي يادشده را کاهش مي دهند نيز از نظر روحي و رواني شرايط بهتري پيدا مي کنند و در مورد خود و زندگيشان احساس بهتري خواهند داشت.
براي انجام اين بررسي در يک بازه زماني سه هفته اي از 143دانشجوي داوطلب مقطع ليسانس در دانشگاه پنسيلوانيا کمک گرفته شده است. نيمي از اين افراد به طور نامحدود قادر به استفاده از شبکه هاي اجتماعي بوده اند و بقيه تنها ده دقيقه در روز اجازه داشته اند از اين شبکه ها استفاده کنند. بررسي هاي دقيق نشان داد شرايط روحي و رواني گروه دوم به مراتب بهتر از گروه اول بوده و افرادي از گروه اول نيز که ميزان استفاده خود را کاهش دادند به تدريج کمتر احساس افسردگي و تنهايي کردند.
اين محققان مي گويند مقايسه مکرر ميان هر کاربر با ديگران در شبکه هاي اجتماعي و پي بردن به کيفيت ظاهرا بهتر زندگي آنها از يکسو و ترس از کنار گذاشته شدن و مورد بي توجهي قرار گرفتن در صورت عدم استفاده مکرر عامل افزايش افسردگي در صورت استفاده مداوم از شبکه هاي اجتماعي است
مهر