مديرعامل بنياد خيريه مصلاي امام خميني(ره) شهر تبريز گفت: تمام کارهاي انجام شده براي احداث پارکينگ زيرزميني با رعايت حريم 60 متري و زير نظر کارشناسان ميراث فرهنگي انجام ميشود.
حجت الاسلام موسي محمدي پيش از ظهر امروز در نشست مطبوعاتي خود اظهار داشت: اساس بر اين است که هرگونه اظهار نظر در دين مقدس اسلام بايد بر حسب آگاهي باشد.
وي با استناد به فرموده حضرت علي (ع) به صحابه خود مبني بر تاکيد بر آگاهي داشتن، افزود: در روايتهاي زيادي حرف در گرو انسان بوده را عنوان کردهاند و انسان هر چه قدر صحبت نکرده مانند در بستهاي است ولي وقتي لب به سخن ميگشايد علم را نشان ميدهد و ماهيت را رو ميکند.
مديرعامل بنياد خيريه مصلاي امام خميني(ره) شهر تبريز با اشاره به بازديد خبرنگاران از محل پروژه پارکينگ مصلي گفت: اين منطقه در بين چهار منطقه شش هکتار است که يک هکتار و 700 متر تبديل به مصلي شده و محل اقامه نماز شده و قسمتي تبديل به تالار با ظرفيت يک هزار و 50 هزار نفر و کتابخانهاي با ظرفيت همزمان هزار و 500 نفر است و در آينده کتابخانه به 2 هزار نفر تبديل خواهد شد.
محمدي تصريح کرد: در کتابخانه 12 هزار نفر ثبتنام کننده داريم و روزانه يکهزار نفر مراجعه کننده وجود دارد و از اقشار مختلف اعم از دانشجويان دکتري و پژوهشگران و اساتيد وجود دارد.
وي با بيان اينکه ماهيت مصلي تبديل به خدماترساني شده و دانشجويان و اساتيد يا روزهداران در ماه رمضان، برنامههاي ديگر از جمله تاسوعا و عاشورا و يا ساير مواقع در اعياد واجب اسلام نياز به پارک خودرو دارند، گفت: به علت عدم وجود پارکينگ محوطه حريم تبديل به محل پارک شده بود و از اين ضرورت با زبان بيزباني نيار به احداث پارکينگ را بيان کرد و از اين رو جلسات مختلفي ايجاد شد.
مديرعامل بنياد خيريه مصلي افزود: تصميم گرفته شد با احداث پارکينگ با مطالعه دو ساله تصميم گرفته شد يک پارکينگ عمومي ايجاد شود.
وي با تاکيد بر اينکه احداث اين پارکينگ با مطالعه فراوان صورت گرفته است، گفت: طبق قانون مهندسي حداقل حريم فاصله از ارک پنجاه متر است که اين پارکينگ 10 متر نيز اضافيتر يعني 60 متر در حال احداث است و همچنين 10 متر نيز فاصله از خانه فتح اللهاوف و چهار متر فاصله از ديوارهها دارد.
محمدي خاطرنشان کرد: بنياد خيريه مصلي محلي را براي احداث مصلي انتخاب کرده که تمام اصول مهندسي در آن رعايت شده و محلي را با مبلغ يک ميليارد و 200 تومان خريداري شده که قبلا در حدود 300 سال خرابه بوده است.
وي ادامه داد: لازم به ذکر است که از نظر خاکبرداري اين پارکينگ مساوي با خاکبرداري اطراف بوده و پارکينگ اصلا روي زمين نخواهد بود و تماما زير زمين بوده و روي آن گردشگاه زيبايي خواهد بود.
محمدي خاطرنشان کرد: بخشي از اين محل گاراژ و پارکينگ سابق اتوبوس بود و ميزان خاکبرداري شده براي احداث پارکينگ در سطح چوبرداي خود ميراث درست کنار ارک بوده و خاکهاي برداشت شده نخالههاي ريخته شده بود بطوريکه در عکس قديمي خانه فتح الله اوف در عکس هاي قديمي 10 پله داشته هر کدام 22 سانتيمتر و يک حوض با عمق يک متر و با زير سازي يک متري همان بوده که درست همان ميزان خاکبرداري براي پارکينگ است.
وي با بيان اينکه مجموعه مطالعه شده پارکينگ به صورت دو طبقه زير زميني خواهد بود، گفت: همسطح اين مجموعه به محوطه گردشگري، چهارباغ ، فضاي سبز و آبنما و... تبديل ميشود.
مديرعامل بنياد خيريه مصلي تبريز با اشاره به اينکه جامعه مانند قطار بوده که يا با لوکوموتيو حرکت کرده يا با برق از حال حرکت است، افزود: برخي از مسئولان که قبلا در استان بوده و الان در پايتخت زندگي ميکنند و هيچ اطلاعي از وضعيت استان نداشته به صورت خودخواهانه و از روي غرض درصدد ايجاد تشنج هستند.
وي به بازديد هواداران ميراث فرهنگي از محل احداث پارکينگ را بيان کرد و گفت: آنها نيز وقتي شاهد پروژه از نزديک شدند پي به درستي اين موضوع بردند.
محمدي در تشريح پروژه تصريح کرد: اين پروژه با ظرفيت 450 خودرو در دو طبقه اجرا خواهد شد که اگر موانع به وجود آمده وجود نداشت از مهر ماه سالجاري پروژه آغاز ميشد.
وي با تاکيد بر اينکه علاقه به ايجاد تشنج در شهر نيستيم، افزود: هدف ما خدمترساني است و اين پروژه نيز در اين راستا ايجاد شده است.
محمدي با اشاره به اينکه چندين گمانه و شمع 12 متري در اطراف پروژه زده شده است، تصريح کرد: در نتيجه آخر تصميم بر آن شده است که سازمان ميراث فرهنگي استان هر تصميم که بگيرد آن گونه اقدام خواهد شد.
مديرعامل بنياد مصلي تبريز خاطرنشان کرد: پِي بناي ارگ، رطوبت گرفته و استحکام آن را تهديد ميکرد و اين بنياد مصلي بود که با هزينه و زه کشي مسير آب را از زير بنا تغيير داده و استحکام داده و اجازه تهديد بنا را نداد.
مهندسان پروژه و معاونت عمراني مصلي نيز در اين مصاحبه مطبوعاتي اعلام کردند چرا درست در قرينه ارک تبريز با مجوز ميراث فرهنگي پارکينگ و مجوز احداث ساختمان داده است.
در اين جلسه اعلام شد احداث پارکينگ زير زميني دو طبقه مصلي از تاريخ بيست و پنج و ارديبشهت سال 92 با مذاکره سازمان ترافيک آغاز و در بيست و پنجم مرداد سال 95 طي دعوت از ميراث فرهنگي و شهردار در بيست و هشتم مرداد 95 طي صورتجلسه با حضور نماينده تامالاختيار ميراث فرهنگي و شهرداري بر رعايت مسائل قانوني و رعايت حريم با شرايط ميراث فرهنگي امضا شد.