1392/10/14 - 14 : 42
کد خبر: 1437
از آلودگي بصري چه ميدانيد؟!
يک هشدار کاملا جدي براي مسئولين شهري اورميــه
آلودگي بصري در شهرها طي درازمدت انسان را دچار پريشاني ذهني و بيماريهاي روحي ميکند.
به گزارش احرار نيوز، سرطان آلودگي بصري و افزايش بيش از حد تابلو هاي تبليغاتي در اروميــه بزرگ، مدت هاست که دور از چشم مسئولين امر به آرامي در حال گسترش است.
هماکنون تبليغات عنانگسيخته در شهر بنرهاي تبليغاتي، محدودترين فضاهاي قابل استفاده اروميــه را نيز در سيطره خود گرفتهاند. ديوارهاي شهر، صندوقهاي پستي و حتي ديوارهايي که عبارت «نصب هرگونه آگهي پيگرد قانوني دارد» بر پيکر آنها حک شده است نيز از هجوم برچسب تبليغاتي در امان نماندهاند.
بهرغم گسترش اين معضل و اعتراض دائمي شهروندان درخصوص تبليغات مزاحم، شهرداريها و سازمان زيباسازي تاکنون نتوانستهاند آنچنان که بايد براي ساماندهي يا حتي کنترل اين معضل، اقدامي اساسي يا مقطعي تاثيرگذار انجام دهند.
اين در حالي است که به دليل نبود قوانين بازدارنده براي برخورد با متخلفان در اين زمينه، منظر شهري که بايد حريم امن زندگي شهروندان باشد، جولانگاه پيامهاي تبليغاتي شده و کنترل اين تخلفات با تکيه بر قوانين فعلي امکانپذير نيست.
دکتر حسن پويان، جامعهشناس شهري ميگويد: شهروندان در خيابانها با انواع و اقسام تصاوير تبليغاتي روبهرو هستند و هر روزه آنها را در ذهن خود مرور ميکنند، اما از اين موضوع آگاه نيستند که تصاوير باعث آشفتگي ذهن ميشوند و تمرکز فکري افراد را کاهش ميدهند.
وي معتقد است: آلودگي بصري و صوتي که در شهرها شاهد آن هستيم، يکي از دلايل اصلي کاهش بازده کاري در ميان شهروندان است، در صورتي که در بسياري از کشورهاي پيشرفته دنيا، تبليغات شهري و تصاوير موجود در خيابانها بر اساس اصول شهرسازي تنظيم شدهاند و هر محله طبق بافت شهري تبليغات خاص خود را دارد.
آموزش شهروندي و فرهنگسازي عمومي، تدوين راهکارهاي قانوني و دستورالعملها، افزايش همکاريهاي سازمان، توسعه مکانيسمهاي نظارتي به منظور کنترل و جلوگيري از آلودگي ديداري از جمله راهکارهاي پيشگيري در اين زمينه است.
هنر يکي از مهمترين موضوعاتي است که در کشورهاي اروپايي به آن توجه ميشود و ما نيز قطعا ميتوانيم با بسيج کردن هنرمندان گامي نو در جهت گرافيک محيطي برداريم و با به کارگيري انواع رنگها که تاثير بسزايي در آرامش محيط شهري دارد به اين امر کمک کنيم.
البته در حال حاضر در بعضي از بزرگراههاي شهر نيز نقاشيهاي ديواري و کاشيکاريهاي ظريفي ديده ميشود که سيماي منظر را از حالت پرخاشگرانه و بيروح تبديل به فضاهاي آرام و خلاقه کرده است.حال آنکه بعضي از اين نقاشي هاي بزرگ هم خيلي مناسب فضاهاي شهري اورميــه نمي باشد.
به نقل از نداي اروميه؛ بهرحال بايد چاره اي به اين اوضاع نابسمان انديشيده شود وگرنه ...
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: