احرارخبر: جانشين مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: ثبت جهاني بقعه شيخ شهاب الدين اهري يکي از اولويت هاي اداره کل ميراث فرهنگي استان است.
احمد حمزه زاده ظهر جمعه در جلسه کارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان اهر گفت: آزادسازي محوطه بقعه شيخ شهاب الدين اهري و جلوگيري از ساخت و سازهاي جديد در محوطه اين بقعه از شرايط ثبت جهاني است که اميدواريم با رعايت اين شرايط و بررسي پرونده ثبت بتوانيم بقعه شيخ شهاب الدين اهري را جزء آثار جهاني معرفي نمائيم.
وي افزود: با توجه به اينکه بقعه شيخ شهاب الدين اهري در جريان زلزله سال ?? آسيب ديده است، کار مطالعه مرمت اين بقعه با همکاري دانشگاه هنر اسلامي تبريز به پايان رسيده است که اميدواريم هرچه سريع تر کار مرمت بقعه شيخ شهاب الدين اهري را به پايان برسانيم.
جانشين مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي، گفت: طبق قانون ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري که ملزم به ايجاد زيرساخت هاي گردشگري است بر همکاري ساير دستگاه هاي خدمات رسان نيز براي ايجاد تأسيسات تأکيد شده است که در بعضي از مواقع با عدم همکاري اين دستگاه ها روبرو مي شويم.
ايجاد موزه سنگ در شهرستان اهر
وي همچنين از آماده بودن پارک گردشگري ولايت، پارک جنگلي فندقلو، تالاب يوسفلو و آبگرم با حل مراحل اداري جهت واگذاري به شهرداري و همچنين بخش خصوصي خبر داد.
جانشين مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي، همچنين با اشاره به وجود معدن متروکه مس مزرعه شهرستان اهر گفت: پيگير احياي اين معدن در کميته طبيعت گردي استان خواهيم بود تا با تصويب آن و سرمايه گذاري شاهد حضور گردشگران باشيم.
وي در ارتباط با ايجاد موزه سنگ در شهرستان اهر نيز گفت: در صورت تأمين مکان از سوي شهرداري در اسرع وقت نسبت به تجهيز و راه اندازي آن اقدام خواهيم کرد.
حمزه زاده، همچنين با بيان اينکه تبريز 2018بهترين فرصت براي شناساندن جاذبه هاي گردشگري شهرستان هاي استان است گفت: در اين راستا چند محور اصلي تعريف شده است که يکي از اين محورها شهرستان اهر و منطقه ارسباران است.
يکي از ظرفيت هاي شهرستان اهر بخش گردشگري است
در اين جلسه فرماندار شهرستان اهر نيز با اشاره به تعطيلي بقعه و موزه شيخ شهاب الدين اهري بعد از زلزله سال 91ارسباران خواستار تسريع در مرمت و هم چنين جاگذاري آجرهاي فيروزه اي در يکي از مناره هاي بقعه تا پايان امسال جهت بازديد گردشگران شد.
سيد محمد عابدي با بيان اينکه يکي از ظرفيت هاي شهرستان اهر بخش گردشگري است گفت: جهت سرمايه گذاري در بخش گردشگري متقاضيان زيادي وجود دارد اما طي مراحل اداري و صدور مجوزها به طول مي انجامد که باعث نااميدي متقاضيان مي شود که اميدواريم در اين زمينه مسئولان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي عنايت ويژه اي داشته باشند.
وي همچنين خواستار تعيين تکليف ايجاد و يا عدم ايجاد موزه سنگ در شهرستان اهر از سوي شهرداري اهر و ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شد.