يک متخصص تغذيه گفت: با توجه به اينکه در ماه مبارک رمضان، بدن 16 الي 17 ساعت گرسنگي ميکشد و ميزان قند خون کاهش مييابد، از اين رو بايد روزهداران ابتدا با خرما و يک ليوان آب يا شير ولرم افطار کرده و قند کاهش يافته بدن خود را جبران کنند.
دکتر حسن فرهاد غيبي با اشاره به اينکه احتمال دارد ميزان قند خون در ماه مبار رمضان کمتر از حد فيزيولوژيک نرسد، افزود: اما گرسنگي بيش از 14 ساعت باعث افت ميزان قند خون شده و نياز دارد که افراد در ابتداي افطار کردن ميزان قند بدن را افزايش دهند.
وي افزود: روزهداران سعي کنند که هنگام افطار آب زياد مصرف نکرده و پس از افطار کردن نيز از مصرف غذاهاي سنگين، آشها و سوپهاي غليظ خودداري کنند، چرا که احتمال سوء هاضمه وجود دارد.
فرهادغيبي با اشاره به اهميت رعايت نکات تغذيهاي در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: بهتر است که روزهداران بعد از باز کردن روزهي خود، مقداري سالاد، سوپها و آشهاي رقيق و غذاهايي امثال اين استفاده کنند.
وي با اشاره به اينکه بايد ميان افطاري و شام يک الي يک و نيم ساعت فاصله بيفتد، تاکيد کرد: موادغذايي در شام ميتواند شامل نان، خوراک و يا برنج و خورشت باشد، زمان خوردن شام نيز بايد به گونهاي تنظيم شود که به وقت خواب نزديک نباشد تا اشتهاي کامل براي خوردن سحري در فرد وجود داشته باشد.
وي با تاکيد بر اينکه در ايام ماه مبارک رمضان شام سبک بهتر است، افزود: روزهداران سعي کنند مابين افطار و قبل از خواب ميوه مصرف کنند و همچنين شش گروه غذايي را در برنامهي غذايي خويش بگنجانند.
ايسنا