احرار نيوز: رييس دانشگاه تبريز گفت: با افزايش سهم کشورمان از توليد علم و دانش جهان نسبت به سال ????، در حال حاضر جمهوري اسلامي ايران رتبه هفدهم را در اين خصوص دارد.
به گزارش احرار نيوز به نقل از مهر، محمدرضا پورمحمدي پنجشنبه در جشنواره تجليل از پژوهشگران برگزيده دانشگاه تبريز، با اشاره به تاکيد آموزه هاي ديني و اسلامي بر لزوم يادگيري و تلاش در ساحت علم و دانش اظهار داشت: دستاوردهاي علمي و فناوري کشورمان در عرصه هاي مختلف نيز با همين نگاره و رويکرد ممکن شده بطوريکه سهم پنج دهمي ايران از توليد علم و دانش جهان در سال ???? اکنون با حمايت نظام و تلاش اساتيد دانشگاه ها به ?.?? درصد رسيده است.
وي رتبه فعلي ايران رتبه را در توليد علم و دانش دنيا ?? اعلام و تصريح کرد: با وجود اين رشد و پيشرفت چشمگير و تحسين برانگيز، دانشگاهيان بايد نسبت به برطرف کردن ضعف ها و کاستي هاي موجود در بعضي حوزه ها تلاش کنند چرا که امروز در حال عبور از از دانشگاه سنتي به دانشگاه نسل دوم و حرکت به سوي دانشگاه هاي نسل سوم و يا همان دانشگاههاي کارآفرين هستيم و توليدات علمي دانشگاه هاي کشورمان بايد از توليد مقاله به سمت توليدات تجاري پيش رود.
پورمحمدي در ادامه با تاکيد بر خودباوري اساتيد دانشگاه ها جهت تبديل علم و دانش به کارآفريني و ثروت خاطر نشان شد: توسعه و ترويج پژوهش، اشاعه فرهنگ کار گروهي، بازنگري و حمايت از فعاليت هاي پژوهشي، تجاري سازي يافته هاي علمي، توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، تقاضا محوري پژوهش، گسترش و تعامل با دانشگاه ها، مراکز و انجمن هاي علمي و گسترش همکاري با ديگر دانشگاه هاي دنيا از جمله رويکردهاي دانشگاه تبريز براي دستيابي به اين هدف است.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه تبريز نيز در اين مراسم، تصويب ?? طرح تحقيقاتي درون دانشگاهي، ?? طرح تحقيقاتي خاتمه يافته درون دانشگاهي، ??? مقاله چاپ شده در مجلات ISI و نمايه دار خارجي، ??? مقاله در مجلات ISC و ساير مجلات علمي پژوهشي داخلي، ?? مقاله ارائه شده در همايش هاي بين المللي خارج کشور، ??? مقاله ارائه شده در همايش هاي ملي و بين المللي داخلي و ?? مورد فرصت مطالعاتي بلند مدت و کوتاه مدت را از جمله فعاليت هاي اين معاونت در يک سال گذشته عنوان کرد.
محمد مقدم واحد همچنين ارائه ?? تقاضا براي ثبت اختراع ارجاعي از اداره ثبت اختراعات، ?? مورد ارزيابي تخصصي اختراعات ثبت شده جهت صدور تاييديه علمي و هفت ثبت اختراع به نام دانشگاه تبريز را از ديگر فعاليت ها و دست آوردهاي پژوهشي اين دانشگاه اعلام و تصريح کرد: عضويت قطعي آزمايشگاه مرکزي دانشگاه تبريز در شبکه آزمايشگاهي فناوري نانوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، راه اندازي و تجهيز آزمايشگاه هاي تخصصي در رشته هاي مختلف با جذب اعتبارات از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و جذب بيش از سه ميليارد و ??? ميليون ريال از شبکه شاعا از فعاليت هاي صورت گرفته در بخش آزمايشگاه مرکزي دانشگاه هستند.
وي از عقد ?? مورد تفاهم نامه همکاري با دانشگاه هاي خارجي، تصويب خواهر خواندگي دانشگاه تبريز با چهار دانشگاه ممتاز کشور آلمان و پيشنهاد آن به وزارت متبوع و موسسه خدمات تبادلات دانشگاهي کشور آلمان (DAAD)، راه اندازي کتابخانه ديجيتالي ??? هزار جلدي، خريد و راه اندازي آنلاين پايگاه هاي Science Direct و Springer، راه اندازي پايگاه منابع ديجيتالي با ?? هزار جلد کتاب لاتين، بررسي و تصويب ?? طرخ در حوزه کتاب، اخذ مجوز چاپ براي ?? عنوان و چاپ ?? عنوان کتاب، پذيرش ?? طرح فناوري، بررسي ?? طرح فناورانه ارايه شده و خدمات رساني به بيش از پنجاه شرکت فناور مستقر در مرکز رشد واحدهاي فناور نيز به عنوان بخشي از عملکرد معاونت هاي مختلف دانشگاه تبريز در يک سال گذشته نام برد.
گفتني است در اين مراسم که اسماعيل اسماعيل زاده از اساتيد بازنشسته دانشکده مهندسي مکانيک به نمايندگي از همکاران خود در دانشگاه تبريز به سخنراني پرداخت، از ?? نفر از پژوهشگران نمونه دانشگاه، اساتيد بازنشسته فعال در عرصه پژوهشي، پژوهشگران جوان و برگزيده قدرداني شد.