معاون اجتماعي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از مصدوميت سالانه 333هزار ايراني بر اثر حوادث رانندگي خبر داد.
محمد هادي ايازي در اولين مجمع سلامت و شوراي اداري آذربايجان شرقي اظهار کرد: آمارها نشان ميدهد که سالانه حدود يک هزار و 300 نفر در ايران بر اثر برق گرفتگي قطع عضو ميشوند و حوادثي از اين قبيل، هزينههاي گزافي را به نظام سلامت تحميل ميکند؛ از اين رو با اقدامات ايمني اوليه ميتوان از هزينههاي گزاف و تلفات جاني پيشگيري کرد.
وي افزود: سلامتي تنها به سالم بودن جسم اشاره ندارد و شامل سلامت معنوي، روحي و اجتماعي نيز ميشود. با ايجاد نشاط اجتماعي و رواني، رفع مشکلات اقتصادي، دغدغهها و استرس و کاهش فقر و بيکاري ميتوان در راستاي تامين سلامتي همه جانبه اقدام کرد.
وي با برشماري برخي از تعيينگرهاي سلامتي بيان کرد: به جز دو فاکتور غيرقابل کنترل سن و ژنتيک، عوامل فردي مانند مصرف نمک کم و سبک زندگي سالم از فاکتوهاي موثر در تعيين سلامتي يک فرد به شمار ميآيند؛ به طوري که بخش قابل توجهي از دياليز شوندهها در مرکز همودياليز امام رضا (ع) تبريز، ديابت و فشار خون بالا دارند.
معاون اجتماعي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از وجود پنج ميليون ديابتي در کشور خبر داد و بيان کرد: نيمي از مبتلايان به ديابت از بيماري خود آگاهي ندارند. استعمال دخانيت، وجود بيماريهاي قلبي عروقي نيز در کشور ما رو به افزايش بوده از علل زمينهساز بروز بيماريهاي غيرواگير به شمار ميآيند.
وي در ادامه مبارزه با آسيبهاي اجتماعي را يکي از دغدغههاي اصلي رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: مبارزه با آسيبهاي اجتماعي اصليترين راه تامين سلامت اجتماعي است. سند سلامت اجتماعي تا پايان سال تهيه شده و از سال آتي اجرا ميشود. دستگاههاي فرهنگي نيز در تامين سلامت معنوي و کاهش آسيبهاي اجتماعي مسئول هستند.
وي در بخش ديگري از بياناتش با تاکيد بر ضرورت ضرورت اجتماعي شدن نظام سلامت براي کاهش نابرابريها عنوان کرد: مجامع و کانونهاي سلامت محلات و شهرستانها بايد به منظور تامين سلامت، جذب مشارکت مردم و افزايش هماهنگيهاي بين بخشي نيز راهاندازي شوند و با جلب مشارکت بين بخشي سازمانها و نهادها، از نمايندگان مردمي و دستگاههاي دولتي نيز استفاده شود و هر دستگاهي بايد يک رابط سلامت داشته باشد.
ايازي متذکر شد: همهي ما در برابر سلامت مردم مسئول هستيم و جلب مشارکت خود مردم به عنوان يک رويکرد نوين ميتواند مورد توجه قرار بگيرد؛ چرا که انسانها ضامن بقاي اجتماعي هستند.
وي خاطرنشان کرد: سلامت بايد در تمامي سياستها اعمال شود. در صورت عمل نکردن به وظايف خود، هر چه پول در حوزهي درمان هزينه شود منجر به تحقق اهداف نخواهد شد.
اولين مجمع سلامت و شوراي اداري استان در تالار دانشکده داروسازي تبريز برگزار و در پايان از سند پيشگيري از بيماريهاي غيرواگير رونمايي شد.
ايسنا