احرارخبر: اعضاي کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در چهارمين روز از سفر خود به آذربايجانشرقي، پيش از ظهر امروز در نشست مشترک با اعضاي شوراي فرهنگ عمومي استان، در جريان آخرين وضعيت فرهنگي و اجتماعي اين استان قرار گرفتند و ديدگاههاي خود را در خصوص مسائل مختلف فرهنگي در اين خطه از کشور بيان کردند.
اعضاي شوراي فرهنگ عمومي آذربايجانشرقي نيز در اين نشست که در دفتر نماينده ولي فقيه در آذربايجانشرقي برگزار شد، ضمن ارائه گزارشي از شاخصهاي فرهنگي و اجتماعي استان، به بيان پيشنهادها و نظرات خود درخصوص تصويب يا بازنگري در قوانين و مقررات مربوط به حوزه فرهنگي در مجلس شوراي اسلامي پرداختند.
لزوم تهيه پيوست فرهنگي براي تمامي بخشنامهها
نماينده ولي فقيه در آذربايجانشرقي در اين نشست با تأکيد بر تهيه پيوست فرهنگي براي تمامي بخشنامههاي صادره از سوي وزارتخانهها و سازمانها، گفت: موازيکاري در نهادهاي فرهنگي، يکي از موانع مهم توسعه فرهنگي است که بايد از سوي نهادهاي تصميمگير ازجمله مجلس شوراي اسلامي مورد توجه قرار گيرد.
حجتالاسلام سيدمحمدعلي آلهاشم خاطرنشان کرد: امروز بحث اشتغال و ازدواج جوانان به نوعي به امور فرهنگي ارتباط پيدا ميکند و نهادهاي فرهنگي بايد براي اين مسائل برنامه داشته باشند.
وي اضافه کرد: مدگرايي، اختلافات قوميتي، نااميدي از آينده و مسائلي از اين دست، آفتهايي هستند که دامنگير جامعه و جوانان شده و کميسيون فرهنگي مجلس بايد توجه ويژهاي به اين موارد داشته باشد.
وضعيت خوب شاخصهاي فرهنگي آذربايجانشرقي در مقايسه با استانهاي ديگر
استاندار آذربايجانشرقي هم در اين نشست با بيان اينکه تلاش ميکنيم به دغدغههاي رهبري در حوزه فرهنگ پاسخ دهيم، افزود: اين اطمينان را به مردم مي دهيم که هيچ اولويتي در استان بالاتر از تلاش براي تحقق شعار سال نداريم.
دکتر اسماعيل جبارزاده با بيان اينکه استان آذربايجانشرقي از نظر شاخصهاي فرهنگي و اجتماعي، وضعيت خوبي نسبت به استانهاي ديگر دارد، گفت: البته تا رسيدن به آمال و آرزوها فاصله داريم، ولي در مجموع در اکثر حوزهها وضعيت خوبي داريم.
وي خاطرنشان کرد: با اطمينان خاطر اعلام ميکنم که وضعيت حجاب و پوشش اسلامي در اين استان در مقايسه با استانهاي ديگر خوب است و اين سرزمين، زنان باعفاف و باحجابي دارد که به آنان افتخار ميکنيم.
جبارزاده با بيان اينکه عشق به اهل بيت يکي از ويژگيهاي مردم استان است، گفت: در حال حاضر فقط در شهر تبريز، 800 هيأت مذهبي به صورت هفتگي برنامه دارند که حاکي از توجه عميق مردم اين شهر به اعتقادات و باورهاي ديني است.
وي، تلاش براي توسعه فرهنگ ايثار و شهادت را يکي از مهمترين اولويتهاي مديريت ارشد استان عنوان کرد و افزود:بعد از استقرار دولت تدبير و اميد، همهساله برنامههاي مختلف فرهنگي و مذهبي در استان برگزار شده و تلاش ميکنيم همچون سالهاي گذشته، در هر ماه حداقل يک برنامه فاخر و شاخص فرهنگي در تبريز برگزار کنيم.
استاندار آذربايجانشرقي نيز از تعدد دستگاههاي دخيل در امر فرهنگ، انتقاد کرد و گفت: انسجام دستگاههاي فرهنگي امري ضروري است و کميسيون فرهنگي مجلس ميتواند نقش مهمي در اين زمينه داشته باشد.
وي با بيان اينکه در تمامي برنامههاي استاني، به آثار زيستمحيطي و فرهنگي اقدامات توجه کردهايم، اظهار کرد: در سه سال گذشته، براساس سند تدبير توسعه در حوزههاي مختلف فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي پيش رفتهايم و امسال اين سند را بر اساس منويات رهبري بهروز ميکنيم.
شوراي فرهنگ عمومي استانها يکي از سرمايههاي فرهنگي کشور است
رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي هم در اين نشست شوراي فرهنگ عمومي استانها را يکي از سرمايههاي فرهنگي کشور دانست و گفت: شوراي فرهنگ عمومي، همان وظايف شوراي عالي انقلاب فرهنگي را در سطح استانها برعهده دارد، ولي متأسفانه يکي از ضعفهايي که عليرغم نهادسازي وجود دارد عدم استفاده از ظرفيت اين شوراست.
جمشيد جعفرپور با اشاره به انتخاب تبريز به عنوان پايتخت گردشگري کشورهاي اسلامي در سال 2018، تصريح کرد: اين رويداد، فرصت مغتنمي براي استان آذربايجانشرقي و ايران اسلامي است و کميسيون فرهنگي مجلس در اين راستا آماده هرگونه همکاري و حمايت است.
وي، توسعه کشور را علاوه بر برنامههاي کلان، نيازمند برنامههاي منطقهاي و نقطهاي دانست و افزود: بايد برنامههاي کلان کشور در حوزههاي مختلف به برنامههاي بومي تبديل شود که کميسيون فرهنگي نيز آماده حمايت از اين امر ميباشد.
ايسنا