استاندار آذربايجان شرقي گفت: قهرمانان دوران دفاع مقدس بهترين الگو براي نسل جوان هستند.
، مجيد خدابخش در شوراي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت استان، با اشاره به وجود بيش از 9 هزار و 800 شهيد در آذربايجان شرقي اظهار کرد: نزديک به هشت هزار نفر از اين شهدا، مجرد بودند که حاکي از شجاعت، غيرت و احساس مسئوليت آن ها در سنين نوجواني و جواني است. جوانان امروزي نيز بايد با اين قهرمانان ملي بيش از پيش آشنا شوند و بدانند که در يک برهه اي از تاريخ، جوانان هم سن و سال آن ها جان خود را براي ايجاد امنيت در کشور و ... فدا کرده اند.
وي با اشاره به نمونه هايي از فداکاري خانواده هاي شهدا، جانبازان، ايثارگران و ... گفت: الگوهاي بي نظيري در اين حوزه داريم. به عنوان مثال يک خانم با جانباز قطع نخاع ازدواج کرده است و 33 سال است که از او مراقبت مي کند. اين موارد تنها نمونه هايي از ايثار و فداکاري هاي مردم در ارتباط با جانبازان و ايثارگران است.
خدابخش ابراز کرد: ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه براي ما مسئولان نيز بسيار خوب است. در زندگي عادي و روزمره خود براي اينکه غرق در ماديات نشويم بهتر است بيش از پيش به اين موضوع اهتمام داشته باشيم.
وي در واکنش به شنيدن خبري مبني بر حذف تدريس درس دفاع مقدس در دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز گفت : اين درس به مثابه اخلاق پزشکي است و از رياست دانشگاه مي خواهيم که تدريس اين درس مجددا در دانشگاه برقرار گردد.
وي خدمت به خانواده هاي شهدا و جانبازان را افتخار و وظيفه اي انساني و شرعي براي مسئولان و مردم دانست و اظهار کرد: جامعه بايد در قبال اين افراد، قدرداني خود را به نمايش بگذارد، هرچند هرچقدر هم که به اين عزيزان خدمت کنيم نمي توانيم ذره اي از ايثار و مجاهدت هاي آنان را پاسخگو باشيم.
خدابخش همچنين نسبت به عدم حضور مديران فرهنگي استان در اين جلسه به شدت انتقاد کرد و با بيان اينکه به مديران فرهنگي تذکر مي دهم، ابراز کرد: مديران هر سه ماه يکبار دو ساعت براي حضور در اين شورا وقت بگذارند چرا که حضور مديران؛ اولين گام براي توسعه و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است.
وي با تاکيد بر لزوم افزايش تلاش ها در راستاي توسه اين فرهنگ در جامعه از سوي اقشار مختلف گفت: از اين پس در جلسات اين چنيني مسائل مربوط به بودجه و طرح و پروژه هاي عمراني و ... مطرح نشود و عمدتا به وظايف دستگاه هاي اجرايي و ساير افراد در ارتباط با توسعه فرهنگ ايثار و شهادت توجه شود.
وي افزود: از اين پس جلسات مربوط به شوراي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت هرسه ماه يکبار در يکي از ادارات استان برگزار شود.
وي ادامه داد: بهتر است همه دستگاههاي مسئول با همکاري و همراهي مردم، الگوهاي قهرمان دفاع مقدس اعم از شهدا ايثارگران، جانبازان و ... را براي نسل جوان بيش از پيش معرفي کنند.
لزوم استفاده از فضاي مجازي و ظرفيت رسانه هاي استان براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت از ديگر مواردي بود که خدابخش در اين جلسه به آن ها تاکيد کرد.