احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي از آغاز فصل دوم کاوش باستانشناسي قلعه تاريخي شهر اوجان در شهرستان بستانآباد خبر داد.
مرتضي آبدار صبح امروز پنج شنبه با اشاره به آغاز فصل دوم کاوش باستانشناسي قلعه تاريخي اوجان به خبرنگاران اظهار داشت: اين کاوشها به سرپرستي رحيم ولايتي از دانشگاه تهران، با استناد به بررسيهاي باستانشناختي شهرستان بستانآباد، شناسايي و مستندنگاري شهر تاريخي اوجان در راستاي برنامه پژوهشي تعيين عرصه و حريم شهر تاريخي اوجان آغازشده و همچنان عمليات در حال انجام است.
وي افزود: شهر اوجان يکي از شهرهاي آذربايجان در دوره سلجوقيان و ايلخانان مغول بوده که در حيات اجتماعي، سياسي و اقتصادي آن نقش بسيار مهمي را ايفا کرده است، بهطوري که غازان خان، پادشاه مغول در دوره ايلخاني در اين شهر ساخت و سازهايي انجام داده و آن را دارالاسلام ناميده است.
آبدار خاطرنشان کرد: در اين پروژه هيئت باستانشناسي به منظور آزادسازي بخشي از معماري شهر تاريخي اوجان اقدام به کاوش قلعه حکومتي نموده است که در فصل نخست برج شرقي قلعه تاريخي شهر اوجان طي کاوش هاي متخصصان باستانشناسي به طور کامل کشف شد.
وي تشريح کرد: عمده هدف در اين کاوش آسيبشناسي آثار تاريخي شهر اوجان و نيز مطالعه و تبيين قابليتهاي گردشگري در اين منطقه است و در فصل دوم، کاوش برج غربي و همينطور پيداکردن ديواره سنگي اطراف قلعه در تپه هاي مجاور انجام خواهد شد.
گفتني است، محوطه بزرگ تاريخي اوجان در جنوب شهر بستانآباد فعلي در غرب روستاي اشرف آباد و در ساحل شرقي رودخانه اوجان چاي و در مرکز چمن اوجان واقعشده بود که در پي حوادث مختلف از جمله زلزله و جنگهاي مختلف در حال حاضر از اين شهر مهم آثار اندکي بهجاي مانده است
منبع: خبرگزاري مهر