مديرکل دفتر سلامت، خانواده و جمعيت وزارت بهداشت با تاکيد بر اينکه بيش از 13ميليون دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور داريم، گفت: بايد مسئله مسکن و اشتغال جوانان توسط دولت و خيرين برطرف شود تا پويايي و جواني جمعيت در دهههاي آينده تضمين شود.
محمداسماعيل مطلق صبح امروز در همايش سلامتِ جمعيت و خانواده که به همت بسيج جامعه پزشکي در تالار شهيد شايان مهر دانشگاه علوم پزشکي تبريز برگزار شد با اشاره به فرمان مقام معظم رهبري در ارديبهشت 93 براي سياستهاي کلي جمعيت اظهار داشت: افزايش فرزند، بهبود وضعيت ازدواج، تقويت باروري، تحکيم بنيان خانواده و ارائه مشاوره بر مبناي ارزشهاي اسلامي و ايراني از جمله مهمترين اين سياستها است.
وي وضعيت باروري در شرايط فعلي را يادآور شد و با بيان اينکه براي پيشگيري از منفي شدن نرخ باروري، بايد ميزان باروري را حداقل به 2.1 برسانيم، گفت: از سال 51 تا 90 بيشترين نرخ باروري در سال 62 با 6.8 درصد است و با روند نزولي در سال 90 به 1.8 رسيده است.
مديرکل دفتر سلامت، خانواده و جمعيت وزارت بهداشت با اشاره به اينکه نرخ باروري بر اساس سرشماري 95 به زودي اعلام ميشود، ابراز داشت: بر اساس نظر جمعيت شناسان نرخ باروري در سال 95 به 1.9 رسيده است.
وي با بيان اينکه در آذربايجان شرقي در سال 90 نرخ باروري حدود 1.7 بوده است، ادامه داد: اين آمار زير نرخ باروري کلي است که اگر نتوانيم به 2.1 برسانيم، پويايي جمعيت در 20 سال آينده محقق نشده و جمعيتي پير خواهد داشت.
مطلق با اشاره به اينکه وقتي ميزان باروري کلي زير 2.1 باشد در آينده تعويض سلامتي رخ ميدهد و با پذيرش مهاجر برخي کشورها از جمله انگليس و آمريکا در 2.1 نگه دارند، اضافه کرد: مهاجرت به انگليس و آمريکا اغلب از قشر نخبگان بوده و مهاجران کشور ما کساني نيستند که جاي يک ايراني نخبه را بگيرند.
وي افزايش ميانگين سن ازدواج، کاهش تعداد ازدواج، افزايش فاصله بين ازدواج و فرزندآوري، افزايش طلاق، تزلزل بنيان خانواده، تمايل به تک فرزندي و ناباروري را در کاهش نرخ باروري کلي در سالهاي اخير مؤثر دانست و ابراز داشت: سن ازدواج از سال 45 تا 90 بين 4 تا 6 سال اين ميانگين افزايش يافته که شتاب افزايش سن ازدواج در بانوان بيشتر است.
مديرکل دفتر سلامت، خانواده و جمعيت وزارت بهداشت با بيان اينکه در برخي شهرها افزايش سن ازدواج به 10 سال رسيده است و بايد اين سن را کاهش دهيم، تاکيد کرد: اگر خيرين و خانوادهها و روحانيون کمک کنند و سن ازدواج 2 سال کاهش يابد، نرخ باروري به استاندارد نزديک ميشود.
وي با اشاره به اينکه 18 تا 35 سال، بهترين سن ازدواج است و اگر از اين سن افزايش يابد، مراقبت و هزينههاي زيادي را ميطلبد، ابراز داشت: تعداد ازدواج هم در کشور از 85 تا 90 هر سال کمتر شده در آذربايجان شرقي هم از 91 تا 94 تعداد ازدواج کاهش يافته که بايد بزرگان و والدين و خيرين کمک کنند سن و تعداد ازدواج را بهبود بخشيم.
مطلق با تاکيد بر اينکه بيش از 13 ميليون دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور داريم، تصريح کرد: بايد مسئله مسکن و اشتغال جوانان توسط دولت و خيرين حل شود تا پويايي و جواني جمعيت در دهههاي آينده تضمين شود.
وي با اشاره به اينکه در سال 90 تنها 3.4 درصد زنان و 2.2 مردان تا سن 45 سال ازدواج نکرده بودند، خاطر نشان کرد: 50 درصد طلاقهايي که صورت ميگيرد، در 5 سال نخست طلاق ميگيرند که بايد براي حل اين معضل هم توجه جدي داشته باشيم.
مديرکل دفتر سلامت، خانواده و جمعيت وزارت بهداشت سلامت باروري و فرزندآوري را مورد تأکيد قرار داد و گفت: 3 ميليون زوج نابارور در کشور داريم که پس از اجراي طرح تحول در مناطق محروم شناسايي کرده و به مراکز نازايي معرفي ميکنيم که تاکنون در 8 استان اين طرح اجرا شده و به صورت رايگان اقدام به درمان کنند.
تسنيم