احرارخبر: مدير ستاد احياي درياچه اروميه آذربايجانشرقي از جمله خطرات خشکي اين درياچه را بروز طوفانهاي نمکي اعلام کرد و گفت: ريزگردها ميتوانند تا شعاع 500 کيلومتري حرکت کرده و در حدود 14 ميليون نفر را تحت تاثير قرار دهند.
خليل ساعي ظهر امروز در نشست گردهمايي نويسندگان کتاب کودک و نوجوان، حول محور درياچه اروميه که با حضور مشاور سازمان محيط زيست کشور و معاون توليد کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان برگزار شد، با بيان اينکه در دو سال گذشته گامهاي زيادي در بحث درياچه برداشته شده است، اظهار داشت: 27 شهريور سال گذشته تراز درياچه در وضعيت بدي قرار داشت و در 4 مهرماه 1270.05 بود، بر اساس اقداماتي که انجام شد در عرض 8 ماه تراز درياچه حدود يک متر بالا آمد و به رقم 1271.15 رسيد.
وي افزود: با توجه به اينکه بحث تبخير و گرما يکي از تهديدات بزرگي است که درياچه را تهديد ميکند، 15 آذر ماه تراز درياچه 1270.46 رسيد.
ساعي اضافه کرد: خوشبختانه بارشهايي که داشتهايم و اقداماتي که دستگاهها انجام دادند در حال حاضر تراز درياچه به 1270.55 رسيده، يعني در بازه زماني 10 روز گذشته با توجه به نزولات آسماني و بحث لايروبي و هدايت آبها به سمت پيکره درياچه تراز درياچه به رقم 1270.55 رسيد.
مديرکل مديريت بحران آذربايجانشرقي، ادامه داد: اميد داريم در اثر بارشها و اقدامات دولت و دستگاهها تراز درياچه را بر اساس پيش بيني ها جلو ببريم، البته در کنار همه کارهاي عمراني، اقدامات فرهنگي در حوزه مصرف بهينه آب يکي از کارهاي بزرگي بوده که انجام شده است.
ساعي، خاطرنشان کرد: امروز اگر بخواهيم درياچه اروميه را احيا کنيم بايد همه دست به دست هم بدهيم و هر کسي به اندازه وسع خود براي نگين آذربايجان قدم بردارد.
وي ادامه داد: عدم موفقيت در احياي درياچه، طوفان ريزگردهاي نمکي تا شعاع 500 کيلومتر خطرآفرين خواهد بود، برهمين اساس نيازمند اين هستيم که همه کساني که کشورمان را دوست دارند در احياي درياچه ما را کمک کنند.
مدير دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه آذربايجانشرقي، خاطرنشان کرد: تلاش داريم تا به آنچه در سال 1402 لحاظ شده يعني رسيدن به تراز 1274.1 برسيم و وجود 14.5 ميليارد متر مکعب آب در آن و اينکه آرتميا به عنوان يک جانداري که بتواند به حياط خود به راحتي ادامه داده و تکثير شود و زينت بخش درياچه باشد،تلاش کرده و بتوانيم با همکاري همه افراد جامعه درياچه را احيا کنيم.
وي بيان کرد: ستاد احياي درياچه کارهاي مطالعاتي خود را در بازه زماني 6 ماه توسط دانشگاه صنعتي شريف انجام داده و حدود 550 نفر از کارشناسان داخلي و 50 نفر از افرادي که يا تحصيلکرده کشورهاي خارجي هستند يا به نحوي ايرانيان مقيم خارج از کشور هستند مطالعات انجام و حدود 27 راهکار مشخص شده و امروز سرلوحه کار ستاد درياچه قرار گرفته است.
ساعي، خاطرنشان کرد: تا سال گذشته اعتبارات خوبي تامين شده و براي سال جاري نيز در برنامه کار خود دارد و رقمي را تخصيص داده و اميد است پايان سال نيز بر اساس برنامهاي که پيشبيني شده تامين شود تا سال 1402 به اهداف مشخص شده برسيم.