احرار: ايفمارک براي اولين بار نتايج قسمتي از مطالعه سيگار و قليان خود را منتشر ميکند.
قبل از شروع ليگ برتر فوتبال امسال،از تمامي بازيکنان در ارتباط با مصرف سيگار و قليان سوالاتي پرسيده شد. همه بازيکنان به اين سوال پاسخ دادند که به نظر شما چند درصد بازيکنان ليگ برتر سيگار ميکشند؟
تنها 25%بازيکنان اعلام داشتند که هيچ بازيکني سيگار نميکشد ، بدان معني که 75%بازيکنان اعتقاد داشتند که بازيکنان ليگ برتري سيگار ميکشند اما ميزان شيوع استفاده از آن را متفاوت گزارش کردند.
با ارزيابي هاي آماري به نظر ميرسد ميزان شيوع مصرف سيگار با توجه به اظهار نظر خود بازيکنان،به طور واقعي چيزي حدود 20%مي باشد.پاسخ هاي جالب تر زماني بدست آمد که از خود بازيکنان پرسيده شد که آيا خودت سيگار ميکشي؟ 99.5%بازيکنان اعلام کردند خير! خودشان سيگار نمي کشند.اين تفاوت آماري در مورد مصرف قليان هم با شيوه ي مشابه تکرار شد.
تنها 11%بازيکنان اعتقاد داشتند که هيچ کس قليان نميکشد و 89%آنها معتقد بودند که بازيکنان ليگ برتري قليان ميکشند.
با آناليز آماري ميزان شيوع مصرف قليان در ميان بازيکنان چيزي حدود 50%بدست آمد.
و به طور مشابهي 88%بازيکنان اعلام کردند که خير ، خودشان قليان نميکشند! اينجا بحث تنها سلامتي بازيکنان است که در خطر قرار گرفته است.
سيگار و قليان با دارا بودن مواد سرطان زاي بسيار ،در دراز مدت در راس علل ايجاد سرطان هاي مختلف و مرگ و مير ناشي از آن هستند .
سيگار و قليان با اثر مستقيم روي عملکرد ريوي و قلبي عروقي ، در کوتاه مدت باعث افت مشخص عملکرد قلبي عروقي و ريوي و توان هوازي بازيکن ميشوند .
سيگار و قليان با آسيب هاي عروقي ، باعث تشديد بروز آسيب هاي عضلاني و تاخير واضح در ترميم آسيب هاي بازيکنان ميشوند و آنها را مدت طولاني تري از ميادين ورزشي دور نگه ميدارند.
سيگار و قليان .....
بحث در باب ميزان مضرات و آسيب هاي اين دو بسيار است و تکرار مکررات.
مهم: شناسايي عوامل مستعد کننده بازيکن به مصرف اين مواد و تلاش براي رفع اين عوامل بزرگترين کمک را به ميتواند به سلامت جامعه ي ورزشي فوتبال کشورمان کند .
ايفمارک مدتي است با راه اندازي کمپين نود_دقيقه بدون سيگار تلاش دارد اهميت اين موضوع را بيش از پيش نشان دهد و براي رفع اين معظل قدم بردارد.
تذکر:اين داده ها تنها قسمتي از نتايج مطالعات ايفمارک مي باشد و اين مطالعه همچنان جريان دارد.
نظرات،تجربيات و مشاهدات خود را در ارتباط با مصرف سيگار قليان و همچنين پيشنهادات خود را در ارتباط با شناسايي عوامل مستعد کننده و راه هاي کمک به رفع اين معضل در بين فوتباليست ها ي کشورمان را با ما در ميان بگذاريد و در پيش برد اين تلاش عظيم سهيم شويد.
دکتر بهار حسن ميرزايي، مسئول کميته تحقيقات و توسعه مرکز پزشکي فيفا در ايران (ايفمارک)
منبع: کاپ