احرارخبر: سخنگوي کميسيون امنيتملي مجلس از استقرار سفراي ايران در عراق، سوريه و عمان خبر داد و گفت: صدور حکم اعدام شيخ عيسي قاسم سه هفته به تاخير افتاد.
سيدحسين نقويحسيني سخنگوي کميسيون امنيتملي و سياستخارجي مجلس ا اشاره به نشست عصر امروز (19 ارديبهشت) کميسيون متبوع خود، گفت: جلسه امروز با هدف بررسي مسائل منطقه با حضور جابري انصاري، معاون عربي آفريقايي وزارت امور خارجه و فرازمندي مديرکل حوزه خليج فارس وزارت امور خارجه تشکيل شد.
وي ادامه داد: رسولي مديرکل امور مجلس وزارت امور خارجه توضيح داد که با تلاشهاي سفير جمهوري اسلامي در پاکستان مشکل انتقال زوار پاکستاني که در مرز ايران مانده بودند و دولت پاکستان اسکورت تامين امنيت آنان را براي انتقال تدارک نديده بود با اعزام تيمي از سوي دولت پاکستان حل شد.
نماينده مردم ورامين در مجلس توضيح داد: رسولي درخواست داشت که خط هوايي زوار پاکستان که قبلا توافق شده بود از سوي شرکت ماهان برقرار شود تا مشکلات امنيتي براي زوار پيش نيايد.
سخنگوي کميسيون امنيتملي مجلس اظهار داشت: جابري انصاري در مورد مسئله سوريه پس از سند آستانه عنوان کرد که اين سند به لحاظ متني با هدف ايجاد مناطق کاهش تنش تنظيم شده که شامل 4 منطقه در کمربند غرب سوريه قرار دارند.
نقويحسيني گفت: بنابر گفته جابري انصاري هدف اين است که تنش در مناطق مختلف در اين منطقه کاهش يابد. روسيه، ايران و ترکيه هم مجري و ضامن اجراي سند هستند. همچنين تمهيدات لازم در سند ديده شده است اين 4 منطقه مناطق اصلي درگيريها و تنشهاي اصلي بين دولت و گروههاي مسلح است.
وي افزود: جابري انصاري توضيح داد در حماس شوراي مرکزي انتخابات برگزار شده و اسماعيل هنيه جايگزين خالد مشعل شد که اين اتفاق بعد از بيست و چند سال رخ داده در عين حال سند ميثاق حماس که سال 1988 تهيه شده بود مورد تجديد نظر قرار گرفت و در نهايت توسط خالد مشعل سند اصلاح و اخيراً رونمايي شد که به لحاظ محتوا و کيفيت دچار تحولات کمي شده است.
نماينده مردم ورامين در مجلس ادامه داد: مهمترين مسئله تغيير يافته پذيرش مرزهاي 1967 در سند جديد است. اگر چه بين سند 88 با سند 2017 تفاوت عميقي وجود دارد ولي ادبيات وارد شده در اين متن طي سالهاي گذشته شکل گرفته است مثلاً در سند 88 گفته ميشود که حماس شعبهاي از اخوان است ولي اين بند در سند 2017 حذف شده است.
سخنگوي کميسيون امنيتملي گفت: در ادامه فرازمند مديرکل خليجفارس وزارت امور خارجه در مورد حوزه خليجفارس توضيح داد و گفت در روابط بين ايران و عربستان اخيراً عربستان در مورد حج همراهي کرده و بالاخره جهت اعزام حجاج به حج توافق صورت گرفت.
نقويحسيني افزود: سفر ترامپ به عنوان اولين سفر او به خارج از کشور به عربستان پيامهاي بسياري دارد با وجود اينکه کمپين انتخاب کلينتون که از سوي عربستان مديريت ميشد ترامپ اولين سفر خود به خارج از کشور را رياض انتخاب کرده است.
وي با بيان اينکه اعضاي کميسيون در اين جلسه سئوالاتي مطرح کردند ادامه داد: ذوالنوري عنوان کرد که در شرايط فعلي آيا ضرورت داشت که سفر حج صورت گيرد شرايطي که حجاج بايد دستبند مشخصات داشته باشند و تاکيدات امنيتي همچنان متوجه حجاج ما است. اين نماينده همچنين به روابط ايران وعمان اشاره کرد که چرا هنوز سفيري در اين کشور نداريم و نکته سوم علت عدم ارتباط در تراز مناسب ايران با همسايگان به ويژه در حوزههاي اقتصادي است.
اين نماينده مجلس اظهار داشت: همچنين صفارينطنزي عنوان کرد که در شرايطي که جمهوري اسلامي قبلا مخالف ايجاد منطقه امن در سوريه بود امروز به دنبال چنين منطقهاي است و نيز منظور از ناتوي عربي در منطقه چيست و علت تشکيل آن را توضيح دهيد.
نقوي حسيني ادامه داد: گودرزي سوال کرد چرا آينده يمن شفاف نيست و اختلافات بين کشورهاي متحد به کجا ميانجامد. وي خواستار توضيح درباره سفر ترامپ به عربستان نيز شد.
وي عنوان کرد: از سوي برومندي اين سوال مطرح شد که در شرايط فعلي چه ضرورتي وجود دارد که ما 80 هزار حاجي خود را به عربستان اعزام کنيم و نکته ديگر اينکه ما در ديپلماسي منطقهاي نيازمند تحرکات بيشتري هستيم ولي کوتاهي ميشود.
نماينده مردم ورامين در مجلس عنوان کرد: جمالي نوبندگاني در مورد تحرکات درون مرزي سوريه و موضوع بحران يمن سوال داشت و فلاحتپيشه تغييرات در مورد منشور حماس را نيازمند بحث جدي دانست و خواستار مطالعه بيشتر در زمينه مسئله سوريه و تحولات آن شد.
سخنگوي کميسيون امنيتملي و سياستخارجي با تاکيد بر اينکه نمايندگان خواستار انتشار توافق برسر اعزام حجاج به عربستان شدند ادامه داد: رضايي درباره تحولات ساختار حماس سوال کرد و حسن بيگي مطرح کرد آيا وزارتخارجه براي تقويت و حفظ روحيه انقلابي برنامه و پيگيري دارد يا خير.
نقوي حسيني گفت: جابري انصاري در مورد اعزام حجاج به عربستان عنوان کرد که تدبير اعزام تدبير نظام بوده که مراحل خاص خود را طي کرده است البته وزارتخارجه نقشي در اين مذاکرات نداشته است.
وي تاکيد کرد: براساس گفتههاي معاون وزارت امور خارجه سفيران عراق، سوريه و عمان مشخص و هر سه مستقر شدهاند همچنين در ارتباط با سوريه عنوان شد آنچه که از سوي ايران، روسيه و ترکيه دنبال مي شود منطقه امن مدنظر غربيها نيست بلکه منطقه کاهش تنش با مديريت همين محور است و کاملاً با مناطق امن تفاوت دارد چرا که احتمال دخالت اردن در سوريه از مرزهاي جنوبي وجود دارد.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي افزود: همچنين در مورد حماس و تحولات آن عنوان شد که سير تحولات تدريجي بوده و ناگهاني رخ نداده است ولي علت وجود حماس اين است که مدعي مقاومت است و اگر بخواهد جاي فتح را بگيرد نيازي به حماس نيست. حماس در صورتي حيات خواهد داشت که محور فعاليت او مقاومت باشد استراتژي جمهوري اسلامي مقاومت همه جانبه براي آزادي فلسطين است و اين هدفگيري تغيير پيدا نخواهد کرد.
اين نماينده مجلس به توضيحات فرازمند اشاره کرد و گفت: مديرکل حوزه خليج فارس وزارت امور خارجه عنوان کرد عربستان به دنبال تنش بين روابط ايران با کشورهاي منطقه است تا روابط ايران را با کشورهاي منطقه به بن بست برسد و يا سطح آن را کاهش دهد اما جمهوري اسلامي تلاش دارد نه تنها روابط را با کشورهاي منطقه کاهش دهد بلکه مي خواهد حداقل سطح موجود را حفظ کند.
نقوي حسيني تاکيد کرد: براساس گزارش ارائه شده صدور حکم شيخ عيسي قاسم فعلاً سه هفته به تاخير افتاده است.
سخنگوي کميسيون امنيتملي به ارجاع 4 لايحه به اين کميسيون اشاره کرد و گفت: لوايح موافقتنامه همکاري در زمينه حفظ نباتات و قرنطينه گياهي بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت آذربايجان، الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به پيمان مودت و همکاري در جنوب شرق آسيا، معاهده بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اندونزي در زمينه معاضدت حقوقي متقابل در امور کيفري و معاهده بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اندونزي در زمينه استرداد مجرمين به تصويب رسيد./
تسنيم