1395/11/12 - 17 : 35
کد خبر: 14961
مخترع مراغه اي جليقه هوشمند احياي قلبي اختراع کرد
احرارخبر: مخترع مراغه اي با اختراع جليقه هوشمند ماساژ و احياي قلبي ضمن ثبت هفتمين اختراع خود در زمينه پزشکي با درجه عالي، تحولي بزرگ در عرصه پزشکي و اورژانس رقم زد.
داود مومن بهادر عضو فدراسيون بين المللي مخترعان در مورد اين اختراع خود به خبرنگار ايرنا گفت: اين جليقه قابليت راديولوسنت نان اپتيکال (عبور اشعه بدون سايه) و کاپنوگراف (سنجش ميزان کربن دي اکسيد ريه ها براساس متابوليسم بدن) را دارا بوده و براي اولين بار در جهان در بيماراني که دچار ايست قلبي شده اند کاربرد دارد.
عضو مرکز تحقيقات قلب و عروق شهيد رجايي تهران و شهيد مدني تبريز اين اختراع خود را در تاريخ 95/10/12به ش3ماره ثبت90878 با طبقه بين المللي F16K در اداره ثبت اختراعات کشور ثبت ملي کرده است.
اين جليقه در آخرين الگوريتم هاي احيا يعني متد کودکان، متد بزرگسالان انتوبه (بيماران داراي لوله تراشه) و غير انتوبه و متد زنان با بالاي 20 هفته حاملگي را طبق مرجع هاي 2015و 2016(6 به يک) طراحي شده و بيماراني که دچار سکته قلبي شده اند را به زندگي باز مي گرداند.
مومن بهادر افزود: از ديگر قابليت هاي اين جليقه هوشمند، راديولوسنت به صورت نان اپتيکال و بدون سايه اندازي ست و بيماراني که دچار ايست قلبي شده و براحتي قابل برگشت نيستند در صورت انديکاسيون ها و ضروريت هاي مختلف مي توان تحت حمايت اين جليقه و بطور همزمان با احياي قلبي ريوي را انژيوگرافي و انژيو پلاستي و يا به اتاق عمل جراحي قلب با حمايت اين جليقه هوشمند هدايت کرد تا مورد جراحي قلب CABGS قرار گرفته و به زندگي باز گردند.
وي افزود: متاسفانه تا کنون در جهان اينگونه بيماران بدليل نبود چنين دستگاه با قابليت راديولوسنت نان اپتيکال فوت مي شدند و با تجهيز اورژانس و مراکز درماني به اين جليقه مي توان آمار قابل ملاحظه اي از فوت بر اثر ايست قلبي در سطح جهان را کاهش داد.
عضو بنياد نخبگان کشور و عضو مجله علمي هاروارد افزود: سيستم کاپنوگراف در اين جليقه سنجش ميزان درصد دي اکسيد کربن خروجي از ريه ها را بر اساس متابوليسم بدن بر عهده دارد و با کمک اين سيستم مي توان جليقه را به بيماران ' هاي ريسک SCA يا ايست قلبي' پوشاند و در صورت توقف توليد دي اکسيد کربن از ريه ها و نبود متابوليسم و بروز ايست قلبي ناگهاني، سنسور کاپنوگراف دستور اجراي ماساژ قلب را بلافاصله به جليقه صادر کرده و جليقه هوشمندانه بسته به نوع متد، احياي قلبي ريوي را انجام مي دهد.
مومن بهادر اشاره کرد: در حال حاضر به دنبال ثبت بين المللي اين جليقه بوده و در حال انجام بروکراسي اداري جهت توليد انبوه اين اختراع تحت شرکت دانش بنيان است.
طراحي، ساخت و پروسه ثبت اين اختراع به موازات ديگر اختراعات اين مخترع در مدت 60 ماه عملياتي شد که زير نظر و تاييديه هاي علمي هيات علمي و اساتيد مرکزتحقيقات قلب و عروق شهيد رجايي تهران پروفسور دکتر مجيد کياور و پروفسور دکتر نسيم نادري و همچنين اساتيد جراحي قلب شهيد مدني تبريز پروفسور دکتر مسعود پزشکيان، پروفسور دکتر رضايت پرويزي و پروفسور دکتر عباس افراسيابي و نيز پروفسور دکتر شاپور انصاري استاد جراحي قلب دانشگاه ميشيگان صورت گرفته است.
گفتني است بدليل تکنولوژي خاص، جليقه هوشمند ماساژ قلب در اورژانس هوايي، اورژانس زميني، هواپيماها، کشتي ها،
فضاپيماها و زيردريايي ها و همچنين ارتفاعات تا نه هزارمتر براحتي قابل استفاده بوده و نيرو محرکه آن با ميکرو باطري 12ولتي قابل شارژ است.
داود مومن بهادر مخترع مراغه اي پيش از اين دو دستگاه پيشرفته ماساژ قلب با قابليت ونتيلاتور و راديولوسنت، تخت هوشمند ضد زخم بستر و تزريق هوشمندانه با قابليت تخليه ترشحات ريوي، تخت آمبولانس و هلي کوپتر راديولوسنت و فوق سبک، اسکوپ تخت ويژه حمل و جابجايي بيماران بدحال و تصادفي و صفحه سه ميليمتري راديولوسنت فوق سبک با قابليت ضدگلوله و بسيار مقاوم با قابليت هاي خاص را ثبت ملي کرده است./ ايسنا
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: