احرارخبر: مدير جهادکشاورزي شهرستان ويژه مرند گفت: شهرستان مرند از نظر توليد زردآلو در سطح استان مقام اول را به خود اختصاص داده است و حدود سه هزار نفر در امر توليد و فرآوري زرد آلو مشغول به کار است.
منوچهر رحماني ضمن بيان اين مطلب اظهار کرد: مرند با توجه به ميکروکليماي مناسب و استعدادهاي منطقه و به لحاظ قرار گرفتن در دامنه رشته کوه ميشاب داراي 95 هزار و 420 هکتار اراضي زراعي و باغي بوده که از اين مقدار 12 هزار و 928 هکتار سطح زير کشت باغات قرار دارد.
وي گفت: شهرستان مرند تعداد 16 نوع رقم سردرختي با توليد سالانه 169 هزار و 700 تن توليد محصولات باغي ميباشد که از اين مقدار 45 درصد به کشورهاي آسياي ميانه و ترکيه و حوزه خليج فارس صادر ميشود و مابقي در خود شهرستان و ساير شهرهاي استان کشورمان مصرف ميشود.
وي ادامه داد: تعداد 35 واحد صنايع تبديلي و تکميلي محصولات توليدي را فرآوري ميکنند و اغلب باغات شهرستان زردآلو، سيب، گردو، بادام، پسته، آلو، گوجه سبز، گيلاس و آلبالو بوده که مقدار سه هزار و 720 هکتار باغات زردآلو بارده و 345 هکتار غير بارده ميباشد و مقدار توليد سالانه زردآلو حدود 44 هزار و 640 تن و متوسط عملکرد در واحد سطح 12 تن ميباشد، تعداد 17 رقم زردآلو در شهرستان کاشته ميشود که اغلب ارقام پيوندي شامل عسگر آباد، نصيري، اردوباد، قره تبرزه و انواع خودرو ميباشد.
مدير جهادکشاورزي شهرستان ويژه مرند اظهار کرد: از ميزان محصول توليدي زرد آلو شهرستان 25 درصد به صورت تازه خوري مصرف شده و 75درصد نيز به صورت فرآوري شده صادر ميشود. متاسفانه امسال به علت حوادث طبيعي اوايل بهار از جمله عوامل سرمازدگي بهاره و عدم تلقيح گل درختان زرد آلو پيش بيني ميشود به ميزان 60 الي 70در صد در نقاط مختلف شهرستان کاهش محصول داشته باشيم و حدود 15 هزار تن محصول از باغات زردآلو برداشت شود.
وي افزود: اين شهرستان به عنوان بزرگترين قطب توليد خشکبار قيسي ميباشد، هر سال در شهرستان مرند در حدود 44 هزار تن زردآلو برداشت ميشود که بيش از نصف اين مقدار براي فرآوري و توليد قيسي راهي کارگاههاي توليد قيسي ميشود در شهرستان مرند کشاورزان به توليد قيسي اهميت زيادي ميدهند و سالهاست از طريق آبا و اجداد خود نحوه توليد قيسي و برگه را به صورت سينه به سينه حفظ کردهاند و اکنون نيز با تکيه بر تجربه و امکانات سنتي در توليد قيسي حرف اول را در منطقه ميزنند.
ايسنا