احرار خبر: معاون فني ادارهکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجانشرقي گفت: طرح اصلاح، احيا و حفاظت از جنگلهاي ارسباران تحت طرحي به نام صيانت از جنگلهاي ارسباران که در سال 1382 به تصويب رسيده بود، در دو بخش مختلف اجرا ميشود.
به گزارش احرار خبر، جنگلهاي بکر و بينظير قرهداغ يا همان ارسباران براي دوام بيشتر نياز مبرم به حفظ و نگهداري دارد.
منطقه جنگلي و کوهستاني ارسباران در گذشته نه چندان دور به محدوده وسيعي از کنار رود ارس حدفاصل جلفا تا مغان، بلنديهاي سبلان، بزقوش و سهند اطلاق ميشد ولي به گفته کارشناسان در طول دو سال گذشته اين وسعت به مرزهاي چند شهرستان از جمله کليبر، اهر و خداآفرين محدود شده است.
کارهاي عمراني از جمله جادهکشي، معدن، آتشسوزي، شکار، دامداري متحرک و غيراصولي، رويش چندتنه درخت از يک ريشه از عوامل اصلي نابودي جنگلهاي ارسباران است.
از اينرو ادارهکل منابع طبيعي استان براي حفظ جنگلهاي ارسباران طرح اصلاح و احياي اين جنگل را اجرا ميکنند.
در اين ميان يکي ديگر از عوامل اصلي نابودي جنگلهاي ارسباران قطع درختان براي هيزم و ذغال بود که با هماهنگي ادارهکل گاز استان براي 30 روستا گازرساني انجام گرفته است و هر سال به طور متوسط 100هکتار از جنگلهاي ارسباران از طرف ادارهکل منابع طبيعي استان اصلاح ميشود که در صورت تأمين اعتبار تا ميزان 500هکتار هم ميتواند افزايش يابد.
موسي يزدانپناه، معاون فني ادارهکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجانشرقي،در رابطه با اجراي طرح اصلاح، احيا و حفاظت از جنگلهاي ارسباران اظهار کرد: طرح اصلاح، احيا و حفاظت از جنگلهاي ارسباران تحت طرحي به نام صيانت از جنگلهاي ارسباران که در سال 1382به تصويب رسيده بود و در دو بخش مختلف اجرا ميشود.
وي با بيان اينکه مهمترين قسمت حفاظت فيزيکي و گشت و مراقبت از جنگلها توسط يگان حفاظت ادارهکل در شهرستان جنگلي به وسعت 164هزار هکتار صورت ميگيرد، افزود: توزيع سوخت نيز از جمله اقدامات ديگري است که براي حفظ و صيانت از جنگلهاي ارسباران انجام ميگيرد.
معاون فني ادارهکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجانشرقي خاطرنشان کرد: کمربند حفاظت حفاظتي براي تعيين مرز بين زمينهاي زراعتي، باغي از جنگل مشخص شده و در حال اجراست تا از اين طريق بتوان از تعرض به جنگلها جلوگيري کرد.
وي، بخش دوم اجراي طرح حفظ و صيانت از جنگلهاي ارسباران را احياء و غنيسازي جنگل عنوان کرد و گفت: با توجه به ايجاد محلههاي لکهاي در قسمتهاي از جنگل و جهت رفع اين لکهها به همت مردم آن منطقه از نهالهايي تهيه شده در ادارهکل منابع طبيعي استان به صورت کاشت در مناطق لکهاي استفاده شد تا از اين طريق نسبت به لکهگيري و توسعه جنگل اقدام شود.
يزدانپناه افزود: البته لکهگيري در جنگلها در قالب موافقتهايي است که همه ساله به ادارهکل منابع طبيعي ابلاغ ميشود.
وي با تاکيد به اينکه جنگلهاي ارسباران بزرگترين ذخيرهگاه ژنتيکي دنياست، اظهار کرد: اين جنگلها در طول هزاران سال ايجاد شده و يک نعمتي است که خداوند متعال به اين خطه عطا فرموده است که بايد مراقب وجب به وجب آن باشيم.
معاون فني ادارهکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجانشرقي متذکر شد: از گردشگران خواهشمنديم بعد از روشن کردن آتش حتماً آن را خاموش کرده و از خاموش شدن آتش نيز مطمئن شوند.
يزدانپناه ادامه داد: گردشگران جنگلهاي ارسباران از روشن کردن آتش در زير درختان جلوگيري کرده و براي تهيه آتش از شاخ و برگ درختان جنگل استفاده نکرده و اقدام به شکستن آنها نکنند