احرارخبر: مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانشرقي گفت: برپايي نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز در سالجاري با تاخير مواجه شده و پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز از دوم تا هفتم آبان در محل نمايشگاه بينالمللي تبريز برگزار ميشود که علاقهمندان از ساعت 10صبح الي 20ميتوانند از نمايشگاه بازديد کنند.
محمد محمدپور در نشستي با اصحاب رسانه استان در آستانهي برپايي پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز، اظهار کرد: نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز به عنوان مهمترين رويداد فرهنگي منطقه و همچنين دومين نمايشگاه بينالمللي کتاب کشور بعد از تهران، به مطالبهي جدي مردم و نخبگان تبديل شده است.
وي اضافه کرد: امروز مطالبهاي جدي در رابطه با نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز نه تنها در استان بلکه در استانهاي همجوار از سوي ناشران و مردم وجود دارد.
وي با بيان اينکه توسعه فرهنگي اهميت بسياري داشته و شالودهي اشکال مختلف توسعه است، تاکيد کرد: اگر توسعه فرهنگي روي ندهد، در ساير ابعاد توسعه نيز با مشکل مواجه خواهيم بود، فرهنگ درک و عنصر هويتي ماست، اگر عنصر فرهنگ در جريان توسعه حضور نداشته باشد جايگاه اين عنصر هويتبخش در جريان توسعه خالي ميماند.
محمدپور خاطرنشان کرد: ما در جريان توسعه انتظار داريم که آگاهيهاي عمومي در حد شايسته گسترش يافته و آحاد مردم در دورترين نقاط کشور به کالاهاي فرهنگي دسترسي داشته باشند و همچنين تعاملات بين فرهنگها انجام شده و توليد کاهالاي فرهنگي و مصرف آن گسترش يابد.
وي با بيان اينکه خواستهي ما افزايش سهم فرهنگ در سبد خانوار است، تشريح کرد: توسعه فرهنگي شالودهي توسعه جامعه بوده و ميتواند در شکلگيري توسعه پايدار نقش موثري داشته باشد و نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز نيز در اين راستا نقش اساسي دارد.
وي با اشاره به اينکه کتاب به عنوان يک کالاي فرهنگي نقش بيبديلي در جريان توسعه فرهنگي دارد، افزود: امروز کتاب در جريان توسعه يکي از موارد مهم بوده و يکي از شاخصههاي توسعه نيز اقبال مردم به کتابخواني و مطالعه است که درکشور و استان ما اين رقم و شاخص رضايتبخش نبوده و بايد تلاش کنيم تا به نقطهي مطلوب برسيم.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان با بيان اينکه کتاب مايه حيات فرهنگي جامعه است، افزود: نقش کتاب در حيات فرهنگي و اينکه بتوانيم در جهان ابراز وجود کنيم، اساسي بوده و کتاب تقويت کننده هويت فرهنگي، اجتماعي، ملي و عاملي جهت جلوگيري از گسست فرهنگي است.
وي با بيان اينکه امروز جامعه فرهيخته ما کتاب را به عنوان يک کالاي فرهنگي پذيرفته است، گفت: نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز در 14دوره گذشته شاهد استقبال مردم بوده و ميزان بازديدها گاهي تا 800هزار نفر هم رسيده است، ميزان فروش کتاب نيز در اين نمايشگاه رقم بسيار جالبي بود و سال گذشته به رقم فروش چهار ميليارد و 500ميليون تومان رسيديم.
وي با تاکيد بر اينکه نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز توجيه اقتصادي لازم را براي ناشران سطح کشور دارد، ادامه داد: اين موارد باعث شده تا ناشران کشور نسبت به نمايشگاه کتاب تبريز اقبال بيشتري نشان دهند.
محمدپور با بيان اينکه برپايي نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز بمنظور توسعه فرهنگي استان بوده است، گفت: مهمترين هدف ما ارتقاي سطح مطالعه و کتابخواني در سطح مطلوب بوده و در نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز آخرين يافتههاي حوزه نشر در اختيار آحاد مردم قرار ميگيرد؛ ايجاد فضاي رقابتي و تعامل بين ناشران و پديدآورندگان آثار مکتوب نيز از ديگر اهداف ما بوده و همچنين با برپايي اين نمايشگاه توجه آحاد مردم، افکار عمومي، مراکز علمي و... در سطح منطقه به مقوله مهم کتاب معطوف ميشود.
وي ادامه داد: در سالهاي گذشته علاقهمندان از ساير نقاط کشور و بهويژه استانهاي همجوار و حتي کشورهاي همجوار از نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز بازديد کردهاند.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان با بيان اينکه در پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز برنامهريزي ما براي حضور بيش از 1000 ناشر داخلي و 100ناشر خارجي است، تشريح کرد: تاکيد وزير ارشاد بر آن بود که با توجه به ميزباني تبريز 2018، بخش بينالمللي نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز تقويت شود که در اين راستا نيز اقداماتي انجام شده است.
وي افزود: در پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز، از خانه مطبوعات استان نيز دعوت شده تا برپايي نمايشگاه مطبوعات را برعهده بگيرند که دوستان در حال برنامهريزي هستند تا اين نمايشگاه را در سطح وسيع برگزار کنند.
وي افزود: ثبتنام براي حضور ناشران در پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز از 12مهرماه تا به امروز بود، اما باتوجه به استقابل ناشران، اين تاريخ تا 23مهر ماه تمديد شده است.
محمدپور ادامه داد: در پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز براي حمايت از مصرفکنندگان، رقم بن حمايتي را از يک ميليارد و 200ميليون تومان به يک ميليارد و 500ميليون تومان افزايش داديم و کساني که اين بن را تهيه ميکنند از ?? درصد تخفيف بن، به همراه 10الي 40درصد تخفيف نمايشگاهي برخوردار ميشوند.
وي با بيان اينکه علاقهمندان براي تهيه بن ميتوانند به سايت مربوطه مراجعه کنند، افزود: مبلغ بن مذکور تا سطح فوق ليسانس و حوزوي به 100هزار تومان و از مقطع دکتري بعد و حوزوي خارج نيز به 150هزار تومان افزايش يافته است.
وي ادامه داد: در پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز شرط حضور عرضهي انتشارات جديد بوده و انتشارات بيش از سه سال اجازه عرضه ندارد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان با بيان اينکه سال گذشته هيئت امناي کتابخانههاي عمومي کشور سرانه مطالعه استان را 76و خوردهاي برآورد کرده بودند، افزود: از اين ميزان صرفاً 15دقيقه مختص کتاب بوده است.
وي با اشاره به بخشهاي جنبي نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز بيان کرد: با توجه به تاکيدات مقام معظم رهبري در شعار سال، محور برنامههاي جنبي نمايشگاه شامل، اقتصاد، توليد، اشتغال، کارآفريني، تحريک به مصرف کالاي داخلي و... بوده و همچنين معرفي برنامههاي تبريز 2018نيز از محورهاي مهم بخش جنبي نمايشگاه خواهد بود.
وي اضافه کرد: در بخش جنبي نمايشگاه، برنامههاي مختلفي نظير برپايي نمايشگاههاي هنري، برگزاري کارگاههاي آموزشي هنري، مطبوعات و...، نشستهاي تخصصي در حوزههاي کارآفريني، معرفي ظرفيتهاي اقتصادي در استان، برپايي شبهاي شعر و ادب، مسابقه هاي متعدد در حوزه شعر، قصه و کتاب، جلسه نقد و بررسي کتاب، بررسي وضعيت چاپ و نشر استان، حجاب و عفاف، اجراي موسيقيهاي آييني و برنامههاي ايام سوگواري، برگزاري کارگاه رباتيک و نشر الکترونيک و... از جمله موارد جنبي نمايشگاه خواهد بود.
وي با اشاره به گلايه کتابفروشان استان در راستاي برگزاري نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز در مهرماه، افزود: در سال گذشته براي اولين بار درحمايت از کتابفروشان اين امکان فراهم شد که با بنهاي خريد کتاب از کتاب فروشيهاي متقاضي استان بتوانند کتاب تهيه کنند و همچنين دورهي اعتبار اين بن کارتها نيز براي کتابفروشيهاي استان تا عيد تمديد شد.
وي افزود: بانک شهر بانک عامل اين نمايشگاه بوده و اين امکان فراهم است که بن کارت ها پيش فروش شود؛ از 19با مراجعه به سايت بانک شهر ميتوانند بن کارت خريداري کنند؛ البته کساني که از اين طريق اقدام به پيشخريد بن ميکنند امکان استفاده از بنکارت به سبک جديد را نخواهند داشت و بهتر است متقاضيان در موعد نمايشگاه بن کارت خريداري کنند.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان با بيان اينکه تعداد عناوين کتاب چاپ شده در سال 92برابر با 800عنوان بود که اين رقم در سال 95به هزار و 600عنوان کتاب افزايش يافته است، افزود: در سال گذشته 400برنامه عمده فرهنگي در استان برگزار کرديم و همچنين با تمرکززدايي اعتبارات شهرستانها را به متوسط ?? ميليون تومان رسانديم.
وي افزود: سال گذشته نخستين جشنواره فيلم را برگزار کرده و در سالجاري نيز نخستين جشنواره موسيقي را برگزار ميکنيم.
وي با اساره به کتب پرمخاطب نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز نيز يادآور شد: کتب دانشگاهي، عمومي، اجتماعي و روانشناسي بيشترين سطح مطالبه را از سوي مخاطبان داشته که سمت و سوي برنامهريزي ما نيز در سالجاري به همين جهت است؛ همه سالنهاي نمايشگاه نيز زير پوشش نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز هستند.
محمدپور با بيان اينکه جاي شبکه هوشمند توزيع کتاب در استان خالي است، تاکيد کرد: بايد جريان نشر استان و کشور پيوستگي مستمر و تعيين کننده داشته باشند تا کتابهاي توليد شده بتوانند در فضاي توزيع قرار گيرند؛ توليد ما در حوزه کتاب آنگونه که بايد مخاطب محور نيست اما ناشران برجسته کشور مخاطب را نيز در نظر ميگيرند.