1395/09/16 - 12 : 33
کد خبر: 14474
تبعات جهاني خشک شدن درياچه اروميه را در نظر بگيريم
احرارخبر: استاد دانشگاه تبريز گفت: در حل مشکل بحران درياچه‌ي اروميه بايد تبعات جهاني آن را در نظر گرفته و در سطح منطقه عمل کنيم.

بهروز ساري صراف در سمينار يک روزه تحليل اثرات سلامت بحران درياچه اروميه در تبريز اظهار کرد: کشور ما به دليل بدشانسي اکولوژيکي در مرکز جنب حاره و کمربند پرفشار و مياني کمربند بياباني قرار گرفته است و در مقابل تنها خوش‌شانسي اکولوژيکي آن وجود کوه‌هاي زاگرس و البرز است که تا حدودي باعث بارندگي مي‌شوند.

وي افزود: در صورت بررسي نمودار دماي جهاني از سال 1880 تاکنون شاهد افزايش هرساله‌ي دما هستيم و گرم‌ترين روزها را در طي 10 سال گذشته تجربه کرده‌ايم.

وي تاکيد کرد: پس از بحث تروريسم و رکود اقتصادي گرمايش جهاني يکي از عمده معضلات کلان‌شهرها در جهان محسوب مي‌شود که اين نيز از فعاليت‌هاي انساني بيش از ساير عوامل تاثير مي‌پذيرد.

صراف عنوان کرد: انهدام جنگل، تغييرات کاربري زمين‌ها، صنعتي شدن شهرها و سوخت‌هاي فسيلي مثل نفت و گاز و ذغال سنگ از جمله فعاليت‌هاي انساني است که باعث افزايش روزافزون گرمايش جهاني شده است.

وي خبر داد: کشورهايي همچون چين و هند که از بيشترين جمعيت برخوردار هستند آلودگي چنداني ندارند اما در کشور ما ياسوج سومين و سنندج هفتمين شهر آلوده‌ي جهان به شمار مي‌آيند و روند روزهاي پر گرد و غبار در کشومان رو به افزايش است و در صورت رديابي مي‌توان منشا گرد و غبار را کشورهاي عربي و بيابان‌هاي عربستان دانست.

عضو هيئت علمي دانشکده‌ي جغرافياي تبريز با اشاره به روند تغييرات درياچه‌ اروميه از قبل از انقلاب اسلامي ايران تا کنون گفت: دوره‌ي تعادل اکولوژيک، استرس شديد و خشکسالي و آبگيري همزمان سدها و استقلال رفتاري درياچه از اقليم حوضه‌ي آبريز و دوره‌ي مديريت منابع آب نماي کلي تغييرات درياچه‌ي اروميه به شمار مي‌آيد.

وي با بيان اينکه عدم وجود مديريت مناسب علت اصلي حال کنوني درياچه است گفت: تنها در صورتي که 10 درصد تبخير از سطح درياچه به درستي مديريت مي‌شد، درياچه امروزه وضعيت بهتري داشت.

وي خاطرنشان کرد: اقليم نيز در اين ميان عوامل بسياري را تحت تاثير قرار داده و عقيم شدن توده‌هاي باران‌زا و اينکه اين توده‌‎ها در صورت بارش نيز سيلاب‌ساز نيستند نيز به اين مشکل دامن زد و تنها 20 درصد از توده‌هاي باران‌زا توان بارش دارند.

صراف با بيان پيشنهادات در راستاي حل مشکلات بحران درياچه گفت: ارائه‌ي برنامه‌هاي اجرايي قاطع و مدرن توسط مديران سازمان‌ها، انجام اقدامات ضرب‌الاجل در راستاي کاهش مصرف آب و همچنين تدوين برنامه‌هاي فرهنگي و رسانه‌اي جهت فرهنگ‌سازي مصرف بهينه‌ي آب از جمله راهکارهايي است که مي‌تواند مفيد واقع شود.  

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 8 + 8

  آخرین اخبار
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
ادارات آذربايجان شرقي امروز باز است
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
عظمايي خبر داد: ورود اولين محموله تجهيزات پروژه فاز 3 تغليظ سونگون
انتصاب مديرکل جديد سازمان محيط زيست آذربايجان شرقي
.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.