زماني که صحبت از بيماريهاي ترسناک به ميان ميآيد، سرطان در بالاترين قسمت ليست قرار دارد. رشد کنترل نشده سلولها به عنوان سرطان شناخته شده و بيش از 8ميليون نفر در سرتاسر جهان به اين بيماري مبتلا هستند. انتظار ميرود اين عدد تا سال 2030به 13ميليون نفر برسد. حالا اين آمار هشدار دهنده را با اين حقيقت پزشکي قدرتمند مقايسه کنيد: يک سوم از مرگ و ميرهاي مرتبط با سرطان به خاطر خطرات رفتاري و غذايي است. در ادامه با مواد غذايي آشنا ميشويد که پتانسيل مبارزه با سرطان را دارند.
-
حبوبات:
يک پيمانه از حبوبات تقريبا 13گرم فيبر فراهم ميکند. همين مقدار قادر است نيمي از نياز روزانه شما به فيبر را تامين نمايد. اين مواد همچنين سرشار از پروتئين (تقريبا 15گرم به ازاي هر پيمانه) و مواد مغذي کليدي همچون پتاسيم و منيزيم هستند. لوبياي قرمز و چيتي داراي آنتي اکسيدان بسيار بالايي هستند. لوبياي سياه نيز ميتواند انتخاب عالي براي شما باشد.
2 شير:
شير گاو منبع عالي از کلسيم و ويتامين D است. سعي کنيد از شير طبيعي استفاده کنيد که امگا 3 بيشتري دارد. بر اساس مطالعات انجام شده مصرف شير ميتواند سلامت قلب را تضمين ميکند. اگر دوست نداريد از شير گاو استفاده کنيد، شيرهاي گياهي نيز مزاياي بسياري فراهم ميکند.شير سويا نيز منبع خوبي از پروتئين است.
-
هويج:
هويج اغلب با سلامت چشم مرتبط است اما اگر دقيق تر به اين موضوع نگاه کنيد متوجه خواهيد شد که هويج داراي مزاياي بسياري براي سلامتي است. يک پيمانه هويج خرد شده خام حاوي 52کالري و تقريبا 12گرم کربوهيدرات است.تنها نصف پيمانه از کربوهيدراتها از شکر طبيعي تشکيل شدهاند. قندي که در هويج يافت ميشود معمولا سرشار از ويتامينها، مواد معدني و فيبر است.
-
عسل:
عسل داراي خواص درماني شگفت انگيزي است. مطالعات انجام شده نشان ميدهد که مصرف روزانه يک قاشق غذاخوري سرپر از عسل ميتواند حافظه را در زنان يائسه بهبود ببخشد.
-
کلم:
کلم بنفش حاوي پلي فنول است. پلي فنول يک آنتي اکسيدان قوي است که التهاب بدن را کاهش ميدهد. کلم ترش نيز يک غذاي تخميري است و پروبيوتيک بالايي دارد. به همين خاطر ميتواند سلامتي روده را افزايش دهد.
-
سيب:
يک مطالعه ايتاليايي نشان ميدهد که مصرف يک يا چند عدد سيب تازه در روز ميتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
-
شيرين بيان:
ريشه شيرين بيان به عنوان يک شيرين کننده مورد استفاده قرار ميگرفت اما تاثيرات درماني آن به خاطر وجود اسيد گليسريزيك است. اين اسيد داراي اثر محافظت کنندگي قوي از کبد ميباشد. شيرين بيان خاصيت ضد التهابي، ضد ويروسي و ضد سرطاني است.
-
جوي دوسر:
غلات کامل همچون جوي دوسر ميتواند LDL يا کلسترول بد خون را پايين بياورد. اين خاصيت به خاطر وجود فيبر و آنتي اکسيدانها در جوي دوسر است. اين ماده همچنين ميتواند با التهابات بدن مبارزه کند.
-
بلوبري:
بلوبري به خاطر اينکه سرشار از آنتي اکسيدان ، ويتامين و فيبر است هميشه مورد توجه متخصصان قرار ميگيرد. مطالعات اخير نشان ميدهد که اين ماده به کاهش طبيعي فشار خون کمک ميکنند.
-
کدوي خاردار:
کدوي خاردار يا گگ يکي از موادي است که مزاياي زيادي براي سلامتي دارد. اين ميوه خاصيت ضد سرطاني دارد زيرا داراي کاروتنوئيدها و ترکيبات فنلي است. در حاليکه کدوي خاردار بسيار سخت پيدا ميشود اما ميتوان آن را به صورت آنلاين سفارش داد.(شايد در ايران امکانش هنوز فراهم نباشه!)
-
ريحان:
مطالعات انجام شده بر روي حيوانات نشان ميدهد که ريحان براي کاهش استرس بسيار مفيد است. اين گياه با افزايش آدرنالين و نورآدرنالين و کاهش سطح سروتونين باعث کاهش استرس ميشود. همچنين مطالعات اوليه نشان داده است که ريحان ممکن است به افرادي که داراي ديابت نوع ? هستند کمک کند.
-
سير:
يک متا آناليز انجام شده در سال 2015نشان ميدهد که مصرف سير ميتواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
-
آووکادو:
مطالعات انجام شده نشان ميدهد که آووکادو براي مبارزه با سرطان بسيار مفيد است. اووکاتين B موجود در آووکادو که يک مشتق ليپيدي است، ميتواند در کشتن سلولهاي سرطاني مفيد باشد.
-
قهوه:
خبر خوب براي افرادي که عاشق قهوه هستند اين است که مطالعات انجام شده نشان ميدهد مصرف قهوه از بدن در برابر سرطان کبد مراقبت ميکند.
-
کلم بروکلي:
کلم بروکلي اغلب به عنوان يکي از سالم ترين مواد غذايي شناخته شده است. اين گياه مزاياي بسيار زيادي براي سلامتي دارد. تنها يک پيمانه از آن حاوي 10گرم فيبر؛ 116درصد ويتامين K و 135درصد از ويتامين C مورد نياز بدن است.
مجله سلامت