احرارخبر:: مدير عامل شرکت گاز آذربايجان شرقي خطاب به شهردار تبريز گفت: در شرايطي که همه بايد به دنبال چاره انديشي براي رفع معضل آلودگي باشند؛ شهردار تبريز به جاي ارايه اطلاعات نادرست با مردم صادق باشد.
ولي الله ديني با انتقاد از اظهارات غير کارشناسي شهردار تبريز گفت: آقاي نجفي بفرمايند با چه دستگاهي سهم نيروگاه تبريز در آلودگي اين کلانشهر را محاسبه کرده اند.
ديني با بيان اينکه بنده نه مسئول آلودگي هوا و نه نيروگاه هستم اظهار داشت: هر يک از اين موارد مسئولان و دستگاه هاي ذيربطي دارند ولي بايد اعلام کنم نيروگاه تبريز طي ماه هاي اخير با سوخت گاز فعاليت داشته و هيچ مازوتي در آن مصرف نشده است.
وي ادامه داد: ما بايد با مردم صادق باشيم،شهردار کلانشهر تبريز به جاي اينکه فرافکني کرده و اطلاعات نادرست مطرح کند؛ به وظايف خود جامه ي عمل بپوشاند و با سخنان غير کارشناسي موجب مطالبه گري مردم از دولت و ايجاد تنش بين مردم و مسئولان نشوند.
وي اضافه کرد: در حالي که شرکت ملي گاز آذربايجان شرقي در روزهاي پيک مصرف با مشقت فراوان گاز مصرفي نيروگاه را تامين کرده است نبايد با برخي دروغ پراکني ها اين سوال در اذهان ايجاد شود که شرکت گاز سوخت نيروگاه را تامين نکرده و به جاي آن اقدام به صادرات گاز کشور مي نمايد.
وي ادامه داد: رخ دادن پديده ي وارونگي موجب افزايش ميزان آلايندگي هوا شده که اين امر ناشي از عوامل مختلفي از جمله خودروها، ناوگان حمل و نقل عمومي، سوخت مصرفي خانگي و واحدهاي صنعتي را شامل مي شود.
وي ادامه داد: حکم پلمپ بخش مازوت نيروگاه تبريز توسط رئيس نمايندگي دادگستري بخش خسروشاه و آن هم 14 ماه پيش صادر شده است و هيچ ربطي به روزهاي آلوده ي اخير تبريز ندارد. ما تمام تلاش خود را انجام داديم تا در روزهاي پيک مصرف گاز نيروگاه قطع نشود.
ديني ادامه داد: اگر نيروگاه مازوت مصرف مي کرد خودش مسئول فيلتر کردن و سهم اش از ميزان آلودگي هاي هوا بود اين در حالي است که نيروگاه از بيخ از گاز طبيعي استفاده مي کند.
مديرعامل شرکت گاز در پاسخ به اين سوال که برخي خروج بخارات از نيروگاه حرارتي تبريز را دليل آلايندگي اين واحد صنعتي مطرح مي کنند گفت: آنچه که از نيروگاه خارج مي شود حاصل سوخت گاز طبيعي است و تنها بخارات ناشي از سوخت گاز طبيعي است و آلايندگي ندارد.
وي با بيان اينکه در چنين مواقعي به جاي دنبال مقصر بودن بايد به دنبال جلب مشارکت و همکاري مردم باشيم اذعان داشت: در حال حاضر 36ميليون متر مکعب گاز طبيعي در استان مصرف مي شود که 18 ميليون متر مکعب آن تنها در تبريز مصرف مي شود که اگر اين ميزان نفت مصرف مي شد بي ترديد امکان تنفس براي مردم تبريز فراهم نبود.
وي با اشاره به ضرورت صرفه جويي در مصرف گاز طبيعي تاکيد کرد: بر اساس پيش بيني ها ميزان مصرف گاز طبيعي در استان در سردترين ساعات خود به 35ميليون متر مکعب مي رسيد در حاليکه اين رقم در روزهاي سرد اخير تا 39ميليون مترمکعب مصرف رکورد شکست.
وي از جمله مزيت هاي صرفه جويي را کاهش هزينه هاي خانوار خواند و گفت: اگر هر خانوار يک درجه دماي خانه شان را کاهش دهند 6 درصد در هزينه هايشان صرفه جويي مي شود.
وي اضافه کرد: در حال حاضر يک ميليون و 500 هزار مشترک در آذربايجان شرقي گاز طبيعي مصرف مي کنند که اگر هر خانوار دو متر مکعب در روز صرفه جويي کنند بيش از سه ميليون متر مکعب ذخيره گاز خواهيم داشت که به واسطه اين حجم گاز هيچ واحد صنعتي به عظمت نيروگاه ها بدون گاز نمانده و فشار در کليه مناطق پايدار مي ماند.
وي در ادامه با بيان اينکه روزانه بيش از دو ميليون متر مکعب گاز توسط خودرو ها در تبريز مصرف مي شود افزود: حال اگر اين تعداد خودرو گاز سوز نبودند معلوم نبود چه فاجعه زيست محيطي در تبريز رخ مي داد.
اين گزارش حاکي است، اگرچه ميزان آلودگي هواي کلانشهر تبريز از روز گذشته رو به کاهش است ولي بر اساس اعلام اداره کل حفاظت محيط زيست همچنان براي گروه هاي آسيب پذير شرايط مساعد نيست.
منبع: نصر