استاندار آذربايجان شرقي با تأکيد بر اينکه صنايع ما براي رقابت در بازارهاي جهاني بايد تکنولوژي خود را بهروز کنند، گفت: توجيه اقتصادي در بخش صنعت و توليد، کاملا با تکنولوژي مرتبط است و اين وظيفه تشکلهاي علمي و دانشگاهي است که صنعت را در بهروز کردن تکنولوژي ياري کنند.
، مجيد خدابخش در نشستي با اعضاي هيأت مديره خانه معدن استان، با بيان اينکه ارزش افزوده در ايجاد زنجيره توليد است نه خامفروشي، افزود: متأسفانه بخش معدن ما بهعلت خامفروشي، ارزش افزوده پائيني دارد؛ در حالي که امروز اگر ارزش افزوده ايجاد نشود در هيچ عرصهاي قادر به رقابت نخواهيم بود.
وي با تأکيد بر اينکه بايد با عينک دانشبنيان به داراييهاي خود نگاه کنيم، گفت: در اينصورت ظرفيتهاي مختلف ما از جمله معادن، ميتواند جاذبهاي براي سرمايهگذاران باشد و علاوه بر ارزش افزوده، در اشتغالزايي هم موثر باشد.
استاندار آذربايجان شرقي با تأکيد بر توسعه فعاليتهاي بخش معدن و صنايع پائيندستي اين بخش، گفت: اين کار منافاتي با حفاظت از محيط زيست ندارد و امروز اين مسأله در سطح دنيا حل شده است.
وي افزود: بسياري از آسيبهاي زيستمحيطي صنايع با تکنولوژي قابل حل است و ضوابط محيط زيست نبايد مانع سرمايهگذاري شود.
خدابخش تأکيد کرد: اين وظيفه دانشگاهها و تشکلهاي علمي است که براي به حداقل رساندن خسارتهاي زيستمحيطي صنايع، راهکار پيدا کنند و نبايد انتظار داشته باشيم که همه مشکلات را دولت حل کند.
وي تصريح کرد: در بخش معدن آماده واگذاري هر نوع پروژه معدني به سرمايهگذاران بخش خصوصي هستيم، مشروط بر اينکه در کنار زنجيره توليد نيز ايجاد شود و تنها خامفروشي صورت نگيرد.
استاندار آذربايجان شرقي در خصوص پروژه نفلينسينيت سراب نيز با اشاره به اينکه تأخير در اجراي اين پروژه بهدليل ابهام در توجيه اقتصادي آن است، گفت: دولت آماده است اين پروژه را به هر سرمايهگذاري که دانش فني و توان مالي اجراي آن را دارد در قالب EPCF (طراحي و مهندسي، تامين، ساخت و تامين مالي) واگذار کند.
خدابخش با بيان اينکه دولت در اجراي اصل 44 قانون اساسي، اجازه سرمايهگذاري ندارد، افزود: پروژه نفلينسينيت براي ما خيلي مهم است و براي توجيهپذير کردن آن، قطعاً راهحل علمي و فني وجود دارد؛ لذا از هر سرمايهگذار توانمندي که بتواند اين پروژه را اجرا کند استقبال ميکنيم.
اعضاي هيأت مديره خانه معدن استان هم در اين نشست به بيان برخي از مشکلات اين بخش و پيشنهادهاي خود در خصوص توسعه فعاليتهاي معدني پرداختند.
فرسودگي ماشينآلات بخش معدن، ناآشنا بودن مسئولان به مقررات اين بخش، محدوديت در صادرات فراوردههاي معدني، رکود در بخش ساختوساز داخلي، نگاه بدبينانه دستگاهها به سرمايهگذاران بخش معدن و غيرفعال بودن برخي از پروژههاي بزرگ معدني در استان از جمله مشکلات مطرح شده در اين نشست بود.