احرارخبر: دو جوان تبريزي بينامونشان توانستند با اختراع سيستم هوشمند داوري ورزشي به کمک داوري جهان ورزش بيايند و در رقابت سخت مدال طلاي مسابقات جهاني 2016 کرواسي را کسب کنند.
در راستاي هوشمندسازي و استفاده از فناوريهاي پيشرفته در فوتبال جوانان تبريزي نيز از اين موضوع غافل نشدهاند و اقدامات تحسين برانگيزي در اين راستا انجام دادهاند.
«سيروس پالدي» و «جواد دست يافته» جوانان 33 ساله تبريزي هستند که چندي پيش موفق شدند سيستم هوشمند داوري مسابقات ورزشي را اختراع کنند.
سيستم هوشمند داوري مسابقات ورزشي چيست؟
اين اختراع که از 9 قسمت تشکيل شده، سيستم داوري در مسابقات ورزشي، مانند فوتبال، واليبال، بسکتبال و هندبال را هوشمندتر کرده که ميتواند در کار قضاوت مسابقات مختلف، کمک زيادي به داوران بکند.
نخستين نقشي که اين سيستم ايفا ميکند در زمان اعلام خطا است. اين قسمت به شکلي است که پس از دميدن داور در سوت خود به نشانه اعلام خطا براي يک تيم، کوادکوپتر (يکي از انواع وسايل پرنده بدون سرنشين) به حرکت درميآيد. اين کوادکوپتر بلافاصله در مکاني که خطا اعلام شده، حاضر ميشود تا محل دقيق خطا را مشخص کند.
دومين نقش يک نقش فوق کاربردي و بسيار مهم است مشکلي که سالهاي گذشته، حداقل در فوتبال نظير آن را کم نديديم. مشکلي که بسياري از تيمها را به دردسر انداخته و حقشان را ضايع کرده و يا برعکس، به نفع برخي از تيمها تمامشده.
از بازي معروف آلمان و انگليس در جام جهاني 2010 ضربه استيون جرارد بازيکن تيم انگليس حدود يک متر از خط دروازه ژرمنها گذشت اما داور آن را نديد تا ليگ برتر خودمان که بارها و بارها شاهد چنين اتفاقاتي در آن بوديم.
هر چند در برخي مسابقات سطح بالاي فوتبال و واليبال با سيستمهايي مانند تکنولوژي خط دروازه و ويديو چک، اين مشکل تا حدي حل شد، اما اختراع تبريزيها، پا را فراتر از تکنولوژيهاي جهاني گذاشت.
در اين سيستم زماني که توپ از خط دروازه عبور ميکند، رنگ توپ و دروازه تغيير ميکند تا هم بازيکنان، هم هواداران و هم داوران به راحتي متوجه عبور توپ از خط دروازه شوند.
اين سيستم ويژگيهاي ديگري هم نظير نشان دادن کارت زرد و قرمز به صورت نوري و ثبت آنان به صورت خودکار را دارد که ديگر نيازي به نوشتنشان نيست.
چه کساني اين کار را انجام دادند؟
سيروس پالدي متولد 1362 در تبريز که عضو بنياد ملي نخبگان ايران محسوب ميشود و رتبه اول جشنواره ملي اختراعات سال 1393 را در کارنامه خود دارد.
پالدي نخستين اختراع خود را در سال 87 به ثبت رسانده و پس از آن هم موفق شده است 12 اختراع ديگر انجام دهد.
جواد دست يافته ديگر مخترع سيستم هوشمند داوري مسابقات ورزشي نيز متولد سال 1362 در تبريز است او که دانشجوي کارشناسي ارشد مديريت بازرگاني بينالملل است نخستين اختراعش را انجام داده.
کسب مدال طلا در حضور آمريکا و آلمان
آنان پس از اخذ تأييديه رسمي از حسن کامرانيفر رئيس دپارتمان داوران فدراسيون فوتبال کشور رقابت سخت با مخترعيني از کشورهاي ژاپن، آمريکا، آلمان، کره جنوبي،کانادا و ساير کشورهاي حاضر و کسب مدال طلاي مسابقات جهاني اينوا 2016 اميدوارتر و مصمم تر شدند تا ضمن عملياتي کردن اين اختراع، با حضورهاي مرتب در رقابتهاي جهاني بتوانند پرچم مقدس کشورمان را در چندين کشور ديگر به اهتزاز درآورند.
تقديم مدال طلاي اختراعات جهاني به شهيد باکري، به عنوان تبلور غيرت آذربايجان
نکته جالب، کار پسنديده و تحسين برانگيزي است که سيروس پالدي و جواد دست يافته پس از کسب مدال طلاي مسابقات جهاني اينوا 2016 انجام دادهاند. آنان مدال طلاي خود را به ارواح شهداي 8 سال دفاع مقدس و به خصوص شهيد مهدي باکري، به عنوان تبلور غيرت آذربايجان اهدا کردهاند.
داوري فوتبال را سادهتر، جذابتر و دقيقتر کردهايم
سيروس پالدي درباره اختراع سيستم هوشمند داوري مسابقات ورزشي به خبرنگار تسنيم ميگويد: بعد از مشاهده مصاحبه «جياني اينفانتينو» رئيس فدراسيون جهاني فوتبال مبني بر تصميم تاريخي فدراسيون جهاني فوتبال، فيفا براي بکار بردن فناوريهاي پيشرفته در فوتبال، مصمم شديم تا ايدههاي فوتباليمان را عملي کنيم و با ثبت 9 اختراع نو در اين زمينه فعاليت خود را آغاز کرديم.
اين مخترع تبريزي ميافزايد: ما با استفاده از تکنولوژي نورهاي ليزري،اينترنت،کوادهاي پرنده و حسگرهاي هوشمند و با طراحي مدارهاي الکترونيکي خاص و پلاسماي مايع، داوري فوتبال را سادهتر،جذابتر و دقيقتر کردهايم.
سيستم هوشمند داوري مسابقات ورزشي در حال جهاني شدن است
جواد دست يافته نيز در اين باره ميگويد: اين طرح هم اکنون با حمايت يکي از باشگاههاي ورزشي ليگ برتر ايران و همچنين فدراسيون فوتبال کشور در حال جهاني شدن است. از يک کشور عربي و 2 کشور اروپايي پيشنهاداني شده که در حال بررسي آنان هستيم.
مخترع 33 ساله تبريزي تصريح ميکند: هم اکنون با همکاري فدراسيون جهاني فوتبال و فدراسيون فوتبال ايران مشغول برنامهريزي يک کنفرانس تخصصي با حضور برترين کارشناسان داوري ايران، مختص اين اختراع هستيم.
به تواناييهاي داخلي اعتماد کنيم
اين اختراع که بهوسيله تبريزيها انجام شده، ميتواند در ميدانهاي جهاني حرفهاي زيادي براي گفتن داشته باشد. زماني هم که اختراع از مرزهاي بينالمللي عبور ميکند، ديگر منطقه جغرافيايي اهميتي ندارد و افتخارش نصيب ايران و ايرانيها ميشود.
جواناني که با کمترين امکانات و در سختترين لحظات ميتوانند دست به چنين کار بزرگي بزنند و اختراعي انجام بدهند که شايد در سالهاي آينده بار بزرگي را از دوش دنياي ورزش بردارد، قطعاً شايستگيهايي دارند که ميتوان با کمي حمايت بيشتر از آنان بهرهمند شد. پس چه بهتر است که از کمي بيشتر به تواناييهاي داخلي خودمان اعتماد کنيم.