نخستين کارگاه آموزشي خبرنگاري قرآني ويژهي مديران مؤسسات و تشکلهاي قرآني آذربايجانشرقي به همت سازمان جهاددانشگاهي و خبرگزاري بينالمللي قرآني ايکنا در تبريز برگزار شد.
"دکتر جعفرمحسني"، رئيس سازمان جهاد دانشگاهي آذربايجانشرقي در اين کارگاه آموزشي گفت: قرآن کريم برنامهي جامع هدايت و راهنماي انسان به سوي نور و روشني است و ما بايد از اين کتاب آسماني در جهت سعادت و عاقبت به خيري خود استفاده کنيم.
وي با اشاره به تاسيس اولين خبرگزاري در جهاددانشگاهي افزود: خبرگزاري ايسنا اولين خبرگزاري تاسيس شده در اين سازمان بود. اما با وجود فعاليت اين خبرگزاري، خلاء وجود يک رسانهي قرآني احساس ميشد؛ بنابراين با تشکيل شوراي سياست گذاري، خبرگزاري قرآني ايکنا در جهاددانشگاهي راه اندازي شد.
وي بيان کرد: خبرگزاري ايکنا در سال 82در کشور تاسيس شد و در سال87نيز شعبهي استاني آن در آذربايجان شرقي راه اندازي شد.
محسني، با اشاره به فعاليت گستردهي خبرگزاري ايکنا در ابعاد مختلف تصريح کرد: در حال حاضر اخبار اين خبرگزاري به 17زبان زندهي دنيا ترجمه شده و به صورت آنلاين در اختيار علاقه مندان قرار ميگيرد.
رئيس جهاد دانشگاهي آذربايجانشرقي با بيان اين که فعاليتهاي زيادي در حوزهي قرآني در مؤسسات قرآن و عترت برگزار ميشود، ولي اخبار آن به خوبي منتشر نميشود، گفت: در صدد هستيم با برگزاري چنين کارگاههاي آموزشي، خبرنويسي قرآني تقويت شود تا اخبار اين مؤسسات به خوبي در رسانهها منعکس شود.
وي خاطرنشان کرد: افرادي که در اين دورهها و کارگاههاي آموزشي خبرنويسي را به خوبي فرا گرفته و بار اطلاعاتي خود را افزايش دهند، ميتوانند به عنوان خبرنگار افتخاري ايکنا فعاليت کنند و همچنين دانشجويان علاقهمند نيز ميتوانند با حضور در بطن جامعه در اشاعهي اخبار و فعاليتهاي قرآني بکوشند.
محسني با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري در خصوص ترتبيت حداقل10ميليون حافظ قرآني در جامعه افزود: اگر قرآن سرلوحه کارها و امورات جامعه قرار گيرد، بدون شک ميتوانيم به نداي رهبر معظم انقلاب پاسخ گفته و از بسياري از مصائب که جامعه گرفتار آن است جامعه را نجات دهيم.
"حجتالاسلام سيدمحمودحسيني"، رئيس دارالقرآن کريم استان آذربايجانشرقي نيز در اين کارگاه از ادغام و تجميع مؤسسات قرآني خبر داد و گفت: طبق اصول مؤسسهي شوراي عالي قرآن و شوراي توسعهي فرهنگ قرآني، مؤسسات و نهادهايي که متولي امور قرآني هستند با همديگر ادغام شده و تحت عنوان "اتحاديهي تشکلهاي قرآن و عترت" فعاليت ميکنند.
وي افزود: اصليترين نهادهايي که مؤسسات قرآني را تحت پوشش قرار ميدادند، وزرات ارشاد و سازمان تبليغات اسلامي بود که در حال حاضر تمام مؤسسات قرآني تحت اشراف هر دو مجموعه زير نظر اتحاديهي مؤسسهي قرآن و عترت ادغام شده و تحت يک مجموعهي واحد فعاليت ميکنند.
حجتالاسلام حسيني خاطرنشان کرد: بعد از ادغام اين مؤسسات طبق قانون تنها نهادي که ميتواند براي مؤسسات قرآني مجوز صادر کند اتحاديهي موسسات قرآن و عترت است.
رئيس دارالقرآن کريم استان آذربايجانشرقي، با اشاره به برنامههاي آينده اين اتحاديه تصريح کرد: دبيرخانهي اتحاديهي موسسات قرآن و عترت استان برنامههاي آموزشي ديگري را در جهت آشنايي با روند اجرايي موسسات قرآني در نظر گرفته است تا مديران بتوانند با آموزشهاي منظم با روند برنامههاي در نظر گرفته شده آشنا شوند.
وي خاطرنشان کرد: در صدد هستيم با برگزاري کارگاههاي آموزشي تمام توان خود را در جهت انتشاراخبار قرآني استان به کار گيريم.
"داود محمودي"، مدير عامل اتحاديهي تشکلهاي قرآن و عترت استان، در نخستين کارگاه آموزشي خبرنگاري قرآني در تبريز، گفت: ادغام مؤسسات قرآني گام بزرگ و مهمي در جهت وحدت مؤسسات قرآني در کشور است.
وي، افزود: مديران مؤسسات و تشکلهاي قرآني در وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان تبليغات اسلامي ساليان سال زحمت کشيدند تا امروز در 31استان کشور، تشکلها و مؤسسات قرآني ادغام شده و مجموعهي واحدي به نام "اتحاديه تشکلهاي قرآن و؛عترت" تاسيس شود.
وي با اشاره به ادغام سازي مؤسسات قرآني آذربايجانشرقي گفت: در 16شهريورماه سال جاري نيز مؤسسات قرآني استان ادغام گرديده و افراد توانمند به عنوان هيئت مديره اين اتحاديه انتخاب شدند و زير نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات فعاليت خود را ادامه ميدهند.
محمودي، در خصوص تعداد مؤسسات قرآني استان آذربايجانشرقي تصريح کرد: در حال حاضر بيش از 130مؤسسه و 100خانه قرآني در يک قالب توانمند با همديگر فعاليت ميکنند.
مدير عامل اتحاديه تشکلهاي قرآن و عترت آذربايجانشرقي?، در ادامه برگزاري کارگاه آموزشي خبرنويسي قرآني را گام مثبتي در جهت تربيت نيروهاي متخصص قرآني و رسانهها اعلام کرد و افزود: در اين دورهي آموزشي 20نفر از مديران و موسسات قرآني حضوريافته و به صورت کارورزي با اصول اوليه انتشار اخبار آشنا ميشوند.