احرارخبر: استاد دانشگاه جمهوري آذربايجانشرقي تاکيد کرد: صائب تبريزي، خالق سبک هندي در ايران به شمار ميآيد.
عيسي حبيب بيگلو در نشست علمي و تخصصي شناخت شخصيت شاعر پرآوازه صائب تبريزي در تبريز اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامي ايران و با مساعدتها و همياريهاي بنيانگذار کبير انقلاب، رهبر وقت و رئيس جمهور وقت، زمينه براي همکاري و تبادل فرهنگي بين دو کشور فراهم شد و همچنين با حمايت دولتهاي دو کشور ما نيز در صدد استفادهي هر چه بهتر از اين فرصت برآمديم.
وي با اشاره به همکاريهاي اخير دو کشور گفت: راهاندازي قطار تبريز، مشهد و نخجوان از تازهترين تحولات انجام شده است که زمينهي تبادلات فرهنگي و سياسي و اقتصادي را بيش از پيش فراهم کرد.
وي عنوان کرد: رايزنيها و برگزاري جلسات علمي از مواردي است که فوايد و آثار آن در سطح بينالمللي است و بر همهي ابعاد علمي در کل جهان تاثير ميگذارد.
عيسي معلم بيان کرد: تا کنون شاهد برگزاري کنفرانسها و جلسات متعدد علمي در نخجوان و ايران بودهايم و اين رايزنيها گامهاي موثري در راستاي تحکيم روابط دو کشور برداشته و ضريب تاثير دانشگاهها بر کشورها را نيز افزايش خواهد داد.
وي با اشاره به تاثير صائب تبريزي بر ادبيات آذربايجان، گفت: حدود 70 سال پيش، يکي از عالمان آذربايجاني، کتابچهي کوچکي دربارهي صائب تبريزي و اشعار ترکي او چاپ کرد و پس از آن نيز اشعار فارسي وي به زبان ترکي آذربايجاني برگردانده شدند.
وي افزود: همچنين از زمان تغيير الفباي آذربايجان از سيرليک به لاتين نيز اثرات وي در قالب اين الفبا چاپ شده و در کتابخانههاي اين کشور قرار داده شدند.
استاد دانشگاه جمهوري آذربايجان عنوان کرد: صائب تبريزي آنگونه که بايد شناخته نشده است و مردم در جمهوري آذربايجان از اين شاعر همان انتظاراتي را که از فضولي داشتند را دارند. اما نکتهي قابل توجه اينکه، صائب سبک خودش را دارد و قدرت او نيز با ساير شاعران قابل مقايسه نيست.
وي افزود: با توجه به پيشرفت کشورها و تغيير نگرش مردم نسبت به ادبيات و شعر، سياست، اجتماع و سبک زندگي مردم نيز وارد ادبيات شده است.
وي عنوان کرد: ادبيات خلق از جمله دستاوردهاي سبک صائب تبريز است و وي حکمتي را که از زندگي مردم اطرافش الهام ميگرفته را در شعرهايش دخيل کرده است.
عيسي معلم خاطرنشان کرد: شاعران پس از وي نيز براي خلق چنين آثاري نيازمند مطالعهي آثار شاعري چون صائب تبريزي بودند که دروازههاي جديد از شعر را به روي دوستداران هنر گشوده بود.
ايرنا