احرارخبر:دوچرخه سواري بانوان پديدهاي نو که اين روزها با قدم زدن در پارکها و معابر شهري با آن روبهرو ميشويم و اين حرکت نوپا که عمر چنداني از بروز آن در کشور ما نميگذرد، نظرات منتقدان و موافقان زيادي را برانگيخته است.
موافقان دوچرخه سواري بانوان را قشر جوان و روشنفکر جامعه تشکيل ميدهند و بسياري آن را به عنوان يک حرکت فرهنگي، ورزشي و تفريحي تلقي ميکنند که فضا را براي ورزش بانوان گستردهتر کرده و آزادي عمل بيشتري به آنان ميدهد. همچنين جنبهي تفريحي آن نيز از ديگر جذابيتهاي دوچرخه سواري به شمار ميآيد.
در اين ميان اما نظرات انتقادي بسياري نيز بر اين اقدام وارد شده است که قشر مذهبي و سنتگراي جامعه بخش اعظم آن را تشکيل ميدهند و چنين ميپندارند که اين اقدام خلاف آداب و رسوم و فرهنگ حاکم بر جامعه است و اين حرکت به نوعي سنت شکني به شمار ميآيد.
همچنين رعايت موازين اخلاقي و پوشش مناسب نيز از ديگر مسائل مطرح شده از سوي منتقدان است و برخي دوچرخه سواري بانوان را به شرط رعايت پوشش و حجاب مناسب ميپذيرند و همچنين برخي نيز بينظمي ايجاد شده ناشي از پراکنش دوچرخه سواران در سطح شهر و پارکها را نپسنديده و خواستار در نظر گرفتن محلي معين به عنوان پيست مخصوص دوچرخهسواري براي بانوان هستند.
«ناصر هوشيار»، رئيس هيئت دوچرخه سواري استان در گفتوگو با ايسنا، منطقه آذربايجانشرقي، در اين خصوص اظهار کرد: اداره کل ورزش و جوانان استان در اين خصوص اقداماتي را انجام داده است که از آن جمله ميتوان به برنامههاي استعداديابي بانوان دوچرخه سوار اشاره کرد.
وي افزود: برنامهي استعداديابي بانوان دوچرخه سوار روزهاي فرد و راس ساعت شش عصر در پيست دوچرخه سواري يادگار امام (ره) برگزار ميشود و علاقهمندان و مستعدان ميتوانند با مراجعه به اين محل جهت شناسايي و تقويت استعداد خود اقدام کنند.
وي عنوان کرد: همچنين همزمان با روز دختر نيز برنامهاي در ورزشگاه يادگار امام (ره) براي تمامي ردههاي سني و زير نظر هيئت دوچرخه سواري در نظر گرفته شده است.
هوشيار افزود: در سطح شهر رينک خاصي براي دوچرخه سواري بانوان وجود ندارد و فرهنگ و جو حاکم در شهر نيز فعلا اجازهي حضور پررنگ را نميدهد.
«سرهنگ علي اسمعيلپور»، معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان نيز در اين خصوص اظهار کرد: در خصوص قانوني و يا غير قانوني بودن دوچرخه سواري بانوان در سطح شهر هيچ ابلاغيه و بخشنامهاي صادر نشده است و از اين رو منع قانوني و تاييدي در اين مورد وجود ندارد.
وي افزود: همچنين به همين دليل نيز تا کنون برخوردي با دوچرخه سواران خانم در خصوص اقدام و نحوهي پوشش نشده است.
«حجتاسلام رحيم همزبان»، کارشناس مذهبي نيز در خصوص شرعي بودن اين اقدام اظهار کرد: حکمي در خصوص ممنوعيت راندن دوچرخه و يا هر وسيلهي نقليهي ديگري توسط بانوان در احکام شرعي و اسلامي صادر نشده است و بسياري از احکام نيز طبق نيازهاي جامعه بعدها صادر شدهاند.
وي افزود: پذيرفته شدن اين عمل در هر جامعهاي به نوع فرهنگ شهر و مردمان آن منطقه بستگي دارد و رد آن به اسم موازين اسلامي درست نيست.
وي بيان کرد: تمامي موارد ذکر شده در اسلام به شرطي جايز است که بانوان تمام موازين اخلاقي را رعايت کرده و با پوشش مناسب و حجاب کامل اقدام به راندن دوچرخه يا هر وسيلهي نقليهي ديگري کنند.
حجتالاسلام همزبان خاطرنشان کرد: اصل رانندگي بانوان غلط نيست. بلکه عدم رعايت پوشش مناسب و حجاب است که اقداماتي از اين قبيل را نامناسب جلوه ميدهد.
طبق گزارش فوق، هيچ منع قانوني براي دوچرخه سواري بانوان وجود ندارد و بانوان ميتوانند با داشتن پوشش مناسب و قوانين راهنمايي و رانندگي دوچرخه سواري کنند. همچنين نبود پيست دوچرخه سواري مختص بانوان و فرهنگسازي به منظور ايجاد محيطي سالم از مواردي است بايد توجه ويژهاي به آن نشان داد.
نسرين سوار
ايسنا