1395/10/07 - 12 : 21
کد خبر: 14698
مدير پرستاري دانشگاه علوم پزشکي تبريز:
فارغ‌التحصيلان دانشگاهي نمي‌توانند بدون مدرک صلاحيت حرفه‌اي خدمات پرستاري انجام دهند
مدير پرستاري دانشگاه علوم پزشکي تبريز از برخورد با بيمارستان‌هاي خصوصي که افراد غيرحرفه‌اي براي پرستاري را به کارگيري مي‌کنند، خبر داد و گفت: هر پرستار فارغ‌التحصيل از دانشگاه نمي‌تواند بدون مدرک صلاحيت حرفه‌اي فعاليت کند.

قهرمان شيرزاد ظهر امروز در نشست خبري با موضوع مرکز مراقبت‌هاي باليني پرستاري در منزل و اخذ مجوز صلاحيت پرستاري اظهار کرد: بحث Home car و يا مراقبت‌هاي پرستاري در منزل و اخذ مجوز صلاحيت پرستاري شاخص مهم و انقلابي در پرستاري است.

وي با بيان اينکه با حمايت وزارت بهداشت و درمان و آموزش کشور برنامه مراقبت‌هاي پرستاري در منزل به ثمر رسيده است، گفت: برنامه عملياتي مراقبت پرستاري در منزل، استان آذربايجان‌شرقي سرآمد بوده و اولين مرکز مشاوره پرستاري در سال 1380 در کشور تصويب شد و نخستين مرکز در تبريز تأسيس شد.

مدير پرستاري دانشگاه علوم پزشکي تبريز به فرآيند ديگر براي ارائه خدمات و صلاحيت‌دار بودن افراد درماني به بيماران را انتخاب پرستاران تأييد شده، اشاره کرد و افزود: با توجه به اينکه 10 مرکز داراي مجوز در استان فعاليت مي‌کنند به بيمارستان‌هاي خصوصي و دولتي معرفي شده تا با استقرار در بيمارستان به ارائه خدمات بيمارستاني به بيماران درجه 4،5 و 6 بپردازند.

وي هدف از اين طرح را انتقال خدمات از بيمارستان به خانه‌ها دانست و گفت: با توجه به کمبود تخت در بيمارستان‌ها و ضرورت بستري برخي از بيماران سطح يک و دو سه و دريافت خدمات بيمارستاني سعي کرديم با همکاري مراکز مشاوره و هماهنگي بيمارستان‌ها ارائه خدمات برخي از بيماران را که مي‌توانند در خانه نيز تحت مداوا قرار گيرند بپردازيم.

شيرزاد با تأکيد بر اينکه بيشترين تهديد بيماران در بيمارستان‌ها عفونت بيمارستان است، تصريح کرد: با اجراي طرح مراقبت پرستاري در منزل علاوه بر کاهش بيماري‌هاي عفوني از نظر رواني نيز براي بيمار مناسب بوده تا در کنار خانواده خود درمان شوند.

وي خاطرنشان کرد: هر فردي مجاز به تأسيس مراکز خدمات پرستاري نيست بلکه بايد فرآنيد تعيين شده جهت اخذ مجوز از معاونت حوزه درمان واحد صدور پروانه را طي کنند.

مدير پرستاري دانشگاه با اشاره به اينکه در سال‌هاي گذشته برخي پرستار نماها اطراف تبريز بدون اخذ مجوز به ارائه خدمات درماني مي‌پرداختند، گفت: با قانون جديد تصويب شده فقط افراد صلاحيت‌دار از طريق معاونت پرستاري وزارت بهداشت اقدام به تهيه و صدور پروانه حرفه‌اي خواهند کرد و هر پرستار فارغ‌التحصيل از دانشگاه نمي‌تواند بدون مدرک صلاحيت حرفه‌اي خدمات پرستاري انجام دهد.

وي افزود: طرح اخذ پروانه حرفه‌اي به عنوان پايلوت در خراسان رضوي در حال اجرا است و بعد از رفع نواقص به سطح کشور تعميم داده خواهد شد و در اين طرح هر پرستار بايد 115 ساعت دوره بازآموزي را بگذرانند بعد از آن مجوز 5 ساله براي آن‌ها صادر خواهد شد.

شيرزاد به نحوه اخذ پروانه حرفه‌اي پرستاران تازه فارغ‌التحصيل شده دانشگاهي اشاره کرد و گفت: اين افراد مي‌توانند با شرکت در آزمون جامع به ارائه خدمات پرستاري بپردازند و در کل تمام پرستاراني که خواستار فعاليت در رشته خود هستند بايد پروانه صلاحيت حرفه‌اي را اخذ کنند.

وي خاطرنشان کرد: در طرح صدور پروانه صلاحيت حرفه‌اي اگر پرستاري مسأله انضباطي، اخلاقي، سياسي و ... داشته باشد پروانه براي پرستار سلب خواهد شد که در گذشته اين‌گونه نبود و از اين رو اين طرح انقلاب بزرگي براي خدمت مطلوب پرستاري خواهد بود.

مدير پرستاري دانشگاه خطاب به برخي از بيمارستان‌هاي خصوصي و کلينيک‌ها گفت: اگر فرد غيرحرفه‌اي پرستاري در آن مراکز به خدمات پرستاري بپردازند با آن‌ها برخورد جدي خواهد شد.

وي در تشريح نحوه بهره‌مندي از خدمات پرستاري در منزل گفت: از چند روش مانند مراجعه مستقيم به مراکز، از طريق ارجاع پزشک و مشاوران مي‌توان از خدمات پرستاري در منزل بهره گرفت که اين طرح علاوه بر کاهش هزينه‌هاي بستري شدن در بيمارستان که بايد هزينه‌هاي هتلينگ نيز پرداخت شود در حل مشکلات روحي بيمار نيز تأثير گذار خواهد بود.

شيرزاد با بيان اينکه در استان 35 بيمارستان وابسته به دانشگاه و غيردانشگاه وجود دارد، تصريح کرد: 14 بيمارستان وابسته به دانشگاه در تبريز و 35 بيمارستان در سطح شهرستان‌ها است و مجموع غيردانشگاهي 15 بيمارستان است که 9 بيمارستان مربوط به بخش خصوصي، چهار بيمارستان وابسته به نيروهاي مسلح و دو بيمارستان وابسته به تأمين اجتماعي است.

وي در خصوص آمار تعداد پرستاران در استان نيز گفت: چهار هزار پرستار در دانشگاه و يک‌هزار و 500  پرستار در غيردانشگاهي هستند که 4 هزار و 150 تخت وابسته به دانشگاه وجود دارد که تعداد پرستاران براي اين تعداد از تخت کم است.

وي با اشاره به اينکه 15 درصد پرستاران استان مرد هستند، گفت: با اعلام سهميه‌ استخدامي 480 نفر با گذراندن فرآيند آزمون و استخدامي جذب خواهند شد.

مدير پرستاري دانشگاه خاطرنشان کرد: به صورت ميانگين براي هر تخت 0.9 پرستار وجود دارد که با اجراي طرح صلاحيت حرفه‌اي پرستاران پرستاران خادم جذب خواهد شد.

وي در پايان به تعرفه‌هاي مراکز پرستاري اشاره کرد و گفت: مرکز مشاوره جدا از دانشگاه بوده و پول نيروي انساني که جذب آن مراکز مي‌شود توسط  آن مرکز پرداخت خواهد شد ولي تمام اطلاعات کادر پرستاري مراکز در سامانه نيروي انساني مراکز بايد وارد شود و در صورت مشاهده خطا برخورد جدي خواهد شد.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 5 + 4

  آخرین اخبار
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
ادارات آذربايجان شرقي امروز باز است
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
هدف عمده بازنگري طرح هادي روستايي، توسعه نظام‌مند روستاست
توسعه زيرساخت‌هاي هوشمندسازي در تبريز با 850 کيلومتر فيبر نوري
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.