احرارخبر: معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: موسيقي عاشيقي، موسيقي هويتي و ملي ماست و در همهي اعصار براي ما انگيزه اساسي ايجاد کرده تا وحدت خود را حفظ کنيم.
علي مرادخاني در آيين اختتاميه جشنوارهي موسيقي عاشيقلار اظهار کرد: هنر به عنوان يکي از قدرتمندترين ابزار تاثيرگذار و يکي از مولفههاي جريانساز در بستر جهاني شدن فرهنگ، مجال تجلي مييابد و در اين ميان هنر عاشيقي در کنار انواع ديگر موسيقي از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
وي افزود: علاوه بر تسلط سنت بر موسيقي عاشيقي، ميتوان مضامين و نگرشهاي معاصر را نيز در آن ديد که معاني و مفاهيم بسيار زيباي انساني، اسلامي، ديني و ميهني در عمق آن نهفته است.
وي با بيان اينکه موسيقي عاشيقي، هويت ملي را معرفي ميکند، اظهار کرد: از اينکه نتوانيم به هر علتي اين موسيقي پاک و بيآلايش را پاس بداريم و به درستي به آيندگان بسپاريم، احساس نگراني ميکنم، اما وزارت فرهنگ و ارشاد در تلاش است در اين مسير گامهاي محکم و اساسيتري بردارد.
مرادخاني ادامه داد: به دنبال ايجاد و راهاندازي خانه هنرمندان موسيقي عاشيقي در تهران هستيم تا اين مرکز، محلي براي پيگيري مسائل و مشکلات مختلف هنرمندان اين عرصه فاخر باشد و مسئله مهم بيمه هنرمندان نيز در اين مرکز حل و فصل شود.
وي با اشاره به اينکه موسيقي عاشيقي به دليل دارا بودن غناي فرهنگي و انساني بايد در بخشهاي مختلف جامعه و مراسمهاي مختلف، ترويج و گسترش يابد، گفت: اجراي اين موسيقي بايد به بطن و متن مراسمهاي مختلف وارد شود، چراکه موسيقي عاشيقي سرشار از درس آزادگي، قهرماني و زندگي است.
وي برگزاري سومين جشنواره موسيقي عاشيقي در تبريز را گامي مهم و موثر در اشاعه و شناخت استعدادهاي برتر اين هنر بيبديل دانست و افزود: اميد است با ايجاد خانه هنرمندان موسيقي عاشيقي در تهران و همچنين ايجاد انجمن اين هنر در تبريز شاهد هر چه پربارتر و باشکوه برگزار شدن چنين جشنوارههايي در سالهاي آينده باشيم.
وي ادامه داد: براي رونق و ترويج موسيقي عاشيقي، بايد در تبريز مراکز آکادميک و آموزشي در سطح بينالملل ايجاد شود تا هنرمندان اين عرصه بتوانند به راحتي در داخل کشور مدارک و گواهينامههاي مربوطه را دريافت کنند.
گفتني است، جشنواره موسيقي عاشيقلار با هدف صيانت از فرهنگ و هنر بومي و اصيل منطقه، مقابله با تهاجم فرهنگي بيگانگان، ايجاد زمينه براي گرايش جوانان به سوي هنر و موسيقي اصيل و بومي، ايجاد بستر مناسب براي افزايش نشاط اجتماعي و عمومي شهروندان، شناسايي و معرفي استعدادهاي هنري استان و گسترش زمينههاي فرهنگي بين شهروندان در سه بخش گروهي، تکخواني و تکنوازي به صورت رقابتي برگزار شد.
شايان ذکر است، آيين اختتاميهي جشنواره موسيقي عاشقي با حضور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار و طي آن از استاد عاشيق علسگر مرندي و استاد عاشيق يداله عيوض پور تجليل و ياد و نام زنده ياد عاشيق رسول قرباني نيز گرامي داشته شد.
ايسنا