مديرکل امور عشاير استان آذربايجان شرقي، با بيان اينکه در بحث توليد و اشتغال، جامعه عشايري مصداق اقتصاد مقاومتي هستند، گفت: ? درصد جمعيت استان عشاير هستند که با داشتن 20درصد دام استان، 20درصد مواد پروتئيني استان را توليد ميکنند.
سيد محمدحسن آلهاشم در ديدار جامعه عشاير استان با استاندار آذربايجانشرقي، با بيان اينکه عشاير در گذشته در صيانت از مرزها به عنوان مرزبانان کشور محسوب ميشدند و در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس نيز از نقش قابل توجهي برخوردار بودهاند، اظهار داشت: در زندگي عشاير ذرهاي اسراف و زياده روي وجود ندارد و در اوج صفا و صميميت به توليد مشغول هستند.
وي با بيان اينکه در بحث توليد و اشتغال، جامعه عشايري عين مصداق عنوان شده از سوي مقام معظم رهبري در حوزه اقتصاد مقاومتي هستند، گفت: 2 درصد جمعيت استان عشاير هستند که با داشتن 20 درصد دام استان، 20 درصد مواد پروتئيني استان را توليد ميکنند.
مديرکل امور عشاير استان آذربايجان شرقي ادامه داد: از 2.4 ميليون هکتار اراضي استان 1 ميليون هکتار در اختيار عشاير استان است که بکرترين و از نوع درجه يک بوده و عشاير از آنها به عنوان سرمايه هاي ملي حفاظت ميکنند.
وي با بيان اينکه هر يک از اقدامها و آداب و رسوم عشاير جزو آيين و سنن استان بوده، اضافه کرد: خوشبختانه در قانون بودجه در چند سال گذشته توجه ويژه به جامعه عشايري اتفاق افتاده، به طوري که 17 مورد در برنامه ششم و همچنين قانون بودجه سال 96 در راستاي ارايه تسهيلات و خدمات به جامعه عشايري پيش بيني شده که يکي از وقايع مهم در خصوص جامعه عشايري است.
آل هاشم در ادامه يکي از مشکلات جامعه عشايري را حل مشکل حقوق و عرفي عشاير از پاياب سد خداآفرين عنوان و اضافه کرد: همچنين حوزه گردشگري عشاير مستعد ارايه خدمات بوده و نيازمند حمايتهاي بيشتر است.
وي با اشاره به لزوم ايجاد موزه عشاير در تبريز و شهرستانهاي عشايرنشين، ادامه داد: همچنين با توجه به نزديک شدن به تبريز 2018 ايجاد کمپهاي گردشگري عشايري در تبريز در راستاي عرضه توانمنديهاي عشاير ميتواند نقش خوبي را ايفا کند.
مديرکل امور عشاير استان آذربايجان شرقي، همچنين با اشاره به مطالبه عشاير براي بهرهمندي از انرژيهاي پاک در زمان ييلاق، گفت: با توجه به حضور 5 ماهه عشاير در ييلاقها ميتوانند از پنلهاي آفتابي و انرژي پاک استفاده کنند در اين راستا نيازمند همکاري هستيم.