شهردار تبريز با اشاره به تهديدات خشک شدن درياچه اروميه گفت: خطر بزرگي ما را تهديد ميکند و بايد کاري کنيم همه مردم و مسئولان قبول کنند اين تهديد جدي است و نميدانم در کجاي قضيه مشکل وجود دارد که اين جديت احساس نميشود.
، صادق نجفي ظهر امروز در کنفرانس بينالمللي پيامدهاي جغرافيايي و زيست محيطي وضعيت درياچه اروميه در تالار وحدت دانشگاه تبريز اظهار داشت: بايد قبول کنيم خطر بزرگي ما را تهديد ميکند و بايد کاري کنيم همه مردم و مسئولان قبول کنند اين تهديد جدي است و نميدانم در کجاي قضيه مشکل وجود دارد که اين جديت احساس نميشود.
وي افزود: با اين روند مصرف آب در بخشهاي مختلف در 10 سال آينده در کل کشور دچار مشکلات زيادي خواهيم شد.
نجفي با بيان اينکه در سه سال گذشته يکي از کارهايي که انجام داديم، انتقال آبهاي سطحي تبريز و کانالها و آبگيرهاي سنتي به مسير درياچه بوده و همچنين روشهاي آبياري فضاي سبز را به قطرهاي تغيير دادهايم، افزود: حدود 4 متر مکعب آب از زرينهرود به تبريز ميآيد و ميخواهيم 80 درصد آن را به درياچه انتقال دهيم.
شهردار تبريز اذعان داشت: حدود 16 کيلومتر کانال را در سطح شهر تمام کرديم که ميتواند تمام آبهاي سطحي را به آن طرف جاده سنتو و از آنجا به درياچه اروميه انتقال دهد و در اين ارتباط بالاي 20 ميليارد تومان شهرداري هزينه کرده است.
اين مسئول همچنين به اصلاح کانالهاي مسير انتهاي پل سرداران فاتح، کانال کشي برخي از خيابان هاي تبريز، اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مسيرهاي آبي تبريز را به جاده سنتو و از آنجا به آجيچاي و درياچه اروميه وصل ميکنيم و تصميم گرفتيم تا پايان سال آينده فاضلاب تمام شهر تبريز را ساماندهي کنيم.
نجفي با بيان اينکه در دو سال گذشته 25 درصد فاضلاب در تبريز نسبت به سالهايي که در تبريز فاضلاب بوده افزايش يافته است، اضافه کرد: تصفيهخانه فاضلاب تبريز بايد تکميل شود، اين تصفيهخانه ميتواند بيش از 4 متر مکعب آب انتقال دهد 5 درصد آبي شود که به درياچه بريزد.
وي با بيان اينکه ما هر روز چمن را در سطح شهر کاهش ميدهيم و به سمت کاشت بوتهها و درختها ميرويم که هم زيبايي بيشتري دارند و هم آب کمي مصرف ميکنند، افزود: بيش از يک هزار هکتار فضاي سبز را در تبريز افزايش داديم و 250 هکتار در عون بن علي کاشت ميشود و همه اينها را به صورت قطرهاي آبياري ميکنيم.