سرپرست استانداري آذربايجان شرقي گفت: جهاد دانشگاهي مي تواند نقش مهمي در پرکردن خلاهاي فکري و اعتقادي جوانان با استفاده از روش هاي مدرن همچون فضاي مجازي و... داشته باشد.
سعيد شبستري خياباني در هفتاد و نهمين گردهمايي معاونان فرهنگي جهاد دانشگاهي کشور در تبريز با اشاره به برخي اتفاقات مربوط به انقلاب فرهنگي دانشگاه ها در دانشگاه تبريز گفت: در آن ايام، يک هرج و مرج و بي نظمي در دانشگاه ها ايجاد شده بود و گروه ها و گروهک هاي راست و چپ با تبليغ افکار سياسي خود، سعي در جذب عضويت بسياري از دانشجويان بودند.
وي با بيان اينکه اندک اندک؛ فعاليت فرهنگي و سياسي برخي گروه هاي سياسي به سمت اقدامات و مبارزات مسلحانه سوق پيدا کرده بود، تصريح کرد: انقلاب فرهنگي از دانشگاه تبريز آغاز شد و در آن زمان، تمامي دانشکده هاي اين دانشگاه در دست چندين گروه سياسي بود و در جلوي درب يکي از همين دانشکده ها، پرچم شوروي نصب شده بود.
وي با اشاره به فتح دانشگاه تبريز و همچنين دانشکده هان آنان توسط اعضاي انجمن اسلامي گفت: بعد از فتح دانشگاه از زير زمين يکي از دانشکده ها، نقشه هاي مربوط به عمليات هاي کردستان را پيدا کرديم که خوشبختانه با اقدام به موقع دانشجويان مومن و انقلابي، بساط چنين اقداماتي از بدنه دانشگاه رخت بربست.
سرپست استانداري آذربايجان شرقي با بيان اينکه در آن ايام، دانشگاه ها نقش مهمي در جهت دهي افکار اقشار مختلف مردم جامعه داشتند گفت: متاسفانه در حال حاضر، نقش دانشگاه ها در جهت دهي افکار عمومي بسيار کاهش يافته و آن چنان که بايد و شايد تحرکي در حوزه هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي را در اين مراکز علمي شاهد نيستيم.
شبستري ادامه داد: همه با هم بايد دست به دست هم دهيم و با تلاش نهادهاي انقلابي همچون جهاد دانشگاهي، دانشگاهها را به جايگاه اصلي خود بازگردانيم.
وي با اشاره به تاسيس نهاد انقلابي جهاد دانشگاهي در سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي ابراز کرد: خوشبختانه اين نهاد موثر و انقلابي توانسته در مقايسه با ساير نهادهاي مشابه، عملکرد بسيار درخشاني را از خود بر جاي بگذارد.
وي همچنين با تبيين وضعيت فعلي مسائل فرهنگي در دانشگاه ها نيز اظهار کرد: در سال هاي نه چندان دور؛ در يک سحنراني در دانشگاه ها، جاي سوزن انداختن نبود ولي امروزه متاسفانه موضوعات اين چنيني کمرنگ تر شده است. شايسته جامعه ما نيست که براي حضور داشجويان در سخنراني فلان فرد، کلاس ها تعطيل شود و دانشجويان بالاجبار در اين جلسات شرکت کنند. بايد فکري به حال وضعيت فرهنگي در دانشگاه ها کرد. هر نسلي، اقتضائات خاص همان نسل را مي طلبد و بايد تلاش کنيم با در نظر گرفتن اين موضوع، تدابير و سياست هاي عملياتي مناسبي را اتخاذ کنيم.
شبستري با انتقاد از عملکرد برخي نهادهاي فرهنگي گفت: اکثر مردم فکر مي کنند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، تنها متولي بحث فرهنگ در جامعه است در حالي که دهها نهاد فرهنگي ديگر در اين حوزه مسئوليت دارند. در حدود 17 درصد از اعتبارات فرهنگي دولت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تخصيص داده مي شود و بقيه به نهادهايي همچون سازمان تبليغات اسلامي، حوزه هاي علميه تخصيص مي يابد. چرا بايد مساجد ما در هنگام نماز جماعت، خالي از جوانان باشد و تنها چند پيرمرد در پشت امام جماعت به اقامه نماز بپردازند.؟ اين مسائل، واقعياتي هستند که بايد بپذيريم و از خود مردم نيز براي حل آنان کمک بخواهيم.
وي با اشاره به شبيخون فرهنگي دشمنان نسبت به جمهوري اسلامي ايران و نظام اسلامي تصريح کرد: استکبار جهاني در ساده ترين اقدامات ضد فرهنگي خود، به ساخت سريال هاي 500 قسمتي با محوريت خانوادگي روي آورده ولي با پخش آن از شبکه هاي ماهواره اي، کانون گرم خانواده و عقايد جوانان را هدف قرار داده وبي بند و باري جنسي و روابط نامشروع را ترويج مي دهد.
وي ادامه داد: دشمن بيکار ننشسته است. ممکن است براي 50 سال آتي ما برنامه ضدفرهنگي دارد و ما نيز بايد با مدنظر قرار دادن اين موضوع، نهايت تلاش خود را براي مقابله فرهنگي و آگاهسازي جوانان به کار بگيريم.
بر اساس گفته سرپرست استانداري آذربايجان شرقي، بسياري از جوانان برومند نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران همچون ايام دفاع مقدس، صدها کيلومتر دورتر از خاک کشور، با استکبار جهاني و ايادي شوم آن مي جنگند و خانواده هاي آنان انتظار دارند که دستگاه هاي متولي نيز، زحمات آنان را ناديده نگرفته و براي اعتلاي نام اسلام و انقلاب اسلامي بيش از پيش تلاش کنند.
شبستري گفت: بي توجهي و سهل انگاري در ارتباط با موضوعات فرهنگي، تزلزل بخش هاي مختلف جامعه را به دنبال خواهد داشت.
لزوم پاسخ به شبهات جوانان و پرکردن خلاهاي فکري آنان توسط جهاد دانشگاهي و استفاده بيش از پيش از فضاي مجازي با روش هاي مدرن و پرهيز از روش هاي سنتي و قديمي از ديگر موضوعاتي بود که شبستري در اين همايش به آن اشاره کرد.