رئيس بيمارستان امام رضا (ع) و فوق تخصص غدد و متابوليسم تاکيد کرد: طبق آمار سازمان جهاني بهداشت پنج ميليون ايراني مبتلا به ديابت هستند.
دکتر اسماعيل فرجي در دومين نشست تخصصي مديريت ديابت تبريز اظهار کرد: طبق آمار سازمان جهاني بهداشت از هر 11 نفر يک نفر مبتلا به ديابت است که هنوز شناسايي نشده و تمامي کساني که سندورم متابوليک دارند، مستعد ابتلا به ديابت هستند.
وي افزود: ايران از نظر اپيدمي ديابت در ميانهي نمودار قرار دارد و ديابت در کشور ما با شيوع هشت درصدي در حال رشد است و در سالهاي آتي نيز روند رشد اين بيماري به 10 درصد نيز خواهد رسيد. از اين رو نياز به يک سيستم يکپارچه براي ثبت آمار دقيق بيماران ديابتي وجود دارد.
وي با اشاره به عوامل اجتماعي بروز ديابت عنوان کرد: سبک زندگي نادرست و عواملي همچون تغذيهي نامناسب، کم تحرکي، مصرف بيش از حد نمک و شکر، شبکههاي اجتماعي، زندگي آپارتمان نشيني و اضطراب بيش از حد از عوامل زمينه ساز بروز ديابت به شمار ميآيند.
فرجي بيان کرد: با لحاظ مادران بارداري که دچار ديابت حاملگي ميشوند، حدود 25 درصد از افراد جامعه از سندروم متابوليسم کربوهيدرات رنج ميبرند. همچنين از هر هفت مادر باردار يک نفر به ديابت حاملگي مبتلا است که اين نيز مراقبتهاي حاملگي را افزايش داده و سبب تحميل هزينههاي اضافي ميشود.
وي افزود: طبق تحقيقات به عمل آمده 640 ميليون نفر تا سال 2040 به ديابت مبتلا خواهند شد و اين نيز نشانگر سير صعودي شيوع ديابت در جهان است؛ بنابراين نياز به يک سيستم جامع اطلاعات براي ثبت تعداد ديابتيهاي کشور است؛ چرا که ديابت به عنوان بيماري پيش رونده و مزمن سيستم بهداشتي کشور را دچار چالشهاي زيادي کرده است.
وي با اشاره به تفاوت ديدگاههاي مديران دولتي و بيمهها تاکيد کرد: پوشش بيمه بايد براي افراد کم درآمد در اولويت قرار گيرد و همه بايد خود را زيرمجموعهي يک سيستم بدانند و با هماهنگي کامل در راستاي پيشبرد اهداف آن مجموعه تلاش کنند.
گفتني است، در دومين نشست تخصصي مديريت ديابت تبريز به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي تبريز در مرکز مديريت ملي سلامت تبريز برگزار شد.
ايسنا