احرارخبر:دو جوان خوش قريحهي تبريزي با تکيه بر حمايتهاي اساتيد از افکار علمي آنها دست به اختراع سيستم هوشمند داوري مسابقات ورزشي زده و توانستند، مقام اول مسابقات بينالمللي کرواسي را کسب کنند.
جواد دست يافته و سيروس پالدي" دو جوان مستعد تبريزي هستند که موفق به اختراع سيستم هوشمند داوري مسابقات ورزشي شدند. اين دو جوان دهه شصتي که دانشجوي کارشناسي ارشد رشتهي مديديرت بازرگاني در يکي از موسسههاي آموزش عالي هستند با همکاري هم دست به اين اختراع زده و همچنين مقام اول مسابقات بينالمللي کروواسي را کسب کردند.
"جواد دست يافته" مخترع جوان تبريزي در گفت و گو با خبرنگار ايسنا، منطقه آذربايجانشرقي، در خصوص اين اختراع اظهار کرد: اين سيستم هوشمند در مجموع از 9 اختراع تشکيل شده است که نهايتا يک سيستم هوشمند را هدايت ميکنند.
وي با اشاره به مزيتهاي اين اختراع و اهداف کلي از آن گفت: هدف از اختراع اين سيستم هوشمند به حداقل رسيدن خطا و اشتباهات داوري است و اين سيستم ميتواند جايگزين اسپري براي تعيين فاصلهي محوطهي جريمه شود.
وي افزود: توپ مورد استفاده در اين سيستم نيز هوشمند بوده و با استفاده از مايع پلاسما در آن شاهد تغيير رنگ توپ در موقعيتهاي مختلف خواهيم بود و به عنوان مثال در صورتي که توپ از دروازه رد شود و آن پرتاب گل محسوب شود، توپ تغيير رنگ خواهد داد.
دستيافته، با بيان اينکه در صورت انبوهسازي و اجراي اين طرح در ورزشگاهها، کارت زرد و قرمز نيز حذف خواهند شد گفت: اين بخش از داوري نيز با استفاده از ساعت هوشمند که داراي دوربين، ليزر و چراغ است، صورت ميگيرد و اگر خطايي رخ داده باشد به محض اينکه داور دست خود را براي اعلام خطا بالا برد چراغ قرمز يا زرد در جلو و پشت دست داور ميافتد و همچنين دوربين صحنهي خطا را از طريق اينترنت و براي داور چهارم ارسال ميکند و امکان برزو هرگونه خطاي ديگري را از بين ميبرد.
وي با اشاره به شرکت در سمينارها و جشنوارههاي مختلف کشوري و جهاني گفت: اولين جشنواره بنياد ملي نخبگان بود که در بندرانزلي در استان گيلان برگزار شد و اين اختراع به فينال راه يافت و همچنين در جشنوارهي آيکن کانادا نيز موفق به راه يافتن به مرحلهي فينال شديم ولي با توجه به اين که طرح پي سي تي يا ثبت انحصاري نشده بود، از دادن اطلاعات جزئي طرح و راه يافتن به ساير مراحل بازمانديم.
وي تاکيد کرد: همچنين در جشنوارهي هايتک تبريز نيز به دليل وجود همين مشکل از ارائهي جزئيات باز مانديم و در آخرين جشنواره که در کروواسي برگزار شد موفق به دريافت مدال طلا با وجود 50 رقيب سرسخت شديم.
اين مخترع افزود: راهيافتگان به مرحلهي نهايي در کروواسي شامل کشورهاي آمريکا، آلمان، کرهي جنوبي، ژاپن و ايران بود که با عنايت خدا و تلاشهاي بيوقفهمان موفق به دريافت مدال طلا شديم و اميد است تا با دريافت چهار مدال طالاي ديگر بيش از اينها نام کشور خود را در قلههاي پيروزي به اهتراز درآوريم.
وي با اشاره به هزينهبر بودن اين طرح گفت: اجراي اين طرح در اشل کوچک و روميزي هزينهاي نزديک به 20 ميليون را در برداشته است و اين که برخي قطعات نيز وارداتي هستند نيز خود باعث افزايش هزينهها شده است و در اين ميان گاها از حمايت شرکتهاي خصوصي به عنوان اسپانسر بهرهمند شدهايم و اميد است در مرحلهي انبوهسازي دولت نيز پشتيبان ما باشد.
وي بيان کرد: در حال حاضر با دو باشگاه ليگ برتر در کشور و همچنين با فدراسيون فوتبال در کشور صحبت شده است تا به طور آزمايشي در دو بازي از اين سيستم استفاده شود و اگر موفق به ثبت اين اختراع در فيفا شويم، پذيرش اين سيستم در فدراسيون جهاني فوتبال منجر به اعتمادسازي بيشتر و تشويق باشگاههاي ديگر به استفاده از اين اختراع خواهد شد.
دستيافته متذکر شد: با توجه به وجود برخي حقخوريها در فوتبال کشور اين مسئله جزو يکي از مهمترين دغدغههاي ما شد و با وجود اينکه ميتوانستيم توان علمي خود را در ساير عرصهها سرمايهگذاري کنيم، تصميم به صرف انرژي و سرمايه در اين بخش گرفتيم.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه اين سيستم نوآوري بسيار بالايي دارد و جزو نيازهاي روز و ضروري جامعه به شمار نميآيد، اگر در سطح جهاني مطرح شود تا مورد پذيرش همگان قرار بگيرد و از چند کشور خارجي ميز پيشنهاد داريم ولي منتظر اعلام نتيجه از طرف فيفا هستيم.
وي با بيان اينکه آقاي "سيروس پالدي" مخترع ديگر اين طرح از وجههي علمي بالايي برخوردار است و 12 اختراع را در کارنامهي کاري خود دارد، گفت: حمايت فکري در اين گونه مسايل از حمايت مالي نيز مهمتر است و با تکيه بر حمايت فکري اساتيد مربوطه موفق به دريافت مدال طلا شديم و براي نايل شدن به اين توفيق هزينههاي شخصي بسياري را متحمل شديم و با شرکت در جشنوارهها و سمينارهاي مختلف توان علمي خود را در عرصهي رقابت با کشورهاي خارجي معرفي کرديم.