استاندار آذربايجان شرقي اعلام کرد: طبق آمار اعلام شده از سوي آموزش و پرورش تعداد ميهمانان فرهنگي حدود 48 درصد افزايش و ميهمانان ميراث فرهنگي نيز 13 درصد افزيش يافته است که اين آمار نشان ميدهد اقدامات موثري براي جذب گردشگر در استان انجام شده است.
مجيد خدابخش در جلسه ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي با بيان اينکه مهمانان در آموزه هاي ديني داراي منزلت خاصي هستند و خدمت به مهمان امري ضروري است، اظهار کرد: حال باتوجه به قرار گرفتن در آستانه رويداد تبريز 2018، اهميت اين امر چند برابر شده است؛ چراکه خودمان در اين رويداد مهمانان را به شهر دعوت کرديم پس بايد تمامي تلاش خود را براي خدمت به آن ها به کار گيريم.
وي با اشاره به ضرورت استفاده صحيح از قابليتهاي فضاي مجازي، عنوان کرد: فضاي مجازي باعث شده تا هر اتفاقي که در سطح جامعه رخ ميدهد، در بين مردم نيز انعکاس يابد؛ از اين رو بايد از اين فرصت استفاده کنيم تا در راستاي شناسايي و رفع مشکلات استان گامهاي موثري برداشته شود.
وي اضافه کرد: انتظار داريم در بازار تبريز در عيد نوروز باز باشد؛ متاسفانه بازار مظفريه تبريز در ايام نوروز بسته بوده و مسافران با درهاي بسته آن مواجه هستند.
مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي هم با اشاره به تعداد اقامت کنندگان در استان از 27 اسفند ماه تا دوم فروردين، اظهار کرد: در اين مدت، حدود 16 هزار و 717 نفر در هتلهاي استان، 12 هزار 660 نفر در مهمانپذيرها، هشت هزار 715 نفر در هتل آپارتمانها و همچنين 48 هزار 642 گردشگر در چادرهاي مسافرتي استان اقامت کردند.
مرتضي آبدار با اشاره به افزايش 26 درصدي بازديد کنندگان از مراکز تاريخي و گردشگري آذربايجان شرقي در سال جديد، گفت: تا کنون چهار هزار و 655 نفر از مراکز تاريخي، تفريحي و گردشگري و همچنين 27 هزار و 926 گردشگر از موزههاي استان بازديد کرده است.
وي ادامه داد: مناسب نبودن آسفالت جادهها وخيابان 18.57 درصد، کمبود و بسته بودن سرويسهاي بهداشتي 18.57، تعطيلي بازار و مغازهها 15.71 درصد و کمبود تابلويهاي راهنماي رانندگي با 11.42 درصد از جمله کاستيهاي تهسيلات سفرهاي نوروزي استان بوده که موجب نارضايي ميهمانان قرار گرفته است.
مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه با اشاره به کاهش دو درصدي مسافران ورودي و خروجي از مرز نودوز، گفت: از 25 اسفند ماه تا سوم فروردين ماه 600 نفر گردشگر خارجي و 300 نفر گردشگر داخلي به مرز نودوز وارد و خارج شده است.
منوچهر سلمان زاده افزود: همچنين در مرز جلفا با افزايش 19 درصدي تردد خودروهاي شخصي و کاهش 10 درصدي تردد اتوبوس نسبت به سال قبل مواجه هستيم.
وي تصريح کرد: مسير مرند - جلفا، تبريز- صوفيان و تبريز- زنجان از جمله مسيرهايي هستند که با بيشترين حجم ترافيک و بيشترين تخلفات سرعت ثبت شده است.
وي با اشاره به کاهش 55 درصدي جان باختگان در سوانح رانندگي محورهاي مواصلاتي آذربايجان شرقي گفت: در سال 97، تاکنون تعداد جان باختگان سوانح رانندگي 9 نفر گزارش شده است در حالي که در سال گذشته 21 نفر بوده است.
مدير کل آموزش و پرورش آذربايجان شرقي در اين جلسه با اشاره به آمار اسکان مسافران نوروزي در مراکز فرهنگي موجود در سطح استان، اظهار کرد: اسکان نوروزي فرهنگيان در يکم فروردين ماه سال 97، 48 درصد، در دوم فروردين ماه 44 درصد و همچنين در سوم فروردين 40 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته که اين آمار نشان دهنده جذب گردشگر در قالب رويداد تبريز 2018 است.
جعفر پاشايي خاطرنشان کرد: متاسفانه بيشتر ميهمانان از کمبود تابلوهاي راهنمايي و رانندگي انتقاد ميکنند که بايد اين موضوع در دستور کار شهرداري قرار گيرد.
رئيس کميته فرهنگي و مذهبي ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي با بيان اينکه در سال جاري 56 امامزاده موجود در سطح استان آماده پذيرايي از ميهمانان نوروزي است، عنوان کرد: همچنين 49 مسجد در تبريز و 61 مسجد در شهرستانهاي استان آماده ارائه خدمات به ميهمانان است.
محمد محمدپور با اشاره به وجود 57 نمازخانه در پارکها و امکان گردشگري آذبايجان شرقي ادامه داد: 130 کانون، کتابخانههاي مساجد و همچنين 95 پايگاه خبري براي خدمات رساني به مسافران نوروزي اعلام آمادگي کردند و نيز با سفره خانههاي سنتي استان هماهنگيهاي لازم انجام شده و مجوز اجراي موسيقي زنده در عيد نوروز صادر شده است.
وي با اشاره به تعداد افراد بازديد کننده از مقبره الشعرا، عنوان کرد: در 28 اسفند ماه 128 نفر، 29 اسفند ماه 270 نفر، يکم فروردين يک هزار و 144 نفر، دوم فروردين يک هزار و 642 نفر و در سوم فروردين ماه سال 97 حدود دو هزار و 748 گردشگر از مقبره الشعرا بازديد کردند که از اين تعداد 33 نفر گردشگر خارجي و مابقي گردشگران داخلي بودند.
مدير کل راه آهن آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه عنوان کرد: در سال جديد، تا سوم فوردين ماه حدود 20 هزار و 435 مسافر از طريق قطار وارد استان شده و همچنين 21 هزار و 110 نفر از اين طريق از استان خارج شده است.
ارسلاني ادامه داد: قطارهاي خروجي با 100 درصد ظرفيت و قطارهاي ورودي با 95 درصد ظرفيت مسافان را جابه جا ميکنند.
وي با اشاره به استقبال مردم از قطار «تبريز- جلفا» در ايام نوروز، عنوان کرد: اين قطار حدود يک هزار و 50 نفر ظرفيت دارد و به علت بيشتر بودن مسافران نسبت به ظرفيت آن، مقرر شده يک سالن ديگر نيز به اين قطار اضافه شود.
مدير کل دفتر بازرسي، مديريت عملکرد و امور حقوقي استانداري آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه با اشاره نارضايتيهاي ميهمانان نوروزي از وضعيت برخي اماکن عمومي در سطح استان، اظهار کرد: در خصوص وضعيت سرويسهاي بهداشتي به خصوص جايگاههاي سوخت و کم بودن تعداد نماز خانهها نارضايتيهايي وجود دارد که بايد رسيدگي به اين مشکلات در اولويت مسئولان مرتبط قرار گيرد.
يدالله قاري زاده اضافه کرد: همچنين وضعيت برخي رستورانها به خصوص رستورانهاي بين راهي مناسب نيستند که اين امر موجب نارضايتي مسافران شده است، از اين رو بايد در اين زمينه نيز فکري به حال رفاه مسافران شود.
وي با اشاره به اينکه بيشتر پروازهاي خارجي شبها به مقصد ميرسد که در اين زمينه نيز نارضايتيهايي وجود دارد، ادامه داد: بالابودن نرخ تاکسيهاي فرودگاه و محدود بودن داروخانههاي شبانهروزي در سطح استان از جمله کاستيهاي تسهيلات سفرهاي نورزي هستند که بايد براي مرتفع کردن اين مشکلات گامهاي موثري برداشته شود.
اايسنا