عضو هيات علمي دانشگاه تبريز تاکيد کرد: بيکاري دانشجويان نتيجهي گسترش بيهدف دانشگاهها و مراکز علمي است.
محمدباقر بهشتي ، در خصوص انتظارات جامعهي علمي از دولت دوازدهم بيان کرد: باور علمي داشتن در مديريت از جمله انتظارات جامعهي دانشگاهي از دولت دوازدهم است. همچنين بايد اين نکته را نيز مورد توجه قرار داد که دانشگاههاي ما بيش از حد گسترش يافته است؛ به طوري که تعداد موسسات عالي در کشور ما حتي بيش از تعداد آن در کشور چين است.
وي ادامه داد: دانشگاههاي ما بي هدف گسترش يافته است و از اين رو دولت بايد دانشگاهها را هدف دار بازسازي کند و به عبارت ديگر دانشگاهها بايد ادغام شوند؛ به طوري که در مجموع بايد پنج نوع دانشگاه وجود داشته باشد. نوعي از دانشگاه بايد نياز محلي را تامين کند و نوع ديگر نيز به ترتيب بايد نياز استان، فرا استاني و منطقهاي، ملي و بينالمللي را تعيين کند.
وي گفت: دانشگاههاي فعلي اتلاف کنندهي منابع هستند. ولي اگر دانشگاههاي ما ارتقا يابند، به طبع نيروي انساني نيز ارتقا خواهد يافت و نيروهاي علمي و دانشگاهي و دانشجويان بر اساس تقاضا تربيت خواهند شد.
بهشتي عنوان کرد: دانشگاهيان بايد بيش از پيش در تصميم گيريهاي مملکت و مشکلات دخالت داده شوند و دانشگاهها نيز ميديرت علمي شوند. همچنين از برخوردهاي جناحي و سياسي نيز بايد پرهيز شود.
وي خاطرنشان کرد: مديريت زلزلهاي از معضلاتي است که سيستم مديريتي ما را درگير کرده است و پس از تغيير رئيس جمهور اکثر مديران تغيير مييابند. معيار اصلي مديريت به خصوص در دانشگاهها بايد شايسته سالاري باشد و افرادي سر کار بيايند که واقعا شايستگي مديريت را دارند. بهترين روش اين است که انتخاب رئيس دانشگاه بر عهدهي اعضاي دانشگاهها باشد.
دانشگاه محيطي علمي است و بايد مستقل از تغييرات سياسي باشد. همچنين مديريت طولي بايد جايگزين مديريت عرضي شود و هر کسي که مسئوليتي را بر عهده ميگيرد، قبلا ساير مراحل را طي کرده باشد.
ايسنا